|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#27 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() E evo nas opet, ja samo da naglasim da sam procitao sve sve sve topice o svemu ovdje (oci sam morao da mazem svaku noc jer su se iziritirale vise ![]() Znaci, princip je jasan, cilj je jasan, sredstva su poznata...donekle. Kapiram kako da napravim ok absorper za mid-high, ali sto se bass frekvencija tice... Problem je sledeci: na mnogo stvari sam alergican, pa mi se i od same pomisli na bilo kakvu vunu kija. Jos je poznato da ne valja inace za zdravlje (a imam i doktore u familiji pa mi zivi ne daju da to unosim u studio). I sta je alternativa ? Mogu li sta postici ako dovoljno (puno) azmafona uguram, zguzvam u coskove ? Kapiram da je vuna uvjek bolja i jeftinija, ali ipak, milije mi je zdravlje od para. I sta su superchunks !? Kapiram za sta se koristi, ali sta bi "po naski" bilo to ? A sto se tice svih 12 coskova, ukljucujuci i povrsine dje se zid spaja za plafonom/podom... Kako njih "srediti" ? Na isti nacin kao i osnovna cetiri ili !? ![]() I jos, sto se tice diffusora, jasno je i a "must" na zadnji zid, ali na strop, dje tacno mislis ? Kolika povrsina da se pokrije odprilike ? I absorbere za RFZ sa strana mix pozicije, da li trebaju da idu od poda do plafona ili je dovoljno manje ? Hvala puno, zivio ! ![]() EDIT: Gledao sam onaj drugi DVD od "Secrets of the pros" i poglavlje "The Big Secret" koje se bavi detaljno akustikom studia, i tu je covjek po imenu Manny LaCarrubba (provjerite na netu, ako ko zna sta prica, onda on zna) i on je pokazivao, objasnjavao i membranske bass apsorbere. Sta kazes na to ? Last edited by Spofolica; 19-05-2008 at 10:56 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 11:08 AM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |