Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2008, 12:00 PM   #1
danijelsh
Junior Member

danijelsh's Avatar

Default danijelsh - 2 rock pesme

e,ovako, prva wasting my life datira iz marta-aprila 2007, i snimana je u studiju srednje muzicke skole Kosta Manojlovic za zavrsni ispit trece godine. svi instrumenti su zivi, nema vst-a... za mix je koriscen nuendo uz softverske pluginove... ovo mi je prvi ozbiljniji rad, i prvo snimanje zivih bubnjeva.
druga pesma (zvuci grada) je autorska stvar mog benda fey rhi. bas i elektricne gitare su zive, bubnjevi su addictive drums, i korisceni su neki loopovi i tako nesto iz reasona, vise se ni ne secam, i to datira otprilike iz juna-jula 2007-e...
recite mi sta vam se svidja,sta ne valja,na sta treba da obratim paznju ubuduce i tako...
hvala na svim kritikama, pesme se nalaze na sajtu:
http://www.isound.com/danijelsh
danijelsh is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2008, 01:32 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: danijelsh - 2 rock pesme

Quote:
Originally Posted by danijelsh View Post
e,ovako, prva wasting my life datira iz marta-aprila 2007, i snimana je u studiju srednje muzicke skole Kosta Manojlovic za zavrsni ispit trece godine. svi instrumenti su zivi, nema vst-a... za mix je koriscen nuendo uz softverske pluginove... ovo mi je prvi ozbiljniji rad, i prvo snimanje zivih bubnjeva.
Pa i da ti nije bilo prvo snimanje bubnja ne bi imao čega da se stidi?... Sad, ?to se tiče miksa, evo par primedbi lične prirode:

1. stalno osećam potrebu da dobo? bude jači, tj. da vi?e parira kicku. Verovatno bi bolje bilo da ka?em da kick treba da bude recimo <2dB ti?i, a dobo? <2dB jači.

2. kao da ona lead gitara u uvodu ima boju koja se čudno fazno sklopi sa onim gitarama sa strane, pa sve zajedno dobiju nekih 3-4 kHz koji malo zvi?de. Radi se o jaaako maloj nijansi, ali ceo rezultat (miks) je toliko dobar da se te nijanse jednostavno primete. Taj lead ni ne treba tumačiti kao pravi lead, nego sve tri gitare treba tumačiti kao jedan događaj. Kasnije u pesmi - super gitare. I pevanje - super, čak bi u refrenu moglo da bude i maaalkice ti?e. Odlično je otpevano i dobar je slog, pa uop?te ne bi bilo problema sa prisutno?ću glasa.

3. Mo?da je bas za nijansu ti?i nego ?to bi mogao da bude? Opet, to ima veze sa jačinom kicka... Dakle, ja bih kick i pevanje u refrenu malkice ti?e, a bas i dobo? malkice jače (sve to za po <2dB) i to ti je to Da, i oni ukrasi u strofama mogu slobodno da budu jači, mislim da ne bi smetali pevanju.

Jel' ovo neka obrada ili autorska pesma? Ako je obrada - kapiram za?to je pevano na engleskom, ako nije - onda je to jedina ozbiljna zamerka koju imam.

Quote:
druga pesma (zvuci grada) je autorska stvar mog benda fey rhi. bas i elektricne gitare su zive, bubnjevi su addictive drums, i korisceni su neki loopovi i tako nesto iz reasona, vise se ni ne secam, i to datira otprilike iz juna-jula 2007-e...
Tja sad, ?ta da ka?em? Ovo prosto ne mo?e da se poredi sa onim prethodnim. Wasting My Life zvuči kao "izdanje", a ovo zvuči kao demo. To se ne odnosi na samu svirku i pevanje, nego brate slatki - onakav bubanj ne sme da postoji.

?ta me briga da li je Addictive ili Predictive ili Seductive, bruka Snimite bre bubanj, po?to ova zbirka kanti prekrivenih krpama nikada neće zvučati kao ?ivi set, a to ste hteli (i uostalom pesma to i zahteva). Bolje ?ivi bubanj snimljen bezobrazno na probi sa dva Shure mikrofona nego ovo.

Ovo bi trebalo da bude galama, a čuje se ne?to ?to zapravo markira galamu. Kao: "Kada budemo stvarno snimali ovde će da bude velika gungula". Na ovakav bubanj ni onaj lik koji repuje nema na ?ta da repuje, nego i on markira repovanje, a nije da čovek nema ritma i nije da ne izgleda kao da bi mogao sve to i energičnije da donese.

Onim prvim snimkom si dokazao da ti je jasno o čemu se radi, sad samo sve to preseli na sve ostale snimke. I poka?i svima da čak i ovakvo srpsko ?kolstvo ima smisla za ljude koji imaju smisla

Pun pozdrav,

Vasa
Old 02-11-2008, 04:43 PM   #3
danijelsh
Junior Member

danijelsh's Avatar

vaso, hvala za review...
naravno, za svaki snimak iako mozda dobro ispadne na kraju, onaj koji je snimao uvek zna gde su bile greske i sta mu i dalje smeta, sta je moglo da bude bolje. konkretno, bas gitaru, na koju imas zamerku, snimao sam na malom roland cube pojacalu, koga je veliki hughes and kettner, kojim sam snimao gitaru, pojeo... jednostavno,to sobno pojacalo ne moze da izgura potrebne frekvencije. mislim da je bolja varijanta bila snimiti ga preko di boxa, zbog frekventne obuhvacenosti, + bih sigurno imao definisaniji attack nego sto to zvucnik moze da obezbedi, a punch je, po mom misljenju, veoma potreban u ovakvoj muzici...
pesma je moja, dakle autorska, ja sam snimao sve gitare i pratece vokale, pevac je pevao lead vokal i njegov je text, a bubnjar iz benda je bio zaduzen za bubnjeve.
a za drugu pesmu, haha... slazem se da zvuci kao demo, koliko god ona cistije i preciznije zvucala, opet je nekako tanko na kraju...
kada zavrsimo album, snimicemo bubnjeve u nekom studiju, to stoji ...

sve najbolje, pozdrav!
Old 02-11-2008, 05:29 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
naravno, za svaki snimak iako mozda dobro ispadne na kraju, onaj koji je snimao uvek zna gde su bile greske i sta mu i dalje smeta, sta je moglo da bude bolje.
Ma uvek može bolje, važno je samo da je što dalje od lošeg

Quote:
kada zavrsimo album, snimicemo bubnjeve u nekom studiju, to stoji ...
Obavezno, nužno, kako god. Ja bih na vašem mestu ipak napravio sve demose gajbi, pa otišao u studio i tamo snimio makar bubanj i bas, a sve ostalo opet gajbi (čini mi se da si sposoban za takvu akciju). Biće bolje. Ne moraš da mi veruješ na reč, samo se seti toga kad dođe vreme. Svirajte, kad već umete I svirajte redom. Pitanje zvuka bubnja nije samo "pitanje zvuka", to je pitanje groove-a i svega ostalog. Znaš i sam.

Pozdrav
Old 03-11-2008, 09:16 AM   #5
komsho24
Junior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Šta me briga da li je Addictive ili Predictive ili Seductive, bruka Snimite bre bubanj, pošto ova zbirka kanti prekrivenih krpama nikada neće zvučati kao živi set, a to ste hteli (i uostalom pesma to i zahteva). Bolje živi bubanj snimljen bezobrazno na probi sa dva Shure mikrofona nego ovo.

Vasa

Druze, izvini ali nisi u pravu!

Ja sam vazda koristio midi zapise, i radio tako bubnjeve i zvuce predobro + uzivo odsvirane gitare, uopste se bubanj ne primjeti da je kucan, da je sample ili slicno.. tj ako znas raditi sa midijem ...

Iskreno ne treba puno traziti misljenja muzicara kolega, fino je to naravno ali ako od svakoga trazis onda se razocaras. Tako ti svaki muzicar kaze svoje misljenje jer su svi muzicari druge muzike naslusani pa svako "natura svoje".

Boli neke cure briga kakav je bubanj ako se njoj svidja pjesma, a to ti je vec publika.. dakle muziku pravis za publiku a ne za muzicare.

Drzi se toga...

komsho24 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 11:46 AM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by komsho24 View Post
Ja sam vazda koristio midi zapise, i radio tako bubnjeve i zvuce predobro + uzivo odsvirane gitare, uopste se bubanj ne primjeti da je kucan, da je sample ili slicno.. tj ako znas raditi sa midijem ...
Mo?e, naravno da mo?e, ali zavisi od vrste svirke. Za ovu vrstu muzike programiranje simulacije ?ivog bubnja je te?ka patnja da bi ličilo na ne?to. Čovek ima odličnog bubnjara i ume da snimi bubanj. Ne vidim nijedan razlog da ne iskoristi to čime raspola?e. Finansije? Bolje skupiti kintu za 5 sati studija nego se drkati sa MIDI-jem (juriti banke semplova, pa groove, pa kompresiju, pa...)

Quote:
Originally Posted by komsho24 View Post
Boli neke cure briga kakav je bubanj ako se njoj svidja pjesma, a to ti je vec publika.. dakle muziku pravis za publiku a ne za muzicare.
I tu si u pravu, samo ?to ovaj forum mahom okuplja ljude koji se ovako ili onako bave produkcijom muzike. ?ta ima lo?e u tome? Čovek očigledno nije ni budala ni nepismen, sam će proceniti koje će sugestije da prihvati, a koje da odbaci.

Pozdrav
Old 03-11-2008, 11:58 AM   #7
danijelsh
Junior Member

danijelsh's Avatar

komsho, istina je, mislim da je vst bubanj doveden do savrsenstva. gledao sam namm prezentaciju superiora, i ono je stvarno odlicno... kombinacije 3 room para i dodatni mikrofon na dobosu, tzv. bullet mic, koji sluzi za rimshot,ali njegov doprinos u mixu ostala 2 mikrofona pri normalnim udarcima takodje daje neku zivost u midlovima. ali ipak mi je veci izazov snimiti ziv bubanj, i nekako se radujem kad pomislim na to, i tera me da radim
meni kod vst bubnjeva jedino smetaju (crash) cinele, nekako kod svakog vst-a zvuce isto, jedino par nekih na koje nisam navikao mogu da mi zazvuce bolje,a za hi hat da ne pricam, ne svidja mi se ni u jednom. jednostavno, previse ispeglano i mrtvo mi zvuci. ali ostali elementi su super, posebno snareovi...
ona druga pesma, sa textom na srpskom ima prvenstveno komercijalnu svrhu, tako da jeste ispred svega da ona (i ostale) dopru do nekih klinaca koji ce se naci u tome (otud i text na srpskom, i prosta konstrukcija pesme), ali ipak je meni licno bitno da to zvuci dobro...
sve najbolje!
Old 03-11-2008, 02:42 PM   #8
komsho24
Junior Member

Vidi ja to gledam ovako.. mislim da je normalan nacin..

Kako sam u predhodnom postu napisao.. fino je cuti misljenje muzicara naravno.. to uvijek stoji pa i ja tako radim.. samo ako naletis na neke da kazem "pogresne" onda ne znas sta ces.. tako ti ljudi usade u glavu da nesto nije ok i ti to posmislis i zbog toga napravis neke promjene na pjesmi ili slicno, cega se tek poslije uvjeris da si pogrijesio..

Jednostavno je.. ne mozes svakome ugodit, nema sanse... jednostavno svako fura neki svoj stil...

Da se nadovezem na bubanj.. za cinele si u pravu.. naime svako od nas kad bi imao mnogo novca, i mogucnost .. uradio bi i snimio zivi bubanj bez problema, ali.. ima i tu caka.. moras dobro uvjezbati bubnjara za pjesmu.. a midi ima tu prednost sto na kraju same pjesme mozes promjeniti cinelu, ili sta ja znam.. naravno kada sacuvas midi bubanj kao midi pod vst, iako se on kanalno razdvoji.. ali sve u svemu mozes mjenjati sta ti je volja i kad ti je volja...

Sretno ljudi !
komsho24 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 03:19 PM   #9
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Meni se vise svidja druga Idejno.

Svaka cast za prodkuciju na prvoj. Meni recimo malo strci bas u strofi i clean gitare mi nisu dovoljno prezentne ali globalno je jako dobro.

Al' mi se vise svidja druga
To je verovatno sto mi se iz nekog razloga poslednje 2 nedelje Linkin park stalno vrteo na random playlisti
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2008, 04:29 PM   #10
danijelsh
Junior Member

danijelsh's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Meni se vise svidja druga Idejno.

Svaka cast za prodkuciju na prvoj. Meni recimo malo strci bas u strofi i clean gitare mi nisu dovoljno prezentne ali globalno je jako dobro.

Al' mi se vise svidja druga
To je verovatno sto mi se iz nekog razloga poslednje 2 nedelje Linkin park stalno vrteo na random playlisti
da,na kraju mi nekako te clean gitare uvek pobegnu pozadi :P
i na prvoj i na drugoj. ideja za bend je da se napravi srpski linkin park... nadamo se da cemo izdati album sledece godine.
hvala!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules