Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-06-2008, 10:07 PM   #21
tukoje
Member

Default Re: Le/tr

Quote:
Originally Posted by fischek View Post
cestitam, javi se ako hoces neke sample-ove; prilicno dobar klavir i tako to...
I meni bi dobro do?li neki semplovi (ako su multi).

Quote:
Originally Posted by filip
ja sam imao takodje novi tr61, pa nakon 8 meseci koriscenja sam menjao uz moju doplatu od 300e za yamahu MO6 (isto polovnju ali staru mesec dana), i mogu ti reci ove dve klavijature (po meni) ne mogu ni da se porede (prednost yamahi). Mozda si za malo vise novaca mogao da kupis ovu sjajnu yamahicu (za te pare) sa kojim bi sigurno bio zadovoljniji, ali ok, sta je-tu je.
Da li mo?e? malo detaljnije da opi?e? u čemu je bolja. Nisam je probao tako da me ba? interesuje da li sam se zeznuo. Inače TR koristim za rock. Da li je MO bolji po tom pitanju, recimo boje orgulja?
tukoje is offline   Reply With Quote
Old 26-06-2008, 11:29 PM   #22
filip
Senior Member

filip's Avatar

semplovi su po meni MNOGO bolji.

MO sadrzi (koliko ja znam) sve farbe kao motif, samo sto motif ima jos sempler i jos neka cuda (mozda ima vise farbi, nisam siguran). Tako da, zvukovi su mnogo prirodniji i dirka je mnogo bolja. I ja sviram rock i na svirkama (dakle sint u celoj slici) se bas cula razlika kada je tu upao mo. Klaviri, orgulje - ma svi zvukovi su neuporedivo boji od tr. Takvi korgovi sintisajzercici su stvoreni za narodno
I bend i ja smo slavili ko blesavi kada je otisao tr

ma za te pare i tu razliku u ceni - NEBO I ZEMLJA!
filip is offline   Reply With Quote
Old 28-06-2008, 09:00 AM   #23
tukoje
Member

Quote:
Originally Posted by filip View Post
semplovi su po meni MNOGO bolji.

MO sadrzi (koliko ja znam) sve farbe kao motif, samo sto motif ima jos sempler i jos neka cuda (mozda ima vise farbi, nisam siguran). Tako da, zvukovi su mnogo prirodniji i dirka je mnogo bolja. I ja sviram rock i na svirkama (dakle sint u celoj slici) se bas cula razlika kada je tu upao mo. Klaviri, orgulje - ma svi zvukovi su neuporedivo boji od tr. Takvi korgovi sintisajzercici su stvoreni za narodno
I bend i ja smo slavili ko blesavi kada je otisao tr

ma za te pare i tu razliku u ceni - NEBO I ZEMLJA!
Sad malo ?alim ?to nisam probao MO. Ako ni?ta drugo bar sam dobio besplatno karticu za semplovanje pa ću poku?ati bar na ovaj način ne?to dapobolj?am. Ono ?to meni lično odgovara vi?e na TR-u je ?to ima d?ojstik i 76 dirki.
Sigurno da su Yamahini semplovi daleko bolji. Pored toga videh jo? u specifikacijama da ima user banke. Nervira me ?to na Korgu to nisu uradili a čini mi se da to nije slučaj samo na TR-u.
tukoje is offline   Reply With Quote
Old 30-06-2008, 10:36 AM   #24
on Lord
Member

on Lord's Avatar

Jako sam razocaran orguljama!
Nema pristojnog ham-a na TR-u, ni multisemplova od kojih bi se napravio. Ne mogu da vucem laptop po klubovima, zao mi da ga ne upropastim, nije neki, al mi zao.
Na li neko gde moze da se skine neki semplovan, da je dobar?
Ili ako ima neko neki smpl library orguljam, a da je voljan da to podeli?
on Lord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules