|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Mason
|
![]() Quote:
Vrlo cesto ti "pocetnici", ne samo da pitaju sve i svasta, vec krenu i da savetuju ljude. Imali smo ovde i majstore i umetnike resemplovanja. i stravicne metode mastering experata i ne znam sta vec sve ne... A svako, ALI SVAKO, nije uvek istog raspolozenja, da moze bas uvek da sve odtrpi i ispravno odreaguje... a veruj da je moderatorima i adminima teze nego clanovima. Upravo se Lesha najvise od nas ubija prenoseci vesti iz sveta produkcije, cisteci forum od besmislenih postova i spama... posla do mile volje. I to iz cistog entuzijazma, da bi, eto, i ovi prostori imao (koliko je moguce to za nas i od nas) kvalitetan forum o produkciji. Otvaranje ovakve teme naravno da nije lepo i to sam odmah rekao, a Lesha se i sam slozio samnom... ne opravdavam, ali kapiram donekle... Covek radi ovde iz cistog entuzijazma i trudi se, a neko stalno isteruje nekakve sitne pravdice, kritikuje i vodi besmislene rasprave "narodnjaci vs. zabavnjaci", "digitalija vs. analogija" i naravno da coveku nekad pukne film i izgubi strpljenje. Sto svakao ne bi trebalo da se desava, ili bi bilo pozeljno da se sto manje desava, a svako ima svoju tacku kljucanja. I ja ponekad poludim, pa se pokajem posle ![]() Ali... zivi mi i zdravi bili... bolje i ovako, nego nikako ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 18-04-2008 at 03:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Od kad' su to Ceca i Karleusa narodnjaci ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Od kad to "Narodnjaci" imaju veze sa narodnom muzikom? I to bi se moglo reći.
Problem je vreme u kom je ta "Turbo folk" muzika nastala, i civilizacijsko dno ove države u kom je pustila koren i procvetala. Pa ljude automatski podseća jedno na drugo. Tu je naravno i njen tradicionalno ne sjajan kvalitet, i to što se radi o proizvodu koji se praktično nikada ne radi sa i najmanjim umetničkim pretenzijama. Da nije narodnjaka, klinci bi opet slušali neko smeće na splavovima... Takvo je vreme na žalost, pogledajte mtv malo. Ja ne uspevam videti razliku između (komercijalne) hip hop scene i turbo folka. U stvari, ovo prvo je gore. Znači realno, možda i pratimo svet. Američka top lista, koliko tu ima kvalitetne muzike koja će ostati iza onih koji je "izvode"? Nego kontam, bilo bi lepo kada bi narodna muzika mogla vremenom da se očisti malo od budalaštine, da se potraži kvalitet i stvore merila istog, da se umiri kult pevača i pojave neki kantautori, pa se ljudi počnu pitati da li je neko samo izvođač ili je to njegova lična priča i prava emocija itd itd. Znači isto ono što se desilo u americi sa njihovom izvornom muzikom koju su nametnu li kao "svetsku". Konačno naša narav, to što se zadovoljavamo malim, što nam je pao svaki kriterijum, tu je negde krivica. Bez uvrede na Vladin račun, ali ja ne vidim po čemu je suštinski boljitalas klonova Georgijeva ili kvazi rnb disko pop pokušaji domaćih pevačica koji zvuče kako mali đokica zamišlja "soul" od turbo folk talasa? Štancovana primorska balada sa osećajnim muškim vokalom koji se zagledao u daljinu i "žali za njom jer ga ostavi" ima prednost samo zato što je neko proglasio da je to "kulturnija muzika" u odnosu na narodnog pevača koji širi ruke nakon što je slomio čašu i peva da "žali za njom što ga ostavi"? Da li je suštinski zvuk etnosa loš sam po sebi, i treba ga iskorenjivati jer je koren svog zla (jer zašto bi na primer američki etnos morao biti superiorniji od našeg) ili je nešto drugo ono protiv čega se treba boriti? Bendžo je u redu ali zurla nije? Uvesti zakon na nivou države da se zabranjuje korišćenje harmonike, jer će nas to spasti? Nije to sve baš tako jednostavno i podeljeno na "dobre i loše momke".
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]()
nemam vremena posto zurim na posao..
nisam rekao da mrzim narodnjake, vec "narodnu" muziku (citaj: turbofolk) i sve negativno sto sobom nosi, od turskoarapskog melosa do stihova kojima neprekidno pune glavu nasoj deci. bicu opsirniji posle posla, ako tema jos uvek bude ziva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
joooj ljudi cime se vi opterecujete ...
poslusajte novog gnarls barklija na primer ili mark ronsona |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
neka,neka... zdravo je da se otvori ovakav thread da se ljudi istresu
![]() ne drogiraju se sva djeca, i to nije posljedica novih talasa muzike, to u stvari nema nista sa muzikom. ali prizemna i retardirana muzika je idealan nacin kontrole mase. nemojte da zaboravite:"to su opasne misli, to je opasna muzika..." s druge strane svako ima pravo da slusa sta hoce bio to tresh folk ili tresh metal. poenta je sto su kod nas narodnjaci prevladali, sto su svake razno-razne stuhe preuzele kontrolu nad trzistem servirajuci narodu ono sto hoce. forsirajuci prizemne tekstove, melodije i nacine pjevanja. vrtimo se u krug vec dugo godina, neki hoce da napreduju, da stvaraju a ne da rade po sablonu (i to losem). zbog ovih nekoliko cinjenica i mnoooogo drugih podrzavam leshu u otvaranju ovog thread-a. ljudi koji se bave sa tim zato sto moraju potpuno razumijem jer nemaju izbora (mozda i imaju ali para je para), ali kada nekog buduceg dana se otvori grotlo muzike pokazujuci nam svo svoje bogatstvo miliona izbora, vjerujem da ce ti ljudi otici iz narodnjaka i praviti hitove i pjesme dostojne svijetske scene. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Da! Tacno! I vezano za temu koja je razlog za ovaj Thread, i kao sto je musicman66 postavio pitanje, otkad je i "Bio si mi drag" narodna muzika? Neznam dali je vama poznata situacija da u pretezno "narodnim" drustvu "branite" rock, zabavnu itd. a u "rokerskom", "zabavnom" drustvu branite se protiv stereotipima o "narodnoj" muzici! Znaci nema to veze dali sam ja narodnjak - i ustvari i nisam, jer do svoje 19. godine nisam imao dodira stom vrstom muzika, jer nisam odrastao u tom podneblju, i reagovao sam na to kao sto to sada cine Max ili lesha - ili nisam, ali reagovanje na pitanja koja imalo doticu se ovog "zanra" su prilicno uvjek isti. Nesmatram da je VexMunja postavio glupo pitanje nego samo pocetnicko! Koje meni pravo da ja njega osudjujem. Odgoj mi naredjuje da mu odgovorim konkretno, koliko ja znam, i uputim ga na odgovor. A nesto drugo je sto ovakvi threadovi nisu bas najbolji za sam forum. I jos nesto sporedno, pogledajte na "susjednom" forumu kako se reaguje na pocetnike i koliko tema ima sa nazivom "mrzim techno, zabavnjake, rock..."? Ti "glupi" tezgarosi, aranzeristi, narodnjaci na susjednom forumu imaju pristojnije ponasanje sa manje predrasuda? Nemogu da vjerujem...Pozdrav! Last edited by iatros; 18-04-2008 at 12:37 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Zezanje sa Vex om je bilo zbog toga sto nije procesljao forum , nego je postavio jedno od 2000 puta postavljenih pitanja , a da nije lenj , nasao bi odgovor i sam ..... a TI si to projektovao kao napad na narodnu muziku ( i kako bi da je Madona u pitanju sve bilo drugacije ) ....pri tome imas ton necijeg oca ..... koji popuje svojoj deci i objasnjava im kako da zive svoj zivot ...... Borac za pravdu ..... tesko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
A tu zezanciju, mozda bi to i povjerovao da nisam vise puta posmatrao te reakcije na pitanja tog tipa. U ostalom nije vazno! A zajabancije dodje kao pravdanje tog reagovanje ne zbog toga sto je to glupo pitanje nego sto ti nemozes nista podnjeti sto ti smatras da nepripada ovom forumu ( u ovom slucaju Raletov set bubnja)! Ma ziv ti bio! Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ja njih mrzim, ne znam za vas. Let3 | HeatMan | Razno | 105 | 19-12-2008 02:39 AM |
Volim Narodnjake | balthazaar | Pricaonica | 38 | 29-04-2008 04:45 PM |
Sta koristite za narodnjake ? | Akyboy` | Audio Software | 136 | 13-02-2005 04:43 PM |