Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-11-2008, 05:33 PM   #11
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Default Re: Laptop - vista?

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Trač ili istina - novi laptopovi namerno baguju sa XP-om? Ja sam uzeo HP 6735b, i milu mi majku na dnevnoj bazi. Wlan karta zabada, standby-hibernate zabada sistem, neće da se podigne po 10 minuta izbacuje plavi ekran, a čuo sam slične horor priče i sa drugim proizvođačima. Pritom, napominjem da sam prvi dan poskidao kompletne XP drajvere za laptop, i instalirao.
Da li ima smisla samo za korisničke potrebe instalirati tu Vistu, a za audio dr?ati XP?
meni na XP-u standby/hibernate nikad na nijednom kompu nije radio kako treba na visti radi bez frke i na laptopu i na radnom kompu...i ne da radi, vec se redovito koristi, pogotovo na laptopu.

kad smo kod laptopa...toshiba a200...dolazi sa vistom home premium.

na mome sam je ostavio i evo rado ko' urica od 4. mjeseca.

jedan kolega je uzeo takodjer a200 (nisu identicni podmodeli ali razlike su sitne), srusio odma vistu i stavio xp.

za 2 mjeseca vratio vistu

btw. vi kojima vam vista "zabada" nove laptope....skinite prvo sp1 i provjerite dobro disk ako imate one intelove govnave matrix storage drivere.

ja sam nedavno imao prilicno neugodno iskustvo...snima se ziva svirka, 18 kanala sa firefacea....nista ekstra, 44.1 24bit....snima snima snima....i stane...kaze nintendo, too many tracks recording?!?! ma sta tu meni, ti će? meni!

na kraju sam snimao na vanjski usb hard bez problema.

no, neugodno iznenadjenje me docekalo drugi dan kad sam trazio simptome...

nikako da ukljucim write cache na disku!

ja ga ukljucim - on se iskljuci....nije ni cudo da je on meni "tu meni..."!

rjesenje...makao govnave matrix drivere....ukljucen write cache....za test nintendo snimao ne 18 nego 24 kanala sa firefacea...vise od 3 sata, bez "tu meni..."

jos jedna stvar....ja sam na laptopu iskljucio i indexing i superfetch ....na radnom sam ostavio superfetch...kad radim sa audiom, iskljucim aero tj. opciju desktop composition...i nema frke!
dok je ukljucen ima problemcica sa krckanjem na nizim latencijama...ali kad se iskljuci....ko' bebina guza!

ti će? meni "tu meni..."
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 05:34 PM   #12
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
hvala ail ne hvala
fala k.... netko tko nema IQ manji od prosjecnog amerikenjca
Old 19-11-2008, 05:36 PM   #13
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Inache, koliko sam chuo, od novijih laptop racunara valjda jedino Toshiba radi sa XP kako treba.
jedan moj kolega se ne bi slo?io s tom tvrdnjom
Old 19-11-2008, 07:11 PM   #14
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

zvina, jel ti to dakle redovito Fireface koristiš sa Vistom za snimanje vani? Radi stabilno? Si pokušavao više samplerateove? JA sam moj sa XP testirao u Barbi, kad pobiješ par stvari iz memorije i ugasiš WLAN, radi ko beba
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-11-2008, 08:53 PM   #15
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
zvina, jel ti to dakle redovito Fireface koristi? sa Vistom za snimanje vani? Radi stabilno?
jednom kad se ukljuci write cache (i kad ostane ukljucen!) radi stabilno cak i sa internim 5400 rpm diskom.

a gore opisani session je snimao 18 kanala na usb2 disk preko 3 sata kontinuirano, bez da je stucnuo.

Quote:
Si poku?avao vi?e samplerateove? JA sam moj sa XP testirao u Barbi, kad pobije? par stvari iz memorije i ugasi? WLAN, radi ko beba
nisam pokusavao vise SR, ali mogu napraviti test ovaj vikend ako hoces.
Old 20-11-2008, 04:06 AM   #16
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ehm, instalirao sam Vistu i naravno, našao više pitanja nego odgovora ovde ću postaviti samo jedno pitanje u granici legalnosti - upravo standby. Našao sam gde se podešavaju power buttons i close lid i meni nudi samo shutdown ili do nothing kako da ga nateram da mi ponudi i standby ili hibernate???
Old 21-11-2008, 05:33 AM   #17
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jeli bre ljudi, jel zna kako da na visti pošaljem laptop u standby ili hibernate
Old 21-11-2008, 11:58 AM   #18
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Kad stisneš start, tj. M$ logo... pa tamo imaš taj button za shutdown, tj. originalno za sleep... zar nema desno pored toga strelica " > " na koju kad klikneš dobiješ meni sa restart, standby, logofff, shutdown.. sve moguće opcije?
Old 21-11-2008, 01:07 PM   #19
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Ja sam dobio HP-ov notebook G7000 sa Vistom koju sam odmah skrljao i kada sam podigao XP video sam na siteu HPa da ne postoje driveri za XP Sta mislite,kako sam se osecao.Koje su to debilcine iz HP-a,na masini koja ima samo 1GB rama fabricki guraju Vistu i ne pisu namerno drivere za XP!Verovatno je u pitanju deal izmedju Microsofta i proizvodjaca notebookova.Kao sto je vec neko pomenuo u ovoj temi,sigurno pokusavaju da nas nateraju da koristimo Vistu,svidjala nam se ona ili ne.

-"Odavde niko ne izlazi nejeban!"
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2008, 09:40 PM   #20
dacko
Senior Member

dacko's Avatar

Quote:
Originally Posted by dacko View Post
Kad stisneš start, tj. M$ logo... pa tamo imaš taj button za shutdown, tj. originalno za sleep... zar nema desno pored toga strelica " > " na koju kad klikneš dobiješ meni sa restart, standby, logofff, shutdown.. sve moguće opcije?
... u stvari... sad sam pogledao kod kuće na Visti... pa da ispravim sam sebe pre nego što me neko drugi nije isprozivao...

Kod Viste ne postoji stand by i hibernate... ta dva su spojena u novu opciju koja se zove sleep. Tako da je to u stvari odgovr na Arhturov problem.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules