|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Problematika je sledeća. Muzika koja je kraljnji cilj je nu jazz i neo funk. Moji prijatelji (muzičari) dolaze kod mene i snimamo pojedinačno svaki instrument. Preko ritmičke deonice perkusija, bubnja, činela itd snima se, zasebno npr ritam gitara ili bas. Zatim snimak editujem “seckam” i uklapam po želji. Zatim prijatelj donosi motifa i ispoljava svoju kreativnost slušajući dotad uobličenu stvar koja je nearanžirana i koncipirana je u nekolko posve različitih paterna. Njegove snimke takođe editujem, “seckam” i uklapam. On sa motifa snima više deonica, koje se raspoređuju u više kanala i koje se preklapaju i najčešće idu jedna sa drugom (preko druge) u isto vreme npr. diskretna deep deonica a preko toga neka varijacija. E sad da on nebi vuglio svoju klavijaturu svaki put hoću da kupim jednu da imam za kućni studio da mi se nađe da mogu i drugi muzičari da mi dolaze koji neće da se bahću oko moje muzike tj neće da nose svoje klavijature. Verujem da postoje instrumenti sa dirkama koje koriste jazz muzičari (neke više od nekih drugih tako da sam na njih mislio kad sam rekao jazz synth (to je više onako narodski rečeno)). Nerazumem sa preterano u klavijature te neznam baš razliku izmađu “semplera tj klavijature” i syntha, bitno mi je da je kvalitetan nosač zvuka predodređen za jazz (ako je moguče).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
koje boje ti trebaju? pomozi sebi da bi ti mi pomogli..
hocesh hammond orgulje? rhodes? shta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ljudi - pitajte u jednoj recenici!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
koja olovka mi treba da bih pisao kompozicije kao mocart?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
All that and many versions of piano dude! that!! And also some cool sounds for disco music.
P.S. Sorry ako sam vas smorio... raspitacu se malo okolo kod umetnika kojima se divim (shta oni koriste) pa se vidimo kasnije. Last edited by Salvador Diaspora; 06-10-2008 at 06:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Pa nemoj da se ljuti? ???
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ma neljutim se...daleko od toga...samo sam ukucao na googlu "mm6 recenzije" i to me dovelo ovde. Stvarno se nerazumem dovoljno da bih aktivno sudelovao ovde...jbg.
anyway respect |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nije ovaj forum samo od 10-20 ljudi! Polako! Javiće se jo? neki i nema ?anse da ne dobije? odgovor. Ako misli? da nisi dobro formulisao pitanje, i to će se rije?iti. Osim toga, ovdje ima dosta veseljaka i mora? se na to naviknuti. Inače su svi O.K. U svakom slučaju, dobrodo?ao i strpi se malo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
pa ja sam lepo pitao shta mu treba jbg.. ne znam shta nije jasno..?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da ce ti savrseno odgovarati Yamaha EX-5. Nju ces morati da potrazis polovnu posto se ne pravi nova. Nema ih mnogo u prodaji a ona je direktni "predak" Motifa!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Potreban savet za kupovinu klavijatura | queen of the night | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 44 | 21-12-2012 02:17 PM |
Dilema - potreban savet | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 22-01-2009 11:11 PM |
Potreban savet za kupovinu klavijature | Salle | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 07-10-2008 11:50 PM |