Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2008, 01:50 AM   #131
fosnex
Member

Default Re: Analogni mixer

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Koliko sam ja cuo, Amek nije stavio katanac, vec ih je valjda neko otkupio i okrenuo proizvodnju ka komercijalnijim stvarima za sire trziste... ako je to uopste tacno...

Hmmm... ne bih vas voleo da vidim Amek toster... ili mixer, ali ne za muziku, vec onaj za kuhinju
Meni vec stigla klima AMEK!
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 01:54 AM   #132
Bambino
Member

A sta mislite o Toft ATB mixeru, jednom prilikom je Slowstar pomenuo taj mixer ovde, nisam neki strucnjak ali mislim da je ok za cifru koju pominje...
Bambino is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 10:26 PM   #133
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bambino View Post
A sta mislite o Toft ATB mixeru, jednom prilikom je Slowstar pomenuo taj mixer ovde, nisam neki strucnjak ali mislim da je ok za cifru koju pominje...
Trenutno je opsta zbrka oko toga ko je od "brache Trident" napravio bolji Trident.Dal' Toft svoj ATB,ili Oram svoj 8T...

Jedni hvale ovog,drugi onog,ja nisam cuo nijedan,a trenutno se razmisljam o kupovini jednog od ta dva.
Mislim da je ATB hardverski bolje i lepse napravljen,a za 8T obecavaju da ce i to da poprave.
Cena je slicna,nisam siguran da je ATB vec pustio u prodaju opcioni meterbridge,nije ga bilo do nedavno,sem na papiru(cak ni na slici,sto znaci da su zaista zurili da puste mixer u prodaju).
Ono u cemu se svi slazu,je da obe sprave imaju odlicne,muzikalne EQ,vrlo solidne preampove,i da daju sto se sumiranja tice ono sto se ocekuje od dobrog analognog stola(mislim da su po recenzijama sto se sumiranja tice malo bolje ocene 8T)..

Svakako,oba su trenutno best buy,tu se svi slazu!
vly is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 10:50 PM   #134
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Imate na http://larkingslist.com/ u rubrici "Console studio used" brdo novih "starih" miksera:

Trident 75 28/24 mikser za 10.000 E

Soundtracks Solitare (nema jos cene, ali sigurno manje..)

Amek Mozart za 8500 E (40 kanal. 16 auxa!!)

Amek Rembrant (ceka cenu takodje..)

sve je povoljno,,..

ajd sad loznjava!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 09:50 AM   #135
Color
Senior Member

Color's Avatar

Ljudi, kakav je mixer SOUNDCRAFT 6000 ? Vredi li?
Color is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 12:07 PM   #136
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Amek Mozart za 8500 E (40 kanal. 16 auxa!!)

To je to ... skoro pipkao jedan kod Cede bubnjara u Jagodini...

Do jaja izgleda... i za te pare i nema bolje...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 12:09 PM   #137
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

6000 je jako dobar (jedan od najcenjeniji njihovih modela) i robustan(izdrzljiv, sa minimalnim brojem kvarova i jednostavan i lak za servisiranje) mixer.
Zvuk, sta reci, Soundcraft je uvek bila firma sa jako velikom produkcijom(80-tih jedano od najprodavanijih imena u donjoj srednjoj, ovaj spada u tu, i nizoj klasi) ljudi su voleli ove mixere iz vise razloga. Bili su jako pouzdani,za relativno male pare. Zvuk sam po sebi pristojan, nikakav spektakl, ali sve u svemu upotrebljivo. Ovaj mixer je 80-tih kao nov u nekoj normalnoj kofiguraciji kostao od 25 000 maraka pa nadalje zavisno od pakovanja.

Last edited by LACKY; 08-04-2008 at 12:17 PM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 12:27 PM   #138
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
6000 je jako dobar (jedan od najcenjeniji njihovih modela) i robustan(izdrzljiv, sa minimalnim brojem kvarova i jednostavan i lak za servisiranje) mixer.
Zvuk, sta reci, Soundcraft je uvek bila firma sa jako velikom produkcijom(80-tih jedano od najprodavanijih imena u donjoj srednjoj, ovaj spada u tu, i nizoj klasi) ljudi su voleli ove mixere iz vise razloga. Bili su jako pouzdani,za relativno male pare. Zvuk sam po sebi pristojan, nikakav spektakl, ali sve u svemu upotrebljivo. Ovaj mixer je 80-tih kao nov u nekoj normalnoj kofiguraciji kostao od 25 000 maraka pa nadalje zavisno od pakovanja.
Lacky hvala na odgovoru... A sta mislis, kako bi se ponasao kao summing mixer? Npr. iz zvucne isterati kanale u njega i mix uraditi na njemu? Ima li to smisla ili je to mlacenje prazne slame?
Old 08-04-2008, 12:36 PM   #139
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

To su danas dileme mnogih, zavisno od konfiguracije ostatka opreme i prvenstveno namene tvog ateljea, studija ili sta vec. Ako ces u ovaj mixer samo da pobodes N broj kanala svojih konvertera da bi to sabrao, onda nisam siguran da je to pametna kupovina. Ali ako planiras da imas mogusnost trekovanja bubnja i koristis neki broj externog hardvera (sempleri, sintevi, externi fx uredjaji itd) onda sve zajedno to moze da ima smisla jer ovaj mixer sigurno moze da se pazari za relativno male pare.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2008, 12:41 PM   #140
Color
Senior Member

Color's Avatar

Ocekivao sam ovakav odgovor, delimo misljenje.. Zbog toga i pitam, dosta povoljno mogu da ga uzmem, veceras idem da ga vidim, navodno je u savrsenom stanju... ali moj mali studio koji sada dovrsavam uopste nije koncipiran za ovakav mixer. Od externih sprava tu je po koji modul, gitare vokali, po koji instrument... Bubnjeve nemam mogucnost da snimam. Znaci u ovom momentu bi kod mene nasao primenu samo kao summing mixer i cekao dane kad bi se mogao pokazati i iskoristiti u potpunosti...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules