Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2008, 12:45 PM   #1
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Modifikacija Avalon 737sp

dajte neku lepshu shemu.. otpadoshe mi ochi na ovome..

edit:

@max: pa probaj brate, nishta te ne koshta.. pa vidi svidja li ti se zvuk.. al kapiram da nesh imati nikakav..

Last edited by HeatMan; 11-07-2008 at 02:17 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 01:52 PM   #2
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Sad tek vidim da na straznjem panelu uopce nema inserta ! Link jack se ne moze koristiti kao ulaz jer on ima funkciju poput triggera (da se mogu "sinkronizirat" kompresije kad se koriste istovremeno dva Avalona) i spojen je u krugu side chaina, a ne na ulaz samog kompresora! Moze se jedino napraviti (tko stvarno ima znanja, volje i muda) insert (stereo) jack i spojiti izmedju lampe V2 i s/c prekidaca, naravno uz obavezno odvajanje visokonaponskim kondenzatorima na insert jacku (ako utvrdimo postojanje DC napona na tocki inserta) radnog napona minimum 250 V, a za vrijednost kapaciteta bi trebalo vidjet kakvi su unutra stavljeni iza anode na lampi, mislim da mogu biti od 1 - 4,7 UF.
Znaci, kako god okrenes, busenje je neminovno. Jedino ako nikad ne mislis u buducnosti koristiti link jack mozes ga zamijenit stereo jackom i napravit ovaj mali kirurski zahvat kojeg sam gore naveo. Sretno!
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2008, 02:56 PM   #3
Max
Pro Member

Hvala na trudu Franko !!! Super saveti , kao i uvek ....

Samo mi objasni jednu stvar ( posle toga moze i na PP ako nikoga ne interesuje )

Koja je razlika izmedju line input ( TRS napred ) i onog ( XLR ) pozadi , nemaju isti put i vidim da xlr izbegava prvu lampu , ali ga ceka dryga ...... i vidim da prolazli kroz neki " balanced amp " na pocetku ......

TO je isti djavo ili .... ?????

Pozdrav

P.S. Ako si ti u stanju da napravis tu izmenu , javi se na pp , meni je to interesantno .... jer su mi na Avalonu super i kompresor i eq ( za tracking ) samo mi je preamp spor i bezveze , a imam dosta finih solucija za druge preampe
Max is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2008, 12:45 PM   #4
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Koja je razlika izmedju line input ( TRS napred ) i onog ( XLR ) pozadi
napred je hi-Z, instrument ulaz.. nema lineTRS

a i stvarno ne vidim cemu tolika komplikaza oko prea,
ni meni nije neki karakteran (da je po soundu-bio bi uvjeren da je IC, transformerless ) sto je ustvari super, jer bez problema na line XLR dovedi nekog ljubimca sa jacim karakterom..tipa UA610 i rijesio si "problem"

Frankovo modanje je teh.ispravno, ali nepotrebno, IMHO

pozz
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2008, 12:48 PM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Cek... hoces reci da je samo preamp na solo610 bolji nego avalonu737?
Old 13-07-2008, 01:33 PM   #6
Max
Pro Member

Pa oba bas i nisu nesto ..... tu su negde .... svakom fali nesto

@Reinhardt

..... kad uporedis A/B/C/D sa nekim drugim preampima , bude ti jasno koja je razlika .... a druga stvar , ne zelim da mi doticni UA ili bilo koji prolazi kroz dve lampe , zato ne mislim da je Frankovo resenje bespotrebno

Uporedba s IC je potpuno pogresna , jer ono sto fali Avalonovom preampu je lenjost i " razmazanost " sto pripisujem lampama ..... zato i zelim da ih izbegnem sve zajedno sa preampom .

Ako si citao moje ranije postove na ovu temu , procitao bi da mi se Avalonovi kompresor i eq dopadaju za tracking i da bi ih rado upotrebljavao sa drugim preampima ( pri cemu boljim ne znaci uvek i karakternim ) a moram da priznam da mi i izlazni gain na avalonu odgovara , jer bi mogao da panjim API je

Pozdrav

Last edited by Max; 13-07-2008 at 01:36 PM.
Old 13-07-2008, 11:36 PM   #7
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Cek... hoces reci da je samo preamp na solo610 bolji nego avalonu737?

pitanje prea je uvijek bilo pitanje ukusa, i po meni nema tu boljeg ili losijeg..
ne znam zashto su ljudi skloni kategoriziranju. ebiga, slabashan mike signal dignuti do line levela, a kako, na koji nacin, sa kojim mikeom upariti, stvarno-slobodan izbor.
zvuchi banalno, ali tako je.

e, sad, postoje preampi sa varijabilom ulaznom impedancom (npr.gt vipre) za "tehnnicko" uskladjivanje, ali u tom slucaju treba poznavati otpore mikea..

eto, nedavno sam mjerio neke (zbog DIY -20dB PAD-a) pa da podijelim,
mozda nekom zatreba:

shure sm57..............25ohm
58...............20ohm
neumann km184....9500ohm
u87.......64ohm

mada i "mismatch" je ponekad dobra opcija

@max, bez straha ubodi odpozadi 737 na xlr sto god oces,
radi to cijeli svijet, shto nebi i mi
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 13-07-2008, 11:46 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
....
neumann km184....9500ohm
.....

Da nije malo povelika impedansa Neumann-a, kako si merio? Ili je mozda greska u kucanju...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2008, 12:12 AM   #9
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
@max, bez straha ubodi odpozadi 737 na xlr sto god oces,
radi to cijeli svijet, shto nebi i mi
Ma jasno je to meni ..... samo mislim da je razlog tog sporog preampa upravo tih par lampi .... naravno da je najmanji problem da ubodem u xlr , ali cu sa Frankom ozbiljnije da porazgovaram o modifikaciji

Pozdrav
Old 13-07-2008, 06:54 PM   #10
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Hvala na trudu Franko !!! Super saveti , kao i uvek ....

Samo mi objasni jednu stvar ( posle toga moze i na PP ako nikoga ne interesuje )

Koja je razlika izmedju line input ( TRS napred ) i onog ( XLR ) pozadi , nemaju isti put i vidim da xlr izbegava prvu lampu , ali ga ceka dryga ...... i vidim da prolazli kroz neki " balanced amp " na pocetku ......

max, prvo, sidechain nema veze s audio pathiom nikakve, i nemoze se iskoristiti za "ulaz", sluzi samo za odvajanje da ti komp vise ne "slusa" ono s cim ulazis u pre radi GR, vec da sad "slusa" externi signal (npr kick itd).

drugo prendji ulaz je HI-Z i mora ic u prvi tube (koji i radi najvece pojacanje) , tu ide gitara, bass, rhodes i sl.. drugi straznji XLR nije ista stvar, predvidjen je za +4dB balansirani signal - daklme tu ulazis iz ekternog preampa po izboru, i samo tu.

osobno nebih previse brinuo o drugom i pogotov trecem tube pojacanju, jer su ona puno manja, pogotovo trece (gain make-up), i time imaju puno manji utjecaj na zvuk od ovog prvog. a drugi razlog je, sto su u principu i dio zvuka i karaktera eq i compa.. (izmejdju se jos nalazi tube za gain reduction koji je neizostavni dio komrpesora)

jednostavno rjesenje: upikni se sa Great River ili Apijem u XLR input odotraga, upravo za to je predvidjen.. i uzivaj.. (probao sam i meni je ok)

komplicirano rjesenje.. napravi insert tocke poslije 2. tube stage-.a, i prije make-up gain tube na kraju... dodaj ulazni i izlazni trafo , i solid state operaciono koje ce tjerati dovoljno cijeli sklop, ukljucujuci i potrebni gain make up... mnogo komplikovano. i nepredvidivo. puno lakse je kupiti neki drugi tube eq, i tube kompresor.. sa solid state ili tube make upom (po zelji). ima ih svih kombinacija na trzistu.

mojih 2 pare..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules