|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
kada bi ljudi slusali vise druge i sebe (kako sviraju), mozda bi i bili na boljem putu sviranja gitare
![]() a plugovi... to je za igranje i dosadu... ruka, gitara, pojacalo, mozda i neka pedalica izmedju, majk i teraj... to je zvuk...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
ne znam.. jednostavno, svi plugovi mi nekako zvuche kao da nisu dovoljno prezentni.. uvek mi tako zvuche.. ne mogu nikako lepo da ih smixam.. te mi treba glasnije, te tishe.. pa se bacim na eq. pa na warmere, menjam boje.. pa dodajem josh..chak sam i paralelnu kompresiju probao..
kratki i uski mono>stereo reverb da se bar malo proshiri zvuk gitare.. ja stvarno ne znam shta josh da uradim.. sa chijom god gitarom snimao, i ko god bio svirach.. jednostavno, uvek mi fali neshto.. dok sa pravim pojachalima nikada nisam imao problema.. i moja gitara na dobrom pojachalu zvuchi "ko prava".. al znam da neki ljudi (max npr) mogu da izvuku vishe iz plugova.. pa zato pitam.. jednostavno, neverovatno mi je da na heavy overdriveu i na cleanu zvuchi ok, a da je kara na nekoj sredini.. btw, daj recite mi dal radi link da znam dal da kachim opet.. neshto mi je prebrzo okachio fajl.. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Radi linak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
@alfom: ma da.. par razlichitih pesama.. sa razlichitim dzitrama i plugovima.. ono.. maximumi koje sam izvukao..
@inovative: tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da li uvijek kao 'okidač' koristi? neku VSTi gitaru pa je farba?, ili ?ta? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kod ritam gitare (bila ona funk, reggae, ska, rock, štagod) najvažnije je da je zglob desne ruke (ako si dešnjak) sve vreme radi u nekakvom "quantize clocku" (trenutno ne mogu da nađem bolji izraz). Dakle, ako se radi o šesnaestinama, desna ruka mora stalno da "svira" te šesnaestine (npr. neparne osmine naniže, a parne naviše), makar "u prazno". Ako je shuffle, onda desna stalno svira shuffle... Leva je tu da odredi konkretne note i njihovo trajanje (takođe važna stvar). Kada slušam tvoj demo, čujem da ti desna ruka radi "samo kad je nužno", a da su note predugačke (leva ruka). Zato mi više od same boje gitare smeta to što su događaji van groova, pošto sviraš "partituru", a ne groove, i što trajanja nisu definisana. Jer, trajanje note određuje groove isto koliko i njen početak... Sam zvuk je relativna stvar, poslušaj Stevieja Wondera - Superstition. Hohner Clavinet, nema velocity, nema expression, ali onaj stalni shuffle i trajanja nota po sebi donose sve što je potrebno. Mislim da bi Stevie mogao da postigne taj groove i na čembalu u SKC-u i na koliko-toliko naštimovanom pijaninu u nekoj muzičkoj školi. Ne bi bio taj zvuk, ali groove je ono što se računa... Pozdrav, Vasa P.S. Da ne bi bilo da sam u off-topicu: samo da naznačim da hteo da kažem da se funk zvuk pun tranzijenata postiže uglavnom putem prstiju leve i desne ruke.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 14-11-2008 at 04:06 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
blago meni opet ja :) | Arthur | Promocija radova | 5 | 07-10-2009 09:51 PM |
HDD ritam masina (u izradi) | Fibra | Razno | 16 | 05-04-2008 02:42 PM |
Ritam programiranje | tom | Zoran Vračević - Vrač | 11 | 01-08-2006 01:18 AM |
ritam mashina vst | liman021 | Audio Software | 17 | 07-07-2006 07:31 PM |
dithering again (iliti samo ogrebi i blago tebi) | Arthur | Audio Produkcija - Tehnike | 25 | 12-12-2005 02:16 AM |