|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo.
Imam pitanje u vezi snamanja vokala sa kondenzatorskim mic Behringer B1 u kombinaciji sa mixerom Xenyx 802. Kako da podesim ove frekvencije (high,mid,low), ovu dole zadnju tipku "LEVEL 1", kao i ovu desno skroz "MAIN MIX",ako znam da jacina mic-a mora bit oko 11dB??? ![]() Vokal mi nije bas jasan kako god nastimam,nego je nekako trom,hrapav i opor. Hvala velika unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Bez ljutnje : kako si pokopčao tu mixeticu? Vučeš li u zvučnu karticu sa Tape činčeva, ili sa Output izlaza?
Farbe ne diraj! Sve na nulu ; kod tebe dakle srednji položaj - onaj gdje zapne potenciometar. Ali, predlažem ti da se kaniš snimanja sa B-1 preko te sprave i kupiš makar ovo : nije skupo a može poslužiti bolje nego taj tvoj Xenix. Last edited by alfom; 28-10-2008 at 03:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Tu mixeticu sam skopco preko Output-a. Znaci sve frekvencije na 0,pa i ovo
LEVEL 1 i MAIN MIX. A koliko je ta spravica? U medjuvremenu,ako se odlucim za nju,da mi je da od ove kombinacije izvucem maximum,pa bih mi svaki konstruktivan komentar koristio. A sta su te "farbe"? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ako Levele postaviš na 'nula', šta će ići na snimak? Isto nulica!
Jedan Level ti je za kanal a drugi, ukupni gain za summa sve kanale na mixeti koje si upotrijebio. Mic 100 nije skuplji od te tvoje mixetice. Farbe su ti ono što si naveo : arhaični izraz nas mladića od 5 banki : bass, midlle, treblle, presence, midrange i sl. ![]() ![]() Last edited by alfom; 28-10-2008 at 03:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
To na komp snimas? Koju zvucnu imas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Sve ovo već piše u uputstvu od miksera, ali hajde da pomognem ako ti engleski ne ide najbolje ![]() Ne ide mi u glavu zašto jačina mic-a mora biti "oko 11dB". Quote:
![]() Pozdrav P.S. (edit) I da: koju zvučnu imaš?
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Bez zbunjivanja.
Svi leveli : i kanal i mix, su na nuli kada su u krajnjem lijevom polozaju. Pa pise (0 ili -oo ; +oo). Farbe imaju nulu na sredini, na mjestima gdje 'zapinje' pot. Mora protjerati signal nazad u zvucnu : dakle, kanal gain i mix gain teba podesiti ispitujuci najbolji omjer jednog i drugog, sto kod ove miksetice ne znaci nista. Onih 11 dB - zaboravi. Obicno (ali kod tube-a) preporuka da je input gain (na mixeti kanal level) bude podesen na visi nivo od output gaina (na mixeti mix level) - ovako smo nekada przili gitarama po marshalima da propjevaju - ![]() To sto on dobija i jeste suhi, sirovi ton njegovog mikrofona. A vjerovatno ima i integrisanu zvucnu, pa mu je sve usporeno i zapinje, ili ako ima makar SB nije podesen audio dio. Ma ja imam slicnu, sa 4 kana + 5. za mic i 4 chinca za tape/rec/play (in/out) & stereo za slusalice - koristim za live. U nju kopcam tri syntha i modul, DVD/CD player i slusalice. Stereo je i vucem dva kabela na dva kanala u razglas ; pan L&R. Last edited by alfom; 30-10-2008 at 01:16 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ?to se svega ostalog tiče, zaista sve lepo pi?e u uputstvu (Manualu). Samo je ponekad potrebno pročitati ono ?to se neko već potrudio da objasni. ?to reče neko: When everything else fails, try reading the Manual or Help file ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
http://www.rumski.com/forum/images/smilies/biggrin.gif
http://www.rumski.com/forum/images/smilies/biggrin.gif ![]() ![]() Ma sta je sa ovim smajlijima ![]() Last edited by alfom; 30-10-2008 at 01:46 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Hvala vam puno na savjetima. Javit cu vam kad probam kao sto ste rekli,pa cu vidjet da li ima kakvih pomaka nabolje.
Zvucna mi je Sound Blaster 5.1 Live,i snimam na comp. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikrofon i snimanje vokala | mirdaa | Tutorijali | 50 | 28-02-2009 12:05 AM |
Komora za snimanje vokala | zeleni | Dizajn i konstrukcija studija | 52 | 15-11-2008 09:51 PM |
Snimanje vokala uz klavir (ali bez klavira) | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 21 | 10-08-2007 07:02 AM |
Snimanje vokala - Koje predpojačalo !!? | korguser2001 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 10-03-2007 03:11 AM |
Vokal::: snimanje vokala | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:55 PM |