|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
Pozdrav svima.Kako mi je NLP i predlozio,otvorio sam novu temu.U pitanju je studio u kuci ali zidanje iz nekih razloga na zalost ne dolazi u obzir pa sam plan za akusticko sredjivanje (uz pomoc vaseg foruma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
iskreno, nebi nista posebno dodavao.. ne brini za zadnji difuzor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Hvala puno sto se javljate ljudi
![]() Last edited by quake; 15-10-2008 at 07:44 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ajde molimte razjasni Difuzor i Difuzor panel.
Dali mislis mozda Absorber. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Nacrtao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
o, o..
bice sad svega.. ovako nabrzaka, zasto je s obje strane difuzno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Difuzno je sa obe strane jer panel ne zatvara celu zadnju stranu i pored panela ipak moze da prodje dosta velika kolicina zvuka(u akusticki ne obradjen prostor) koja se takodje i vraca nazad do panela i pored njega, pa bih da uticem difuzno i na to kada vec nemam zadnji zid.Posto ce panel biti poprilicno tezak,mislim da je dobro i zbog ravnoteze
![]() p.s.ostali difuzori nemaju letvice i sa ledjne strane.Samo ovaj koji "glumi" zadnji zid. Last edited by quake; 16-10-2008 at 01:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Ono sto prodje "pozadi" radije apsorbuj... difuzor ima smisla u sprecavanju rezonancija neposredno uz ravne i cvrste povrsine... ali u tvom slucaju bi to bilo nekakvo preterivanje (overkill) Quote:
Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Hvala ti Boggy i izvini sto sam editovao post,radio sam to pre nego sto se tvoj post pojavio ali ostaje cinjenica da se ne razumem u akustiku i poprilicno sam "nagadjao" radeci skicu.Kako ti se cini ovo ostalo?Koje frekventno podrucje da gadjam kojim difuzorima i koji tip(prime number,mislim da se tako kaze gde da upotrebim.Hvala jos jednom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Transport panel | mirun | Audio Software | 4 | 31-08-2009 09:59 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |