|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Posto u ponedeljak idem da uplatim opremu,jos jednom da pitam, ako neko ima da da neki savet, mada ste mi stvarno vec puno pomogli.Odlucio sam se za ovo:
api 7600,alesis hd24,octamicII,neumann u87ai,monitori super mee,mozda rudaw one sto se tice mikrofona za bubanj tu nemam dileme pozdrav! Last edited by grada27; 31-10-2008 at 08:29 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Za jos nesto ne treba da imas dilemu... Super Mee izuva... i za RuDaw se uopste ne bih razmisljao, pogotovo sto otvaras studio i radis profesionalno, masina sredjena akusticki i napucana maksimalno + tehnicka podrska - ja se ne bih razmisljao... samo je mozda bolje da odmah uzmes Pro, viska nikad dosta ![]() Nek je sa srecom i da se otplati brzo... Pozz
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Bice... treba da sredimo staru prezentaciju...
za sad ima ovo na Rumskom: "SuperMEE, profesionalni near-field monitor" pozdrav bogi
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
pozzz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Ako neces raditi na terenu alesisHD-24 je nedorastao lancu koji planiras napraviti.Lagano si umesto njega mogao razmisljati o rme ff800 ili sl. sa kojom ces dobiti dosta 'pristojniji' lanac,sto zvucno sto mogucnostima rutiranja kako za 'indoor' snimanja tako i uz laptop terenska snimanja.Zvucno je mnogo superiorniji od alesisovog snimaca,ciji su konvertori kvaliteta dovoljnog za terenski rad ali poprilicno inferiorniji od vecine home i professional audio interfejsa dostupnih danas a i gledano na ostalo,osim sto imas 24 kanala za rekording u mnogim ruting kombinacijama si veoma ogranicen.Po meni pre bih isao na valjani DAW interfesj(rme ff800,Tc konnekt48,motu893 mk3..)
Poz
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Vec je kod mene,da sam procitao ranije ovaj post mozda bih dobro razmislio, treba mi za terensko snimanje manifestacija i nastupa i po nesto u studiu da odradi(kao visekanalno snimanje proba).Sada kada razmisljam o tome sigurno ste u pravu,ali to je nesto skuplja varijanta ,priznajem nisam dosta ni obratio paznju na njegove mogucnosti,jedino sto me brine i ujedno prva moja kritika same sprave,nadam se da ih nece vise biti je da nema nikakav izlaz za slusalice,druga jos vaznija stvar je da nemam kontrolu ulaznog signala, kapiram ako je signal slab ok neka je slab pojacacu ga kasnije u miksu,ali sta da radim ako je jak i klipuje??Stvarno bi mi znacilo da neko ko ima alesisa kaze neku rec o tome.
![]() ![]() Veliki pozdrav!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Da bi snimao signale sa mikrofona moras ispred Alesis HD24 imati 24 mikrofonskih preamp-ova (pod uslovom da svih 24 kanala snimas istovremeno) ili, pak, neki 24-kanalni mikser sa direct output-om po svakom kanalu. Da bi istovremeno slusao snimljene kanale moras imati neki 24-kanalni mikser ili 24-kanalnu analognu sabirnicu.
Za terenska snimanja je ovo solidna i pouzdana sprava, ali ne i za rad u studiju, jer nema preampove, ima losije konveretere od vecine savremenih audio interface-a, a i za ozbiljniji rad zahteva jos dodatih sprava sto znatno poskupljuje opremanje studija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]() ![]() veliki pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |