|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ako verujes u sebe, bolje dve pokloni, pa ako ti prodje, trecem trazi 2000! A moze i po dvesto, pa na godisnjem nivou dizi za po 100, pa za 10 godina opet dodjes do 2000(ako si dobar) i isrpljen poprilicno. Svako je od nas razlicitog senzibiliteta, pa prema tome biramo i razlicite puteve! Zlaja iz Crvene Jabuke je prvu pesmu koju je prodao, prodao za 10 000 DM(i dobio jos od autorskih prava oko 20 000 za 2 godine). Mislim da se to desilo negde posle 4 albuma Crvene Jabuke! Last edited by LACKY; 14-04-2008 at 11:27 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Pozz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Najlepse bi bilo da radi SOKOJ pa da lepo poklonis pesmu a ako je dobra naplatis na osnovu autorskih prava, ovako mora da u startu imas cifru
![]() Ja sam svoje prve dve dao dzaba ali su bile iskreno bezveze i snimio ih je neki lik za Renome ![]() ![]() ![]() Znas kako, da ne duzim pricu: ti sam odredi neku cifru koja te zadovoljava, a ako je pesma nesto posebno ( svi mi znamo kad jeste ![]() Najbitnije je da volis to sto radis i da uzivas u svakom trenutku, u svakom delu teksta... kad krenes u to sve, najbolje ces shvatiti svoje zadovoljstvo i svoj put! ![]() Uzivaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Hehehehe...
Ko se poslednji sali, najsladje se sali... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
He, he, he...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Jel' moze neko da mi kaze kako neki anonimus moze da dodje do nekog renomiranog pevaca i da mu ovaj izvede kompoziciju (koju bi dobio dzabe), a da ga pritom ne uvrne? Pretpostavimo da je pesma dobra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kako prodati pjesmu? | Hepek | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 06-11-2009 02:22 PM |
pomozite da nadjem pjesmu | balthazaar | Pricaonica | 31 | 02-11-2009 05:25 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |