Quote:
Originally Posted by kVu
pa da al ovde pricamo o najcescem zahebu koji se desi pri preslusavanju monitora.. a to je slusanje "referentnih" cd-eva, odnosno tudjih radova... i onda najcesce odabir padne na one monitore koji ti izvuku najvise "detalja"... a ustvari je pitanje da li je to dobra slika... i na kraju se ljudi nerviraju kako to da su uzeli najbolje a mixevi im nisu nesto...
zato sam i rekao da su bm6 "lepi" za slusanje i da se zato dobije utisak da tu ne moze dobro da se mixa... i ja sam to isto mislio, ali sam kasnije skapirao da su odlicni monitori.. i to sto duvaju dole, duvaju zato sto oni izbace kako tako taj sub, za razliku od drugih kutija te velicine gde ih nema ni u najavi.. itd itd..
poenta moje price je.. da treba preslusavati SVOJE mixeve svesni svih mana koje on ima, i tamo gde najbolje cujes najvise tih mana ili ti gresaka koje si uocio na drugim slusanjima itd itd... to bi trebalo biti dobar izbor
slusanje trevora horna, timbalanda i ostalih majstora po meni nema smisla... jer to svuda zvuci dobro 
|
U pravu si.
Prvo treba slu?ati svoje mixeve jer točno zna? kako trebaju zvučati te mo?e? ocijeniti
?to se promijenilo prilikom slu?anja tvog mixa na novim zvučnicima.
Mo?da ti sad kik zvuči boomy, snr plitak, čuje? distorziju na dijelu vokala koji prije nisi primjetio i sl.
Naravno uvijek treba imati i jedan reference cd kojeg zna? u du?u a poznato je da je vrhunski i gdje je apsolutno sve na svom mjestu.
Meni je to Slave to the rhythm-Grace Jones.
I ne samo meni