Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2008, 12:50 PM   #81
redwater
Member

redwater's Avatar

Default Re: Buducnost muzike

mislim da bi trebalo predefinisati thread u neki od:

1.buducjnost muzichke industrije
2.buducjnost muzike kao umetnosti(definitivno ne mora muzika da bude umetnost)
3.buducjnost umetnika pogodjenih tranzicijom i nesnalazhenjem u novim pravilima
ILI NESHTO SLICHNO...pa bi znali malo blizhe topic....
Old 11-12-2008, 12:51 PM   #82
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Zato,bez obzira na svoje muzicko opredeljenje,smatram da je najbliza definiciji 'dobre' muzike klasicna muzika,jer je najuniverzalnija i najprihvacenija,cak i zivotinjama i biljkama je prijatna (naucno dokazano).
Hvala ti ?to si podjelio svoje mi?ljenje s nama, iako sam bio dojma da nitko niti ne poku?ava definirati "dobru glazbu", a pogotovo ne na način da stvorimo generalizaciju na nivou "klasične glazbe" i time "slu?beno" zatvorimo diskusiju na temu "najkvalitetnije glazbe".

'oću reć da mislim da si oma?io ceo fudbal

Quote:
eto,i ja se ubacih...ne vredi o ovom da se raspravlja,svako ce da tera svoje na osnovu svog licnog utiska.
Eto... mi ovdje ipak ne raspravljamo o osobnim utiscima, i postoi nekoliko osoba koje zapravo nalaze zadovoljstvo u ovakvom komuniciranju te suprotno tebi zapravo ?ele promjeniti svoje mi?ljenje, a time ujedno i sva buduća osobna iskustva učiniti bogatijima za nijanse i perspektive do koih smo do?li u raspravi koju ti smatra? "nevrijednom" raspravljanja.

Jo? jednom hvala ti ?to si podjelio svoje mi?ljenje s nama i imaj u vidu da ti nitko ne brani da ono bude različito od ostalih. Jednako imaj u vidu i to da nas tvoje mi?ljenje o glazbi zanima, za razliku od tvog mi?ljenja o "isplativosti" na?e diskusije. Ukoliko ti se ne "isplati" - nitko te ne tjera da čita?, pa mi nije jasno odakle ti potreba da sugerira? drugima vrijedi li raspravljati ili ne?

Jasno... pitanje je retoričko, jer je očito da te se vrijednost tuđih diskusija u najmanju ruku ne tiče
Old 11-12-2008, 12:55 PM   #83
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by redwater View Post
mislim da bi trebalo predefinisati thread u neki od:

1.buducjnost muzichke industrije
2.buducjnost muzike kao umetnosti(definitivno ne mora muzika da bude umetnost)
3.buducjnost umetnika pogodjenih tranzicijom i nesnalazhenjem u novim pravilima
ILI NESHTO SLICHNO...pa bi znali malo blizhe topic....
Mislim da je to krajnje nepotrebno, i da je to primjer kada kategorije (kategorizacije u naslovu teme) postanu same sebi smisao. Tema se već nalazi "pod razno", a ako svakoj "raznoj" temi definiramo kategoriju onda sama kategorija "raznosti" prestaje postojati
Old 11-12-2008, 12:58 PM   #84
redwater
Member

redwater's Avatar

uzhivajte !
Old 11-12-2008, 12:59 PM   #85
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Evo mali predah... Ovo je umetnost i "prava muzika"

http://www.youtube.com/watch?v=MuExY8pIiio
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2008, 01:04 PM   #86
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
...i sta ono rekoste, cemu sve to vodi?
Ne rekosmo ni?ta... Baltazar je poku?ao ne?to reći o vrijednosti umjetničke komponente glazbe, ali smo neočekivano zapeli na argumentaciji porijekla vrijednosti u umjetnosti, pri čemu ne govorimo o tr?i?noj vrijednosti proizvoda.

Ja poku?avam reći da je jedina vrijednost umjetnosti ta ?to je mo?e? do?ivjeti (slu?ati, gledati, osjetiti), te da dalje od toga nie moguće utvrditi niti jednu drugu vrstu "vrijednosti" same umjetnosti. Najvi?e ti vrijedi ono ?to je na tebe ostavilo najveći dojam, ali tu vrijednost nie moguće izraziti niti u eurima niti u broju prodanih primjeraka.

Drugim riječima potpuno si u pravu, samo jo? čekam da Baltazar shvati da njegov poku?aj utvrđivanja vrijednosti ne vodi nigdje
Old 11-12-2008, 01:07 PM   #87
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Evo mali predah... Ovo je umetnost i "prava muzika"

http://www.youtube.com/watch?v=MuExY8pIiio
Ajde ajde... budimo iskreni. Ovo je prava "narkomanska" muzika. A da je i ja volim - ?to jest, jest
Old 11-12-2008, 01:11 PM   #88
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Ajde ajde... budimo iskreni. Ovo je prava "narkomanska" muzika. A da je i ja volim - što jest, jest
Evo onda nesto sto mi je Baltazar poslao na pm. Momci imaju 20 godina

http://www.last.fm/music/Easily+Emba...tion?autostart

I posle uporedjuje ono sto mi volimo sa turbo folkom... A voli iste stvari
Old 11-12-2008, 01:11 PM   #89
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Nadovezala sam se na prethodne komentare o vrednostima muzike,pominjali ste nekoliko imena i komentarisali im muziku,tako da nije bas da sam promasila temu. Btw Iva je jos uvek zensko ime (koliko ja znam) ali hvala sto si mi dodao testise,sad se vise osecam kao deo foruma.

U svakom slucaju,ne znam zasto takav frustriran odgovor,nisam htela da vredjam temu (a koja tema bese uopste?zapoceto ih je barem pet na ovom threadu) niti da bilo cije misljenje omalovalazavam,vec htedoh reci da je ovo nesto gde se ne moze doci do konkretnog zakljucka...i da je tema o kojoj se moze pisati na milion strana.

A sto se tice toga da je ovo ''tudja diskusija'',podsecam te da je ovo javni forum,ako se zelis ograditi od drugih ucesnika mozes raspravu zapoceti i na drugi nacin (privatne poruke,telefon,msn),nema potrebe da mi neljubazno govoris da me se nesto ne tice.

Bzvz...

Poz

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
'oću reć da mislim da si oma?io ceo fudbal

Eto... mi ovdje ipak ne raspravljamo o osobnim utiscima, i postoi nekoliko osoba koje zapravo nalaze zadovoljstvo u ovakvom komuniciranju te suprotno tebi zapravo ?ele promjeniti svoje mi?ljenje,..

Jednako imaj u vidu i to da nas tvoje mi?ljenje o glazbi zanima, za razliku od tvog mi?ljenja o "isplativosti" na?e diskusije. Ukoliko ti se ne "isplati" - nitko te ne tjera da čita?, pa mi nije jasno odakle ti potreba da sugerira? drugima vrijedi li raspravljati ili ne?

Jasno... pitanje je retoričko, jer je očito da te se vrijednost tuđih diskusija u najmanju ruku ne tiče

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2008, 01:12 PM   #90
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
Nadovezala sam se na prethodne komentare o vrednostima muzike,pominjali ste nekoliko imena i komentarisali im muziku,tako da nije bas da sam promasila temu. Btw Iva je jos uvek zensko ime (koliko ja znam) ali hvala sto si mi dodao testise,sad se vise osecam kao deo foruma.

U svakom slucaju,ne znam zasto takav frustriran odgovor,nisam htela da vredjam temu (a koja tema bese uopste?zapoceto ih je barem pet na ovom threadu) niti da bilo cije misljenje omalovalazavam,vec htedoh reci da je ovo nesto gde se ne moze doci do konkretnog zakljucka...i da je tema o kojoj se moze pisati na milion strana.

A sto se tice toga da je ovo ''tudja diskusija'',podsecam te da je ovo javni forum,ako se zelis ograditi od drugih ucesnika mozes raspravu zapoceti i na drugi nacin (privatne poruke,telefon,msn),nema potrebe da mi neljubazno govoris da me se nesto ne tice.

Bzvz...

Poz
E nemoj, zakljuchace i ovu temu
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules