|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
Da li instalacijom ovog drajvera mogu da "zviznem" nesto ostalim drajverima koji sada rade OK i da li cu mozda poremetiti nesto samoj zvucnoj karti?
Imam instaliran Yamaha SYXG drajver i on lepo radi, da li mogu mozda njega da poremetim? I da li instalacijom ovog drajvera automatski otvaram vrata midi vezi ka klavijaturi i dobijam ono sto mi je cilj - da boje iz klavijature sviraju midi fajl koji ja pustam na VanBasco plejeru? Mnogo pitanja ali jbg. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Ja koristim midi klavijature (bez boja) za svirku. To je povezano sa virtuelnim aranzerom One Man Band 10, a iz njega dalje ide veza sa semplerima. Sve to je povezano preko tog Midi Yoke drajvera. Znaci, nemas brige, nece nista da se poremeti. Nakon instalacije ces u VanBacko opcijama dobiti te portove tamo gde ti je Output (u opcijama.. setup, ili kako vec, nemam program).
Secam se da je bila tema u vezi povezivanja VanBasco playera i Hypersonic 2 modula. Ja sam isrobao, povezao preko tog virtuelnog kabla i radilo je. Izaberes output (npr. MIDI YOKE 1) u VanBasco-u i to onda u Hypersonicu kao input stavis isti taj kanal. E, sad.. Kako da namestis na klavijaturi to ne znam jer nisam nikada probao. Mozda se javi neko ko zna ali u svakom slucaju probaj ovako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Ako sam dobro razumeo to znaci da bi na ovaj nacin izborom midiYoke drajvera kao output device drajvera u VanBasco plejeru taj isti plejer koristio (ili slao signal) klavijaturu i njene boje za sviranje midi fajlova?
Normalno to bi trazilo i odredjena podesavanja na klavijaturi, ali znaci to bi bio princip. Ako je neko podesavao klavijaturu za ovo neka napise svoja iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Evo mozda ja mogu da pomognem. Pri vezi Hypersonic-a i Van Basco-a moras posedovati neke "virtuelne kablove" kao sto su MidiYoke (usput, ovi odlicno rade!) a za vezu sa klavijaturom ti ne treba nista osim pravog midi ili Usb kabla. Povezivanje ide, kao sto je ranije vec receno, iz Midi OUT-a u Van Basco-u u Midi IN na Korgu (sa njim ces da povezujes, zar ne?)!
U Van Basco plejeru moras podesiti midi OUT. To ces uraditi tako sto ces kad otvoris plejer stisnuti ALT+S ili desni klik > Setup i tu ces izabrati midi port na kom ti se nalazi klavijatura. I to bi trebalo da bude to! Sve vezano za boje koje ce fajl vuci sa klavijature moraces da podesis u samom fajlu, tj. moraces da ga otvoris u nekom sekvenceru i podesis kontrolere za boje! Nadam se da sam bio od pomoci! Srecno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
E sad, javlja se jedan mali problem. Naime sam VanBasco plejer u set up-u daje opciju MIDI MAPER, Microsoft GS..., Yamha SYXG(drajver koji sam ja instalirao) i nista vise, tj. ne znam sada kako da mu odredim i podesim midi out.
Ustvari znao bih kada bi video opciju, ali takve nema. Ili se taj port ne javlja mozda zbog lose konekcije? ![]() I da li mislis da ce se fajlovi sada cuti i malo "naopako" odnosno da moze da se desi da povuku boje iz klavijature koje nisu bas na svom mestu u fajlu (po njegovom rasporedu) pa on moze zvucati drugojacije (sa izmesanim instrumentima). Ako je tako onda je uzas. Ko ce sada da modifikuje stotine fajlova ![]() ALI... ne reba gubiti nadu i predavati se. Dajte mi odgovore na ono gore pa idemo dalje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
1. Najbolje bi bilo da navedes tacno koju karticu imas i koje opcije ti nudi VB plejer kada udjes u podesavanje Midi OUT-a.
Van Basco ti pokazuje opcije za konekcije koje imas na racunaru. Morao bi videti port od kartice koju imas. E sad, ne znam cemu sluzi taj Yamahin drajver ali probaj svaki od njih pa vidi da li reaguje. Ako ne, onda nesto nisi dobro instalirao. 2. Sto se boja tice, fajl ce povuci boje koje su definisane u samom fajlu! Ako si ih sredjivao u samoj klavijaturi sa koje planiras da vuces boje i inace, onda bi sve trebalo da bude u redu ali ako si ih stimao na drugoj klavijaturi onda ce vuci boje koje se nalaze na tim mestima na toj drugoj klavijaturi. Last edited by akordeonista; 20-10-2008 at 08:42 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Imas dvije varijante:
1. player =) midi OUT (od kartice) =) midi IN na klavijaturi - spaja se midi kablom 2. player =) USB =) klavijature za prvu varijantu kartica ti mora imati midi izlaz i klavijature midi ulaz, u playeru ces vidjeti drivere od kartice. Za drugu moras imati klavijaturu koja se spaja sa kompom preko usba, u playeru ces vidjeti drivere od Usb klavijature (ako su instalirani) U svakom slucaju bilo bi dobro da napises o kojoj se opremi radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]() Code:
za prvu varijantu kartica ti mora imati midi izlaz i klavijature midi ulaz, u playeru ces vidjeti drivere od kartice. Za drugu moras imati klavijaturu koja se spaja sa kompom preko usba, u playeru ces vidjeti drivere od Usb klavijature (ako su instalirani Inace konkretno hocu da povezem KORG iS35 i LapTop Toshiba Satelite klase Pentium III (trenutno sam zaboravio konkretne podatke oko procesora mislim da bese oko 600Mhz). Znaci ovaj LapTop bi pustao preko VanBasco plejera midi fajl, USB-Midi konekcija bi uspostavila vezu sa klavijaturom i midi melodija bi koristila boje iz Korga koje nisu uopste lose. To bih ustvari ja zeleo, samo je sad pitanje da li moze i kako to napraviti da radi u praksi bez latencija i bez "ludovanja". Inace Yamahin SYXG drajver koji sam instalirao radi kao softverski sinth, tako da sam mnogo, ali mnogo obogatio zvuk na lap topu, a u jedno sam i postigao to da dobijem efekte po kanalu na midi fajlu (delay, reverb, hall) koje sam regulisao za svaki fajl posebno (a imam ih mnogo pa mozes misliti koji je to posao bio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ako sam dobro shvatio, taj korg nema usb konekciju.
Trebao bi kupit neki usb-midi adapter, nest poput ovoga: http://www.thomann.de/de/emu_xmidi_1x1.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Ne, KORG nema USB konekciju i sva moja nedoumica ustvari i polazi od toga da li i kako ce da funkcionise USB - MIDI veza (komp. - sinth) i da li ce uopste da funkcionise u zeljenom pravcu - da boja iz sintha svira preko lap topa.
Preko midi izlaza na drugom kompjuteru koji koristim ja povezujem direktno sinth. na izlaz iz zvucne karte i vucem semplove iz kompa i to je OK. Ali tu je u pitanju CreativeLive kartica sa pratecim konekcijama za Live i normalno da to radi. A i kompjuter je jak pentium IV koji daje dovoljnu brzinu da nema kasnjenja. A za ovu vezu nisam bas siguran kako, i zato malo davim, mada sam i za ostvarenje ove prethodno pomenute veze imao dosta podesavanja i blagih problema dok nije sve zazivelo. I jos nesto, da li mislis da ce sama konekcija onakvog USB-MIDI kabla biti dovoljna za ono sto ja hocu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem Veza:t3-pc Preko Midi Kabla | spale | Computer Hardware | 0 | 28-08-2007 12:07 PM |
Midi kontroler kako....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 07-12-2005 02:48 PM |
Veza Cubase-Melodine? | alen | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 12-01-2005 11:11 AM |