|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#111 |
Member
|
![]()
Koka kola nikako!!!!
Ulepi se sve pa onda mora da se vise polira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Pro Member
|
![]()
A sugar free?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Member
|
![]()
Tema je krenula u nezeljenom smeru.Evo zato opet postavljam pitanje.Ukoliko je mixer tehnicki 100% ispravan koji je best-buy do 5000 eura i da ima najmanje 32 kanala.I molim samo ozbiljne komentare.Dakle neko sa iskustvom sto je radio na mixerima , a ne komentari tipa cuo sam ili neko mi pricao ilio procito sam u magazinu ...
![]() |
#114 |
MCI Master
|
![]()
Soundcraft 2400 mozes naci i do 3000 eura, a moj izbor malog-velikog pulta svakako bi uvjek bio amek angela ali nezna jel stane u 5000 eura
![]() a ako bas tjeras silu da se ides zajebavat s pultovima .... eto mci 528A/C/D se po americi prodaju od 3000 do 5000$ u raznim stanjima.... pa se igraj... ja znam bar za 4 takva!!!! Damir |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam prodao svog Tascama 2600 i evo posteno sam u potrazi za mixerom vec 4 meseca. Posle jedno 600 mailova i 100 ebay-a varijanti, a nakon svih konsultacija sa dragim i relevantnim ljudima sa ovog foruma, doneo sam odluku i prihvatio sledeci savet: znaci kupujem potpuno ispravan (tehnicki) mikser koji se jos uvek proizvodi i ima delova, za koji kazu da nema karakter ali da mu je sve upotrebljivo i pre ampi i eq (zato sam i pitao za D&R Oriona), po ceni je prihvatljiv za nas Srpski standard, a drugi deo price koji je najlepsi jeste outboard sa karakterom znaci: pre ampi MCI, API, SSL, Focusrite Red 7, Neve 1073, Studer 169,sve ce da izadje skuplje nego mixer ali moze vremenom da se nabavlja, onda to sve u pristojan 24 kanalni SSL konvertor pa u DAW, pa nazad u sto. Znaci koncept pristojne dobre analogije i prednost DAW. Ja sam old fashion i to je po meni jedini dobar kompromis a da nije preko 50.000 eura. Trenutno sam u fazonu nabavke hardver kompresora da popunim kolekciju koju imam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Member
|
![]()
Potpuno se slazem s tobom.Treba imati u vidu i gde radimo i koji su nam klijenti i za koje trziste.Mada zaboravih da ti kazem da je i moj prvi mixer bio Tascam 2600, pa onda M 3500, i mackie.Razlika jeste mala u nijansama zato gledaj da uzmes 100% ispravan mixer a sve je to sto se zvuka tice tu negde zavisi i od hardware koji imas oko stola , a ponajvise od iskustva ton majstora.Inace i ja sam u potrazi za dobrim stolom i HVALA forumasima koji stvarno zele da pomognu.Jos nisam kupio mixer ali nadam se da uskoro nesto dobro naleti...
![]()
![]() |
#118 |
Pro Member
|
![]()
I do kog si zakljucka dosao od ove pomoci? Treba kupiti 100% ispravan mixer.
To je interesantan zakljucak. Pa sve sto kupis po vaskolikooj beleosvetskoj mrezi E Bay se nudi kao 100% ispravno(samo sto nule od 100-tke moraju dobro da se upakuju da nebi neka otpala u transportu). dali ce do kvara da dodje u transportu ili posle par dana rada ili mnogo kasnije. Ako je znaci 100% ispravnost najbitniji faktor, zasto onda menjati 100% ispravan mixer koji si vec imao. Zelis nesto vece i bolje, ali zbog sredstava malo starije. A jos pride da je i 100% ispravan i jeftin. Mozda moze i to da se nadje, mozda natrcis na "samo ga zena vozila".Jeste da to nije zemlja Srbija sa najvise zena vozaca na zemaljskoj kugli, ali predpostavljam da zene i tamo voze. Ako se misli proci jeftino sa mixerom vise klase ali starije generacije. onda su to grdne zablude. Uzeti za 2-4 hiljade $ mixer sa kraja 70-ih koji je kostao 200-300 hiljada kao nov i verovati da je 100% ispravan je ravno nadi da cete sutra na loto dobiti 7-cu. D se razumemo 7-ca se dobija, ali . Ima ovde ljudi koji su kupovali takve stvari, i natrcali da ga je samo zena vozila. Svi veliki mixeri kod nas su kupljeni kao polovni, i potpuno su uredni mixeri koji su uzeti pod kontrolom strucnog lica a nisu kupovani na nevidjeno preko E Bay-a. Tako da sve kada saberes, ima tu dosta stavki koje covek u osnovnoj inicijacij zaboravi jer mu je u glavi samo pa i nije tako skupo, a u stvari je malo drugacije, pa i nije tako jeftino kada se sve sabere. Last edited by LACKY; 05-04-2008 at 11:10 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Mason
|
![]()
Ti cuti! Covek hoce savet od iskusnih forumasa, a ti ne znas sta je analogni mixer, jer nisi radio na njima, vec citao po magazinima! Kad budes seo za neki Tascam, ili Mackie, pa uradis pesmu, onda pricaj!
![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 05-04-2008 at 11:22 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
VIP Member
|
![]()
evo ti ovo...ovo je bila super mikseta...radio sam jednom na njoj..davno. Larking audio UK
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi (analogni) Oberheim SEM !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 28-10-2009 11:55 AM |
Da li je Analogni mix Superiorniji od Digitalnog? | den | Audio Produkcija - Tehnike | 50 | 03-09-2009 08:52 AM |
OT: Analogni snimači | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 21-03-2008 11:20 AM |