|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Probo quikquak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Dobro.
Sada kad smo pobrojali hrpu reverb plugins : jesmo li to stvarno samo pobrojili raznorazne, ili ba? te koristimo za vokal, kako je pitao autor ovog threada?! Ja upravo koristim one koje sam naveo & Altiverb & Silverspike R2 povremeno. Ukoliko je to stvarno to : da koristimo one koje smo naveli, mogli bismo okačiti kratki vokal trak ovdje, primjeniti reverbe koje smo naveli da koristimo i uporediti rezultate. Ako ste zainteresovani, neko bi mogao okačiti npr. 20 sec. vokala da mo?emo preuzeti isti trak i prezentovati 'svoje reverbe' 'na djelu' i prodiskutovati materijale. ![]() Ili čak pro?iriti upoređivanje kombinacijom delay-a i reverba. Ako ovo ?to predla?em ne spada ovdje, a zainteresovani ste, moderator bi mogao otvoriti novi thread tamo gdje spada, sa ovim, pa da uradimo to kako ko bude imao vremena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Smatram da to bas i nema smisla bez ostalih instrumenata,
ja i ovak i onak koristim reverb na vokalu sam zato da vokal bolje "sjedne" u mixu pa je stoga i uporaba i doziranje razlicito od stvari do stvari. Nekad ga i ne koristim na vokalu ak procijenim da je dosta samo npr. delay... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Lekic
|
![]()
jako nekontruktivna tema .. sto neko vec rece .. nabrojali ste sve moguce reverbe koje imate , svako od vas .. nista konkretno .. prosto nista pametno nisam procitao u celih 8 strana ..
Predlazem da se preselite na ovaj topic http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20706 i uradite nesto konretno |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mod?rateur analogue
|
![]()
ako mozes da potegnes za jedan Powercore, pa makar i najmanji, VSS3 i DVR-2 su prakticki najbolje sto se nudi ITB. i NonLin takodjer. ukombiniraj malo Altiverba za neke stvari, i vise nego dovoljno za pocetak.
poslije, ako ides u outboard, dodaj njima neki lexicon. za najsiru primjenu kod vokala, a najjeftiniji, PCM91 za "finiju" varijantu ili PCM70 za vise karaktera, malo prljaviji (neki put to nevjerojatno bolje radi od hi-fi varijanti, ovisi o tipu vokala/pesme) PoCo/VSS3/DVR-2 + PCM-91, po meni apsolutno najefektivniji "mali" sistem za reverbove. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
O.K. Ivane. To je upravo to [to sam gore predlagao, samo nisam vidio thread prije.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI) | STUDIOTON | DSP forum | 158 | 22-04-2010 09:40 PM |
Reverbi - generalni principi | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 41 | 09-09-2008 11:34 PM |
Hardware reverbi | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 49 | 26-03-2007 05:44 PM |