Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-08-2008, 12:25 AM   #31
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Default Re: PT useri javite se

A radi li Fruity Loops na tom Pro Toolsu?

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 12:39 AM   #32
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by gorjan View Post
jel?kako si to zakljucio?
bravo za tebe i za lucidnost u zakljucivanju...(mrzi me da citam ono ostalo...)

Da se sad ne pravimo blesavi, sustina je da covek moze da proba za relativno male pare PT(uz dobri stari krek, naravno, onda sve kosta 0 EUR i dan-dva posla) i da vidi da li mu to pase ili ne, pa da onda baca pare...
I tako, eto, sve to ipak ima neke veze sa mozgom
Kako sam to zakljucio ? Ovako
" Ja duze od godinu imam PT, al m-powered verziju i imam potpuno suprotno iskustvo.Radi mi apsolutno najstabilnije od svih, program je ,bar meni, najprihvatljiviji, sve je jednostavno i dostupno, bez mnogo filozofiranja.Meni ne treba beskonacno puno kanala za audio, ne treba mi neko kompleksno midi editovanje, taman kako treba.Svi plagovi, UAD,Waves(ssl,api,v),sonnox,mcdsp, sve radi extra.Jedini problem mi je dilej kompenzacija, al i to se da lako resiti...
pozdrav
"

Covek ne govori o kreku nego o Digi3 koji koliko je meni poznato ne radi kao krek zar ne ?! i ne kosta male pare.

" Kao shto ste vec primetili, trazim zvuchnu kartu, i sad se neshto premishljam i prerachunavam, pa sam u fazonu da kupim 003 od digi-a..

iz par razloga:

original sekvencer, koji se nece zabadati kao shto mi se sx zabada..

pracenje svetskih standarda, i udovoljavanje mushterijama
"

Izgleda da ti imas neki problem sa ovom temom, posto ti je stav malo vise nego nadobudan. Ako imas potrebu da se svadjas menjaj forum.
Old 28-08-2008, 12:43 AM   #33
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
A radi li Fruity Loops na tom Pro Toolsu?
eto ga, sad ce nakon tebe da nastupe izlivi vickastih, a taman sam poceo da se lijepo svadjam sa nekim i taman je pocelo da biva interesantno...

Last edited by gorjan; 28-08-2008 at 12:45 AM. Reason: zaboravih nesto
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 12:43 AM   #34
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Niko?

Old 28-08-2008, 12:45 AM   #35
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Sale, ne budali, ako ima armija ljudi koja šljaka mega uspešno sa Nuendo i RME kombinacijama (pritom se Steinberg najčešće RMEu i namenjuje), vidi do čega je problem, pre nego što potopiš brod zbog punog lavaboa.
Od početka šljakam intenzivno i na SX i na Nuendo, sve verzije do 3.1.2.5, i podmazana. RuDaw sa FF800. Nema razmišljanja o stabilnosti i mogućnostima. PT je drndanje za oni koji znaju zašto žele da budu drndani pa se drndaju sami. Ti i sam znaš da je to drdanje, tako da otkrij pravi uzrok problema, i piči radi. .... možda je neka igrica, neki dravjer za grafičku, neka glupost koja ti se podvlači a svuda je zajednička..

@Dejo
Mislim da je Fruityev VST engine previše zahtevan za PT sabirnicu, gubiš na oštrini i envelope attacku.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 12:52 AM   #36
gorjan
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Izgleda da ti imas neki problem sa ovom temom, posto ti je stav malo vise nego nadobudan. Ako imas potrebu da se svadjas menjaj forum.
Sad si mi stvarno rekao, evo povlacim se...
caos...
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 12:54 AM   #37
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post

@Dejo
Mislim da je Fruityev VST engine previše zahtevan za PT sabirnicu, gubiš na oštrini i envelope attacku.
Da nije do memorije? Ja sam stavio Kingston, a drug ima Corsair CX300 sa pasivnim hladjenjem, i on moze da radi ono sa Addictive drums, i nije mu pucalo nista, a ide na internet svaki dan, i ima NOD32. Ja sam stavio Kaspersky, ali mi je istekla licenca, pa se bojim da mi se ne izgube sve pjesme, jer sam sad citao za ovaj novi virus koji ubija hard disk?

I ako neko zna kako da spojim mikrofon na Audiophile 2496, imam Behringer B2?

Old 28-08-2008, 12:58 AM   #38
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nije, do PT'a je. Ipak je Fruity fruity, i nije džaba tolko dugo na tržištu. Evo čak Brian Eno kaže da je čuo za njega, i ovaj iz prodigija je tajno priznao ortaku koji zna mog ujaka da na njemu uvek radi sekvencing VSTa i envelopa, pa onda to spaljuje u nekim glupim studijima. A Audiophilen ne može sa tim hladnjakom da radi, jer ti DX10 jebe output buffer. Možeš kabl za to i sam da zalemiš pa će moći da radi al ne u full duplex modu. A može i da se krekuje, al to na private, da me ne banuje onaj ćelavi artur što voli Nuendo i FF800
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 02:22 AM   #39
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Meni radi Nuendo bez problema 4 godine a od pre godinu dana i PT DiGi 003, i to sve na istoj masini (PC)...

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2008, 03:46 AM   #40
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by 7";214533]Meni Cubase SX radi savrseno... imao sam povremeno probleme sa CPU overload ali to nije bilo do sx-a. Imao sam problema i sa nekim plugovima ali ni to nije imalo veze sa sx-om vec sa tim plugovima ili sa nekim VSTi... kada koristis vise vrlo zahtevnih VSTi kao stosu Bosendorfer, Addictive, Atmosphere... (ima ih koliko hoces i zahtevnijih), pogotovo svaki na nekoliko kanala, pa dosta plugova itd. mora da dodje do cpu overload ili do manjka memorije, to je neminovno. Mogao bi, recimo, za prvu pomoc da povecas Page file. To sto nesto nece da radi sa necim (plagovi, vsti) je problem tih plagova ili vsti, ne sx-a... sigurno ces imati iste probleme ako samo promenis sekvencer... to sto te zeza unfreeze, opet ima veze sa manjkom memorije, probaj da neke kanale freeze-ujes pa tek onda da taj kanal unfreeze-ujes, trebalo bi da upali...
.[COLOR="Red
.. sto se tice onog reverba sto pominjes da ga ff800 nema... ne kontam sta je tu problem, pa imas reverb da kupis za 70-100e samo za to...[/COLOR]
... rece da ne mozes da kopiras setovanja sa kanala na kanal u Cubase-u... sva podesavanja u Cubase-u mozes da snimis i da ih pozoves po potrebi tako da ne znam sta ti je konkretno problem. Imam jedan odlican video tutorijal za Cubase SX gde ima mnogo korisnih informacija i forica i nije ga lose pogledati, javi ako hoces da ti snimim (nije pocetnicki video, ima nekih osnova ali ima i dosta naprednih funkcija lepo objasnjenih)

Pozz
boldovano: probao sam sve.. al jbg, imam jedan kanal koji nije freezovan.. to je problem.. eksportovao sam i neke u audio kanale, ista pricha.. jednostavno je do sx-a... i da, koristim samo zahtevne plug inove.. ne vidim poentu da radim neshto ako to nece da zvuchi dobro, jbg..

crveno: ne znam, nisam u fazonu tek tako da troshim pare na gluposti.. to sam radio, i te gluposti sve zajedno mogu da utopim sada za 300 eura.. meni vishe ne trebaju, a svaku sam platio bar po 300 eura..

zuto: probao sam choveche sve.. nisam od juche.. (al jesam od prekjuche) i ne shljaka, jednostavno nece.. jbg..

@gorjan: definitivno nisi prochitao moje postove.. ja hocu samo da mi shljaka, i da nemam problema.. a 32 il 48 kanala je definitivno problem.

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Sale, ne budali, ako ima armija ljudi koja šljaka mega uspešno sa Nuendo i RME kombinacijama (pritom se Steinberg najčešće RMEu i namenjuje), vidi do čega je problem, pre nego što potopiš brod zbog punog lavaboa.
Od početka šljakam intenzivno i na SX i na Nuendo, sve verzije do 3.1.2.5, i podmazana. RuDaw sa FF800. Nema razmišljanja o stabilnosti i mogućnostima. PT je drndanje za oni koji znaju zašto žele da budu drndani pa se drndaju sami. Ti i sam znaš da je to drdanje, tako da otkrij pravi uzrok problema, i piči radi. .... možda je neka igrica, neki dravjer za grafičku, neka glupost koja ti se podvlači a svuda je zajednička..
skroz si ti upravu, ali nemam potrebe za novom mashinom..

a valjda si video jbg, nemam ni antivirus na prokletoj mashini za muziku.. nemam apsolutno nishta.. ni nero-a pa chak ni winamp.. chist windows steinberg i plugovi..

uhhhh...
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules