|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
bilo bi nerazumno da koshta vishe jbg.. a i klotz su dosta skupi kablovi.. moje mishljenje.. oktave su jeftine a predobre, istina.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Uop?te me ne zanima da li "1967 Class-A30 Top Boost" zvuči kao VOX AC30 i da li "Fuzz Pi" radi kao EH Big Muff, radi se jednostavno o gomili jako upotrebljivih zvučnih kombinacija. Dobro, kada bih imao studio i kada bi se u njemu pojavio pokojni Jimi H. verovatno bih mu dozvolio da ?rafi Marshalla koliko voli i da uznemirava kom?iluk, ali mislim da se to neće dogoditi... Hoću da ka?em - nemam studio ![]() Sve u svemu: DI box + gooooomila (jako dobrih) zvučnih kombinacija preampova/pedala/pojačala + 2 mikrofonska ulaza sa P48 + "osiroma?eni" Reason 4 + Ableton Live Lite 7 (ko ba? voli) + RiffWorks (kome je ba? nu?no) + mogućnost (internog) reampa u miksu + Direct Tone monitoring... za manje od 200 jevra ![]() ![]() ![]() Znam da je masi ljudi na ovom forumu sve ovo ?to sam napisao otkrivanje tople vode, ali ne izdr?ah da se ne oglasim. Uvek sam mrzeo marketin?ke fazone tipa "legendary tone for recording guitarists", ali nikada do sada nisam do?iveo da dođem kući i shvatim da sam dobio vi?e nego ?to sam očekivao. Ustvari jesam, ali to mi se poslednji put desilo pre par decenija kada sam kupio Framus Les Paul koji i danas posedujem... Dakle: Line6 Pod Studio/Toneport UX2 - ultimativna low-end (mada je bolje reći low-cost) preporuka kao zvučni interfejs za kućni atelje, a vlasnicima studija je već sve jasno ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
radim na pod xt pro-u vec neko vrijeme.. ali nazalost, pravi zvuk dolazi prvenstveno iz namota trafoa, IMHO |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Jbg, insistirati na autentičnom gitarskom "trafo" zvuku je podjednako bespredmetno kao insistirati na autentičnom zvuku koncertnog klavira ili nedajbo?e ciganskog duvačkog orkestra (grand cassa + dobo? + tuba + 2x bariton horna + kornet + truba). Ti zvukovi mogu da se istinski do?ive samo in vivo. Ono ?to izlazi iz zvučnika nije ni gitara, ni klavir, ni ciganski bend nego ne?to ?to bi trebalo da podseća na te originalne izvore. Eto, samo u tom smislu UX2 je fenomenalan. Malo li je za <200?? ![]() Pozdrav
![]() |
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Jesam ga zakomplikovao, ali... nije nelogično ![]() Sam sebi zvučim kao jedan naš više puta banovani član, ali... he, he.. valjda neću i ja zaraditi ban zbog ovoga ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|