Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Le/tr (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23354)

on Lord 09-06-2008 11:09 AM

Le/tr

Moze li neko da mi napravi poredjenje ove dve klavijature?
U cemu su slicne a u cemu razlicite?
I koja je bolja, ako je neka bolja?
Hvala!

fischek 09-06-2008 11:24 AM

Re: Le/tr

Quote:

Originally Posted by on Lord (Post 207834)
Moze li neko da mi napravi poredjenje ove dve klavijature?
U cemu su slicne a u cemu razlicite?
I koja je bolja, ako je neka bolja?
Hvala!

TR je novija i naprednija verzija LE-a, znaci bolji je TR. Za razliku od LE-a ima slot za SD karticu i USB port. Najbolje bi bilo da uporedis specs i evo ti jedan dobar review:

http://www.soundonsound.com/sos/nov0...s/korgtr88.htm

miki 10-06-2008 03:29 PM

Osim sto se razlikuju u boji, razlika je i u tome sto Le cita SmartMedia koje se veoma tesko mogu naci ovde u Srb i ti sto ih prodaju nemaju dushu...
Ram kod TRa je noviji i samim tim je bolji, mislim da su mu i Eff malko bolji od LEa...U sustini razlike mnogo nema..

filip 10-06-2008 11:15 PM

Ma skoro su iste obe. Za narodnjake. Ako nisi narodnjak, bezi od njih max. speedom

miki 11-06-2008 09:18 AM

Filipe, mozda tako mislis zato sto ga vecinu narodnjaka svira..ali veruj mi, moze bas dobro da se sredi za zabavnjake!

filip 11-06-2008 10:12 AM

sredjivao sam ga ja maximalno, ali ne vredi - UZAS od semplova!!!!

zazvucao mi je jedino kada sam ga vezao preko kompa i pustio neki normalan vst :)

joooj, samo da sam ga se resioooo

eterno 12-06-2008 12:48 AM

Quote:

Originally Posted by filip (Post 208000)
sredjivao sam ga ja maximalno, ali ne vredi - UZAS od semplova!!!!

zazvucao mi je jedino kada sam ga vezao preko kompa i pustio neki normalan vst :)

joooj, samo da sam ga se resioooo

Znaci dobra MIDI klavijatura, hehe :rotfl:

filip 12-06-2008 08:36 AM

Quote:

Originally Posted by eterno (Post 208098)
Znaci dobra MIDI klavijatura, hehe :rotfl:

eh da je dobra midi klavijatura, dirke su (meni) uzas....

tukoje 12-06-2008 10:48 PM

Evo baš nedavno sam uzeo TR 76. Priznajem da mi je bio poslednja opcija...

Za te pare možeš uzeti Roland Juno-G. Planirao sam da uzmem isti, ali malo su me zabrinuli neki snimci sa neta u vezi sa kvarovima ekrana. Čuo sam da B3 nije baš najbolji a mislim da ti je važan ovaj zvuk, naročito za Deep-se. :)
TR ima solidne orgulje mada je potrebno još malo ih doterati. Istina je to što svi kažu da su semplovi užas, ali još su i dobre zvukove od takvih semplova napravili. Malo je bezveze rešeno pitanje kreiranja sopstvenih boja jer se postojeće modifikuju i kao takve snimaju na SD karticu (mora se snimiti cela banka). Roland je to bolje rešio uvođenjem banke sa user presetima.

Akustični zvukovi nisu jača strana TR-a, npr. sa klavirom nikako da se pomiri. Više zvuči kao neka anologna sprava koja ih simulira. Po meni dobar je za neke retro zvukove tipa rok 80-tih i slično. Mogu se napraviti i solidni lidovi.

TR poseduje USB konekciju, ali samo za MIDI i čuvanje preseta i nekih parametara. Nisam probao, ali koliko znam ne mogu se prenositi semplovi. To je moguće preko SD kartice, ali je potreban poseban uređaj za komp. Takođe moguće je direktno unositi semplove putem opcione EXB-SMPL kartice koja ima i priklučak za SCSI. Stvarno su mogli da stave i USB za semplove.

Eto, za početak i nije tako loše. Ako ništa drugo, bar je napravljena od aluminijuma.

on Lord 13-06-2008 03:01 AM

Uf...
Pa morace da radi poso...
Extreme je jos uvek daleko od mojih plateznih mogucnosti, razvio sam tokom godina neku alergiju na Roland (najvise na joystick :)), yamaha bas i nema u ponudi neke klavijature srednje klase (osim s30 koga vise nema), ostalo me bas i ne zanima.
B3 nije problem, uvek mogu da ponesem lapatopa sa b4...
Gledao sam neke prezentacije za Tr-a i ok mi zvuci, onako...
Juce sam bas nasao na gearwire-u neko poredjenje tr-le, i to je skroz bre isto, druga kartica, malo veca memorija na tr-u i tr ima malo kao bolje multisemplove...
Zasto onda Le drzi cenu tako? Polovan Tr kosta koliko i polovan Le, a nov Tr kosta 200e vise nego polovan, i to zato sto su svi polovni relativno novi, za koju godinu polovan Tr ce biti jeftiniji od Le-a, a kao je bolja klavijatura?
Ala sam se raspisao...

All times are GMT +1. The time now is 10:36 AM.