|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 | |
Moderator
|
![]() Quote:
( u svakom slucaju od viska neboli glava ![]() Mozda ovaki oblik, ali to je samo informacija. Uzecemo naprimjer 22mm ivericu, deblinje materijala je i debljina rupe. Velicina 250 Litara Precnik rupe 5,5 cm Kolicina Rupa 7 Rezonatna frekvencija je tocno 60 Hz. Pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Pro Member
|
![]()
Evo i ja nesto da pitam a vezano je za temu pa ce verovatno biti malo jasnije...
... 1. varijanta: okvir od letvi (5x3cm) velicine 1.5m x 0.6m pa na njega npr 8 slojeva azmafona od 2cm (ukupno 16cm) pa presvuceno mikrofiberom i postavljeno u uglove sobe... ... 2. varijanta: kutija iste velicine kao u varijanti 1. kao ona koja je nacrtana u nekom od prethodnih postova sa rupama napred (pretpostavljam da je to rezonantna kutija koja je unutra prazna... i sta bi se recimo dobilo punjenjem takve kutije azmafonom) eto... sta se desava u jednom a sta u drugom slucaju sa niskim frekvencijama tj. sta ce bolje smiriti basove... soba je recimo 5x4m (ako je bitno) Ako sam nesto lupio budite blagi prema meni ![]() ![]() Pozz
![]() |
#93 | |
Moderator
|
![]() Quote:
2 sa tin dimenzijami isto nista, ne baz nista ali ne ono sto trazis. Posto mozes Helmholtz tako se zove ta vrsta Absorbera, u obliku koji ti odgovara, napravis kutiju od poda do plafona i izbusis rupe. ako te zanisma to se moze izracunati. Naprimjer kutija koja bih isla na trokut. 60cm x60 cm visina 2,4m = 432 litara ako imas probleme naprimjer kod 45Hz izbuzis 7 rupa sa precnikom od 5,5 cm stim da ti je iverica 22mm jaka. da i NLP malo dodjem u susret jer znam da on nevoli radit snjima mozete napravaviti kombinirani aborber. Stavi te na njega jos naprimjer 10 cm Mineralne vune, i absorbirate i nesto visoke frekvencije. Ovo ti je sve primjer. jer je to sve individualno od sobe do sobe. Mislim da sam ti pogodio pitanje. Pozz Denis Last edited by DeMa; 05-10-2008 at 01:27 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja nisam radio sanjim ali cu imati u skoro priliku da ga upoznam. Jos sam skeptican i nevjerujem mu jos ali vidit cemo. sto se ti absorbera tice, koje su navdeni, isklucivo se mieralna vunom radi, kojia ima odredjeni koificjenat propustnos zdraka. Azmafon nebih dovodio u kontekst za ovim absorberima. Pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz
![]() |
![]() |
#96 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz
![]() |
![]() |
#97 |
Moderator
|
![]()
Diskusija o mehanickim rezonatorima je nastavljena ovde,
hvala, SumAnuT sto si pojasnio na sta konkretno mislis ![]() Pokusacu da obrisem postove koji ne doprinose preterano temi a da pri tom ne obrisem nista zanimljivo... Hvala svima! pozdrav bogi
![]() |
#98 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pod 2. dobices vece "nista" na bassu. ("nista" = nema uticaja) Naravno ![]() pozdrav bogi p.s. Ako zelis da se igras helmholzovim "sanducima" prati sta Denis prica... ja ih ne koristim jer su u malom prostoru tesko upotrebljivi... jedino ih koristim kod bass reflex zvucnika... kad moram...
![]() |
![]() |
#99 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ok, da ne idem u ot otvoricu ovih dana novi topic jer sam napravio isto kao Ivan samo ne cele zidove vec panele za kacenje na zid i plafon a sad hocu da stavim nesto i u uglove... bice i slika ovih panela... Pozz
![]() |
![]() |
#100 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sredjivanje gitare | RokStudio | Razno | 10 | 12-10-2015 05:42 AM |
DIY Vocal booth & Control room?! | Eomsy | Dizajn i konstrukcija studija | 719 | 20-10-2014 09:35 PM |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Izolacija prostora ? | stefan123 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-03-2008 11:58 AM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |