Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 18-09-2008, 04:16 PM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Uh, oporavih računar posle ozbiljne havarije . Nije mi ništa .

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
najbolji je studio gde imaš najbolji rezultat. Ja već 3 godine imam saradnju sa reggae bendom iz BG koji izdaje albume za Francusko ali i svetsko tržište. Prilično skromni uslovi, ali njima to baš tako odgovara, iako su im mnogi od preko nudili kule i gradove besplatno. I ja da imam bend isto bih razmišljao, ne zanima me kako i na čemu neko radi, nego kako će mi album zvučati.
Naravno da si u pravu (uostalom, moderator si). Kada bih imao rege bend i meni bi bilo važnije da mi osoblje dozvoli da konzumiram, nego da snimam u kulama i gradovima .
Old 18-09-2008, 06:37 PM   #2
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by Master29
Meni kad bi ponudili milion eura,ja bi i Spanske sapunice radio
Onda bi od istih,kupio 5 stanova i opermio studio.Psihu bi ostavio po strani,s'tim da nisam bas uravnotezen poslednjih mesec dana...radio sam(DEMIRANE)a njih ima puna dva autobusa,plus treci za njihov lim,koji zivot znaci.Pa su tako trubili....da mi dobro nije bilo.Dexico pa kako da se bavis muzikom ako ne mozes da trpis neprijatne zvukove???
Ma latino sapunice su druga prica, to bih i ja radio - takve stvari znaju da nasmeju. Od kvazi narodnih stvari bih mogao da radim nesto poput Baje (sto Zoki "7" rece - covek zabavlja ), ali stvarno ne mogu da svarim neke retardirane stvari (ne mislim na stvari koje dodju do emitovanja), kao i sponzorusku muziku sa pratecim aranzmanima...
Old 18-09-2008, 08:47 PM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ej moj awaksu, na momenat je čak i maliciozno zazvučalo, al kontam da se tripujem. U svakom slučaju, ja ne varim, niti iko iz tog benda (i meni zvuči neverovatno), i nikad nisam dozvoljavao konzumaciju u mojoj okolini, naročito ako radim. Ako moraju ( a mnogi baš moraju!), idu lepo u šetnju po bloku, dok ja kradem njihovo studijsko vreme pri tom, tek po tim velikim i fensi studijima kreću prave bahanalije, to daBear može bolje da objasni Tu je gandža za doručak, a teške droge za užinu.

Btw, ja radim sapunice, i to hrvatske, al za dobre pare
Arthur is offline  
Old 19-09-2008, 11:26 AM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
ej moj awaksu, na momenat je čak i maliciozno zazvučalo, al kontam da se tripujem.
Tripuje?. Poku?ao da budem duhovit... Omanuo... Bo?e moj...
Old 19-09-2008, 12:00 PM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

cool ima jedan vic na tu temu ... kaže, zabranili gandžu na jamajci, dekretom. Kao, jebiga, što je mnogo mnogo je. I sad, sede rastamani na plaži, bleje, strejt, slušaju regge, ćute. Ćute oni tako pola sata, i u nekom momentu se pogledaju međusobno, pa u kasetaš, i kažu jedan drugom, e ,a što mi slušamo ovo sranje??
Arthur is offline  
Old 20-09-2008, 06:33 PM   #6
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

jel smo uspeli da zabranimo skolstvo posle 29 strana teme?

slabo to ljudi... malo mora vise da se iscimamo

Old 20-09-2008, 07:59 PM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
cool ima jedan vic na tu temu ... ka?e, zabranili gand?u na jamajci, dekretom. Kao, jebiga, ?to je mnogo mnogo je. I sad, sede rastamani na pla?i, bleje, strejt, slu?aju regge, ćute. Ćute oni tako pola sata, i u nekom momentu se pogledaju međusobno, pa u kaseta?, i ka?u jedan drugom, e ,a ?to mi slu?amo ovo sranje??
Ovo je prejako .

...mada je gand?a na Jamajci odavno "zabranjena", i mada bih ja čak i "strejt k'o ?ina" uvek pristao da sviram 2-beat ili voicing gitaru, samo da ?ivim u toplom. Oba?ka to ?to mi je rege mio...

@Miha Blaze
Dru?e, nema ?anse da ?kolstvo bude zabranjeno - svi oni koji bi da ga zabrane ustvari potajno ?ele da postanu ministri prosvete. Kada ka?em "svi", ipak ne mislim na Idekiusa koji je i započeo ovu temu. On je lepo u svom prvom postu napisao "... ili dovesti u red". Vala, i ja mislim da bi ga trebalo dovesti u red.

Nevolja je nastala kada su se neki okomili na inkriminisani diplomski rad, napadajući ga bez ikakvih "akademskih" argumenata. Zapravo, bez ikakvih argumenata... Ali opet, samim tim ?to tema "?ivi" već 29 strana znači da tu nečega ima...

Hm, bilo bi dobro znati koliko studenata (recimo) VET?-a započinje svoje postove sa: "imam 200? i odlučio sam da napravim studio" ili "gitara mi zuji, kako da normalizujem signal?". Kao kad bi na nekom forumu koji je posvećen knji?evnosti likovi pitali: "Imam ideju za roman do jaja, glavni likovi se zovu Suzuki i Buzuki, samo mi treba neka radnja, kako vi to re?avate? I kojim fontom? Mogu li Arialom da postignem neku dramatičnost u trećem poglavlju?".
Old 21-09-2008, 12:09 AM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa otprilike se tom tematikom upravo i bavi pomenuti rad...
Ne treba skolstvo zabraniti, nego treba uvesti pitanje odgovornosti nastavnom kadru koji fabrikuje takve "strucnjake".
Cisto da vratimo temu na "pravi put" i da neko ne pomisli slucajno od mladjih narastaja da je pomenuti rad validan u bilo kom pogledu.
To ne vazi samo za skolstvo nego uopsteno se nemar ukorenio svuda.
Bio sam veceras na probi za deciji eurosong i po prvi put sam saznao za kategoriju "Bivseg buduceg vremena"...
Text otprilike glasi "Letos ces meni ti na popravni iz ljubavi"...
Obzirom da textove pisu deca (ili bi barem trebalo) neko bi, od osoba koje vrse selekciju, morao da primeti takvu nepravilnost i sugerise korigovanje koje je vrlo lako izvodljivo... Ali ocigledno slabo ko mari.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules