|
|||||||
| Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Max, HeatMan - hvala na "kritikama", naravno da ih shvatam kao dobronamerne.
I ja se, kao i Max, uglavnom ne javljam da komentarisem radove, ali mi je drago da se neko "sa dobrim usima" javio sa misljenjem. Elem, od toga da je klavijaturista (po osnovnoj vokaciji) radio aranzman se ne moze pobeci i to nosi odredjene "konsekvence" sa sobom. E, sad uz svo uvazavanje kolega, i uz primere iz svetske produkcije koji staju na prste jedne ruke, ja u Srbiji (osim mozda u jednom slucaju) i ne znam za bubnjara sposobnog da se ozbiljno bavi aranziranjem (poznavanje forme, harmonije, tonskog sloga, kontrapunkta, instrumenata, osnova psiho-akustike, itd.), pa mi deo opaske o bubnjarskim aranzmanima vise dodje kao neophodni deo iskaza o instrumentalnoj pristrasnosti u aranziranju, od koje je,fakat, cesto tesko pobeci.Ono sto primecujem da je zajednicko u ocenama je da je vokal pretih i uvucen u matricu. Odmah da kazem (i zbog ostalih primedbi), ovde se radi o demo verziji, dakle, detaljnoj skici, a ne gotovom proizvodu - to tek sleduje. Ja, inace jesam pristalica vokala u matrici, a ne iznad nje (sto je cesto zastitni znak balkanske produkcije ), e, sad, gde je ta tanka linija da se pliva, a ne potone... Kad demo slusam kuci na hi-fi opremi i ja sam blizu misljenja da je glas malcice potonuo Bass gitara (tacnije "mic" kanal, "DI" nije diran) jeste svesno odrezana i sa "donje" strane, da bi bolje izasao low end bubnja, moglo je i obrnuto (mozda bi se Max-u vise svidelo), ali, meni je ovako bilo malo preciznije. Reverbi na klavijaturama i jesu (priznajem) pomalo "osamdesetaski", ali mislim da im u ovakvom aranzmanu ima mesta, pogotovo, sto (mozda subjektivno)mislim da taj nacin produkcije ponovo dobija na aktuelnosti, a i podseca me na muzikalniju i manje razvodnjenu muzicku scenu. Kick i snare..., hm, moze zategnutije (probao sam), ali mi to vise nije taj film, nije ta pesma , mada cenim da bi nekom drugom to vise "radilo".Ipak, ovo je samo demo, pre svega prikaz aranzmana, finalni miks tek sledi... Opet se raspisah, a nisam imao nameru... Jos jednom, drugari hvala na misljenjima i trudu. Pozdrav.
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|