|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Pro Member
|
![]()
ili nista nije sjebano ili sve sjebano
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
VIP Member
|
![]()
ISPRAVKA! - muziku su sjebali sledeci faktori:
- jeftini kompjuteri (svako ima "studio") - krakovani softweri i libraries (svako ima pristup) - mp3 - sve se kopira u velikim kolicinama i distribuira vrlo lako - zbog toga niko vise ne kupuje nista - i nema se para da se ulaze (kao pre) u nove artiste - izdavaci su jedno vreme bili zatrpani hiperprodukcijom, koju su debelo platili a nije se prodalo...zato sad ne daju nista unapred (kao pre) i ne potpisuju mnogo kao pre! - SVAKO moze da izda svoje "pesme" online! Opet znaci - prenatrpanost..nista nemoze da izpliva... - itd...itd..
![]() |
#54 |
Member
|
![]()
Ali to je demokratija ljudi....zashto samo ljudi sa jako mnogo para i opreme da prave muziku???zashto neko ko je "kvalifikovan" da ocenjuje dal neshto treba da se snimi ili ne??? i to je povecjanje kvaliteta zhivota....pre 100god je jako malo ljudi zaista zhivelo(imalo slobodno vreme,hobi) a sada skoro svako zhivi !!!
to je samo umiranje sistema koji je nekima bio drag i na koji su navikli...i u njemu se dobro snalazili...ali neko je lepo ovde napisao da je sad tranzicioni period ka nechem shto cjemo tek videti shta je,ali mozhda toliki strah i ogorchenost ipak nije opravdan....vreme cje pokazati ![]()
![]() |
#55 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Kako je tehnologija napredovala, tako je ljudima ostavljen veci izbor, e sad, sto neko ne zna taj izbor lepo da iskoristi, to je definitivno njegov problem. Ja se danas cudim ko sve sebe moze da nazove DJ-em, svako ko zna da pusti muziku u Winampu?
![]() |
![]() |
#56 | |||||
Psiho
|
![]() Quote:
Također, tim rezonom vi?e cjeni? majstora koi ti izbije 200 ? za postavljanje pločica nego prijatelja koi ti pomogne da ih postavi? sam i u?tedi ti 200 ?. Ili recimo ?eta? ?umom u doba ?umskih jagoda, i namjerno ih neće? jest samo zato jer ih nisi platio, pa ti njihov besplatan okus nie zanimljiv. Iskreno se nadam da sada uviđa? kako tvoja konstatacija sadr?i jedan fascinantan besmisao maltene biblijskih proporcija! Činjenica da je ne?to badave samo "zasladi" do?ivljaj, a teorija o tome da je "free" glazba sjebala glazbu je suluda. Glazba postoi BAREM posljednjih 200 TISUĆA godina, a svega zadnjih 100 godina pojavio se koncept prodavanja glazbe. Bit će prije da je prodavanje sjebalo muziku, jer prvih 199.900 godina dok je glazba bila besplatna nije bilo ovakvih komplikacija ![]() Djelomično je to točno, ali ambiciozne budale se uvijek guraju tamo gdje mogu nečime okoristiti. Prilika čini lopova, pa tako prilika čini i hiperprodukciju. Ono ?to je privuklo tzv. muzičare u hiperprodukciju je bila mogućnost zarade ili 5 minuta slave. Da toga nie bilo - ne bi bilo ni hiper produkcije. Dakle čak i tvoj argument zapravo ide u istom smjeru... problem je u previ?e novca oko pre malo talenta i činjenici da je dugo vremena zarada bila jedini prioritet u glazbenoj industriji. Quote:
Jeftini kompjuteri su najbolje ?to se glazbi moglo desiti. Pogledaj interview sa Bjork pa čuj ?to ona o tome ka?e (internet, kompjuteri, mp3, milioni on line semplova). Zanimljivo... ona se uopće ne osjeća ugro?ena ni jeftinim kompjuterima ni internetom. Njoj svaki album "ispliva" bez pol frke... misli? da je zavjera u pitanju, ili mo?da jeftini kompjuteri ugro?avaju samo jeftinu glazbu, dok dobra glazba i dalje radi dobar posao? Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#57 |
Member
|
![]()
bravo shiva !!! to je to
![]()
![]() |
#58 |
Vibrator
|
![]()
slazem se, i dalje postoji isti, ako ne i veci broj dobrih muzicara i dosta dobre muzike, ali je treba pronaci u dzungli mediokriteta i onih koji to rade zbog novca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Muzika evoluira i menja se ali je u biti ista... Forma prilichno "stara" ili "ista" aranzmanski sto se recimo Shponglea tiche, ali sound dizajn iz buducnosti ![]() ![]() ![]() ![]() Pojavom rachunara je muzika dozivela post-modernu renesansu, alat za svakoga, i ne znachi uopste da ce on isplivati ili nekoga ugroziti. ![]() ![]() Svakako da se dobra muzika mora kopati, setite se nekada dok nije bilo interneta kako se trazilo... Danas samo moras selekciju da radish i to je to, sta ces bolje od toga.. Last edited by silicon science; 10-12-2008 at 02:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ovo što sam napisao ne znači da Đuleta i Gorana smatram nemuzikalnim, nego da njihove ambicije umnogome prevazilaze njihovu muzikalnost. Ne kažem da ima nečeg lošeg (ili dobrog) u tome, samo konstatujem. Kažeš da ima ljudi kojima svaki album "ispliva". Pa, svaki Madonin album "ispliva", čak uspešnije nego bilo koji album od Bjork, pa šta? Da li to znači da je Madona muzikalnija od Bjork? Što se tiče Interneta, jeftinih kompjutera i krekovanog softvera, u pravu su oni koji kažu da je to upropastilo muzičku industriju, a i oni koji misle da joj je to donelo novi kvalitet. Da li je taj kvalitet dobar ili loš je nevažno, važno je da je drugačiji od dosadašnjeg i da su svi manje-više zbunjeni. U to ime:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Buducnost muzike? | disco violence | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 4 | 18-04-2009 11:27 AM |
Buducnost Audio Tehnike... | slowstar | Slobodan Marković | 27 | 15-06-2007 03:54 PM |
Buducnost 5.1 formata | OFF | Zoran Vračević - Vrač | 29 | 27-10-2006 11:20 PM |