|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hmm, a kako to da se pogleda ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
I tu se vidi najbitnija stvar.Preamp je baziran na kako oni kazu "ultrakvalitetnom" IC-u sto znaci da od trafoa na ulazu nema nista.To se moglo zakljuciti i na osnovu cene jer dobar trafo kosta od 40e-50e pa navise.Ne kazem da taj joemeek ne treba da se kupi ako se nekome trenutno svidja,plasim se samo da ga onaj koji ga kupi ne prodaje za pola godine u pola cene jer nije zadovoljan.Mozda naci onaj stari zeleni Joemeek iz cini mi se VCQ1(tako nesto,zaboravih) serije.Konstrukcija je bila dosta ozbiljnija a ne bi smeo sada da kosta vise od 350e-400e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Mason
|
![]()
Paki... svi mi volimo ulazne i izlazne trafoe... jashta... ali, da li se secas o kojoj klasi uredjaja se pricha ovde?
![]() Najjeftiniji meni poznati, koji bih ja kupio, je UA Solo 610, izuzev ako ne zelis Bratislavovim i mojim stopama, a ljudima koji su spremni da gube vreme i da se malo zaloze i angazuju, preporuchujem i to... ako racunas ulozene pare, isplati se, ako racunas trcanje, vreme i zivce, kosta puno (pozeljan dizel auto ![]() Ni FMR RNP nema trafo... sve su to sprave gde se stedi (pored ostalog) na trafou, sto ipak ne znachi da su djubre. FME RNP bi trebalo da bude rupa na saksiji ![]() ![]() Sto se mene tiche, pitanje je samo da li za te pare nesto bez eq-a. kopresora... gde su sve pare ulozene u preamp, ili mnogo muzike za malo para ![]()
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Potpuno se slazem sa tobom Idekiuse,cak cu i da okacim slike za koji dan rackiranog MCI preampa koji zavrsavamo
![]() p.s.Nije vam lose tamo u Nisu koliko videh pre neki dan,izgradilo se tu svasta.Beverli hils je najlepse naselje koje sam video u Srbiji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Je li Deki... jel' ovo aparat za varenje
![]() ![]() ![]() ![]() Znas kako, tesko da cu imati u neko dogledno vreme dovoljno para da sve uzimam odvojeno a da bude kvalitetno... pa mi je nekako bolja solucija cak i da malo sacekam i uzmem nesto tipa Focusrite Voice master Pro ili sl. i zaokruzim pricu za sad a ipak dobijem nesto sto je kvalitetnije od postojeceg... pogotovo sto mi u najavi treba i bolji mic, i bolji monitori, i neka pristojna el. gitara (posto imam neki krs)... a para nigde... moracu neciji bubreg da prodam ![]() ![]() Pozz
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ako je takva situacija,nemoj da cekas ni taj Voice master,nije to toliko bolje,kupi onda ovaj joemeek.UA 610 bi mnogo bolje posluzio,rastura za snimanje bass-a,gitara a kome legne za glas takodje je ozbiljna sprava.Bolje to bez kompresora nego Voice master sa svim onim cudesima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
A koja je cena za UA 610? ima li to kod nas da se nadje?
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
... na Thomann-u 725e... jbg mnogo mi je to... jedino eventualno polovan... ma nemam pojma, nije mi frka da to odmah uzmem, razmislicu jos malo pa cu onda da odlucim...
Hvala svima na odgovorima i preporukama Pozz
![]() |
#9 | |
Mason
|
![]() Quote:
Waves API EQ, GenWave, Oxford eq, Waves SSL itd. ce 'ladno da raznese u paramparchad taj eq na Voice Master, bas kao sto ce i EMI Chanler VST, Oxford, Waves API 2500 itd. da urade sa kompresorom na voice masteru. Nesto znatno bolje nece, ali ove igracke hoce... A ko to kaze da je kompresija pri usnimavanju i EQ-alizacija obavezna, narocito ako nemas bas lep i skup hardware? Pramp ne moze da se manje, ili vise uspesno emulira... zato ustedi na onome sto imas, a daj za ono sto nemas. Sto se tice gitare... ne znam... ovde se pevaju bajke kako ce preamp od jeftine gitare da napravi skupu i sl... NECE !!!!! 10000000 % Ne moze cak ni Stratu da da Gibsonov smek, a ni obrnuto! Nista ne moze da napravi od singla hambacker i obrnuto, a ni od baswood-a prugasti javor! Melodija, pa makar i ona sa Shaler hardware-om, ni u kakvom preampu nece biti biti Les Paul... a da ne prichamo o onom ko je svira... da li kuca kako treba, ili ne. Nema tu mnogo filozofije.
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 13-05-2008 at 12:56 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Eto... ubi co'ek
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Joemeek twinq | Boombass | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 19-05-2009 11:19 PM |
Joemeek stripovi - ima tko? | StypeBones | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 20-10-2008 03:58 PM |