Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-04-2008, 07:46 PM   #41
Max
Pro Member

Default Re: Slab nivo signala i pored 0dB

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Druzim se ja i sa bankarima i glumcima itd..ali nista ne znam o bankarstvu ili glumi!!...
Druzio i saradjivao ...... citaj

Quote:
Ja pricam o situacijama kad ti stize miks / remix na svaka tri-cetri dana, za velike pare, kad se ocekuje od mene da miks pomogne pesmi / podigne club chart poziciju ili sta vec!
Kad ti ekipa koja odlucuje "sta valja i sta ne valja" sedi iza ledja i kad sve treba da bude koma, a gotovo juce!
To se zove music bizniz i svi ga rade za pare! Studiji, producenti, disko kuce, manageri, pa i artisti !!?? (verovao ili ne!!)...
Pa sto onda pricas kako nema para u muzici , kad ti svaki dan stize da uradis mix , remix za velike pare ?

Ne brini se , radim makar 3 - 4 posla nedeljno na roki za juce i stoje mi ljudi iza ledja .... nema potrebe da mi objasnjavas nesto sto dozivljavam svaki dan ( verovatno imas pogresnu sliku o meni )

Quote:
I ja isto radim najbolje sto mogu svaki projekat, da li je 1000 ili 10.000 Eura (ja ne radim za 300...he,he!) i ko sto rekoh, kad sam ja zadovoljan (s obzirom na postojeca ogranicenja...kao na pr. ceka drugi miks da se uradi, isto hitno !!_) pustim ga klijentu i ako su oni dobro i ja sam...
Onda nema potrebe za instaliranjem 5. 1 sistema po gajbama ???

Da Bear , nema potrebe da mi dokazujes svoju velicinu ..... uopste ne zelim da se raspravljam na tu temu ..... postoje ljudi koji odlicno rade svoj posao ( daleko bolje od mene i tebe ) i zaradjuju vece pare od obojice .....

Radis svoj posao realtivno uspesno .... i po mom misljenju vrlo korektno .... ali zaista ne mislim da se to meri sa produkcijama koje ja smatram vrhunskim ( ali ima da ucim dok ih ne stignem )

Drago mi je da se smatras uspesnim i nepogresivim ( mada je to mozda malo preterano ) ali ako te to cini srecnim .... evo , ja cu da se slozim

Pozdrav !!!

Last edited by Max; 26-04-2008 at 07:51 PM.
Max is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 07:54 PM   #42
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Druzio i saradjivao ...... citaj

Pa sto onda pricas kako nema para u muzici , kad ti svaki dan stize da uradis mix , remix za velike pare ?

Ne brini se , radim makar 3 - 4 posla nedeljno na roki za juce i stoje mi ljudi iza ledja .... nema potrebe da mi objasnjavas nesto sto dozivljavam svaki dan

Onda nema potrebe za instaliranjem 5. 1 sistema po gajbama ???

Da Bear , nemaq potrebe da mi dokazujes svoju velicinu ..... uopste ne zelim da se raspravljam na tu temu ..... postoje ljudi koji odlicno rade svoj posao ( daleko bolje od mene i tebe ) i zaradjuju vece pare od obojice .....

Drago mi je da se smatras uspesnim i nepogresivim ( mada je to mozda malo preterano ) ali ako te to cini srecnim .... evo , ja cu da se slozim

Pozdrav !!!

to su price od pre, kad je bilo posla..sad ga duvamo svi!

danas, Ako naidje jedan miks mesecno - do jaja! Pa zar nisam vec 100 puta rekao da se polako povlacim iz muzik biznisa...nema leba vise...bar za mene!

startuju se drugi biznisi (na sve strane) pa koji krene...

Ja imam neku donju granicu i ako vise nemoze toliko da se pravi od muzike...idemo dalje! Zasto glavom u zid??

A i krenuo je veliki TV/Film projekat na kome sam radio vec 3 godine...

a da li se smatram uspesnim - i to sam 100 puta rekao..ne smatram se uopste! Zato se i nerviram kad neko tu (ne samo ti..) soli pamet svima. Ja sam se "izslepovao", "provlacio"..sta vec..bio je zgodan period, moj stil je prolazio par godina, iskoristio priliku, sad je sve drugacije..zivot tece dalje...sve se menja! Sta sad treba da radim?

pricacemo...kad se vidimo...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 08:10 PM   #43
Max
Pro Member

Quote:

a da li se smatram uspesnim - i to sam 100 puta rekao..ne smatram se uopste! Zato se i nerviram kad neko tu (ne samo ti..) soli pamet svima. Ja sam se "izslepovao", "provlacio"..sta vec..bio je zgodan period, moj stil je prolazio par godina, iskoristio priliku, sad je sve drugacije..zivot tece dalje...sve se menja! Sta sad treba da radim?
Znas kako ..... svako ima svoj licni stav i pristup .... i svoja iskustva . Ne kazem da gresis , jer si inteligentan dasa i imas ( dosta ) svojih iskustava ..... meni se desavaju drugacija iskustva i nekako zakljucujem iz svog ugla

Naravno da ne solim pamet ...... mozda ti tako zvuci ( ali iskreno .... i ti kad razuveravas ljude da se bave time jer su tvoja iskustva realno takva , meni se to cini kao soljenje pameti )

Samo ..... ono sto upravo radis je " Srpski " povlacis ljude dole .... umesto da im das ( makar i nerealan ) boosta da rade , pa ko zna ..... mozda neko i prodje ..... nismo kao nacija " muzicki i produkcijski debili " ..... naprotiv !!!!

Samo se ne podrzavamo kao drugi .....

Ziveo sam u Londonu ..... znam sta pricam ..... a ti to znas 5 x bolje

Quote:
pricacemo...kad se vidimo...
Obavezno !!!!

Pozdrav
Old 26-04-2008, 08:35 PM   #44
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Samo ..... ono sto upravo radis je " Srpski " povlacis ljude dole .... umesto da im das ( makar i nerealan ) boosta da rade , pa ko zna ..... mozda neko i prodje ..... nismo kao nacija " muzicki i produkcijski debili " ..... naprotiv !!!!

Pozdrav

[/quote]

nije Srpski....! muzicka industrija se u zadnjih 3 godine promenila da ne moze da se propozna. svi su u panici....jedino klinci koji su zaslepljeni reklamama po muzickim casopisima misle da ce sa najnovijom zvucnom karticom napraviti hit!

Mislim, muzike i dalje ima, ali 90% je ekipa koja to radi vec dugo godina...

Mladih isto ima, loze se...bice para, zenskih, itd...bespaltno pivo i sampanjac..bude i nESTO od toga...ali dok se okrenes, natrpa si 30 godina u dupe i sta onda?
Nisi radio muziku za pare (a sad i da hoces - nema mnogo para!) stigle godine, porodica, sta vec koga uhvati...

e zato necu lazno da bodrim mlade generacije. Ko se lozi mozda ce negde i da stigne, ali necu da lazem nikoga.!!

Mislim, da ne volim muziku, nebi se grcevito odrzavao u tome vec tolikodecenija....posto-poto!!

see you!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 08:52 PM   #45
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Treba uraditi mastering (ustvari pravilno pre-mastering) tako da bude dobro.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 10:59 PM   #46
fosnex
Member

Quote:
al ga pretera !!! 30- 40 % !!!!!!??????

ne bih se slozio. Mastering bi trebao da bude max 10-15% od miksa.

A najbolje je kad dodjes na mastering i netreba NISTA da se radi!!

vecina muzike kod nas je krsh po meni.... tako da i sam sound bude isto takav,jer sto je dobar sound u srbiji? kad kazu nasi "estrdni umjetnici" dobar je mix,dobro mi udara... i dobro mi cepaju basovi i visoki iskreno cuo vise puta da su ljudi od krsh mixa napravili dobar zvuk na kraju i da je to bilo bolje 30/40%od samog mixa kako nemam pojma ali im i proradi pjesma nekako bolje, ono cime se mi ne bavimo... slozio bih se sa tobom da treba napravit u mixu valjano sve i dat mu samo neki trip u masteringu ili kao jedno 70%posto scene kod nas odvrni visoke nagari nivo i dobro je to..., samo cije jace gruva,ako ti je snimak tisi ili tamniji onda kurac ne valja to nistaopet kazem mislim na nase komercijalne izvodjace koji jos uvijek zaradjuju dobro od muzke.... al to sto kazes ako ti je klijent zadovoljan sva ova prdnjava je nebitna.... ako vec zivis u londonu i bavis se cime se bavis i imas sve ono sto imas od tehnike tamo onda si ti po meni uspio da od toga zivis druze... tako da vrednosti tamo i ovdje potpuno je ne moguce uporedjivat,burek i kavijar nece da moze... e tako ti i sa zvukom... odavde kad saljemo na master neke snimke negdje ocemo za sve pare da nam gruva... dok ne odbije membrane nema posla
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 26-04-2008, 11:54 PM   #47
Boki_R
Member

Boki_R's Avatar

Auuuuuu, sta ucinih. Video sam od kada je topic tek kad sam vec postovao. Samo sto se nisam slogirao kad samo dan nakon toga ugledah zivu prepirku.

Istina, neznam cemu vodi to javno nadmudrivanje.

Boki_R is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2008, 12:08 AM   #48
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Boki_R View Post
Auuuuuu, sta ucinih. Video sam od kada je topic tek kad sam vec postovao. Samo sto se nisam slogirao kad samo dan nakon toga ugledah zivu prepirku.

Istina, neznam cemu vodi to javno nadmudrivanje.
Uopste nije prepirka ..... Da Bear i ja smo sasvim ok ..... ne brini

Pozdrav
Old 27-04-2008, 03:42 AM   #49
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

malo po malo, naucih da "nabudzim" pesmu da zvuci jaako glasno... -7, -6,5...
e sad... drago mi je da sam uspeo to, al iskreno ne zelim tako da radim... citao sam nesto Boba Katza, i njegov pojam glasnosti snimaka klasike, jazz-a i popularne produkcije, svidja mi se razmisljanje i nadam se da ce da se obistini ono sto on zeli
danas je muzika jedna zgazena prazna konzervetina, samo da sece usi jace...

koji su vama reperi, do kolko dB-a idete??? znam da zavisi od klijenta, al da je na vama, gde biste ga oterali?

pozdrav!
Old 27-04-2008, 03:48 AM   #50
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
danas, Ako naidje jedan miks mesecno - do jaja! Pa zar nisam vec 100 puta rekao da se polako povlacim iz muzik biznisa...nema leba vise...bar za mene!
e jbg... zalosno je to sto pricas... ne sazaljevam tebe, da ne bude zabune, vec sve nas koji se ovim bavimo jer volimo, a jos bi i da zivimo od toga...
nista, ja cu u bankare... danju bankar, a uvece hevi metalac...

pazi... dodjes ovde, i umesto jednog mesecnog imas 20 mesecnih, narodnjacima i onima koji se tako osecaju, za po 300,400,500,600 eura svaki, pa da vidis kako ima posla

pozdrav, i nemoj da shvais pogresno
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules