Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-03-2008, 01:02 AM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Master compressor?

fl studio? ma jok brate.. mislim na neki native soft plug pogodan za korishcenje.. eto, probacu sa waves api 25000
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2008, 09:33 AM   #22
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Cisto da topic ne ode stranputicom, zeleo bih da podsetim da je rec o hardverskom master kompresoru.

Hvala Deji i Manley-ju na preporukama. Ima li jos neko pozitivnih iskustava sa nekom od ovih sprava za kompresiju.

Hvala svima.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2008, 10:55 AM   #23
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Ne!

Izgoogluj "Parallel Compression"! Ili prelistaj Gearslutz... Ako zelis, napisacu ti ja sta je i kako se radi, al' ne mogu sad. Izlazim.

Pozdrav.
aaaa, znam sta je to... barem mislim da znam samo ga znam pod drugim nazivom "New York compression trick" znam da sam negde citao o tome...

slanje signala putem aux-a na compressor, onda return na neki slobodni kanal... i naravno jaaaako tvrda kompresija... umiksas originalne i komprimovane kanale i dobijes kompresiju koja ipak dishe... jel to?

mnogo jaka fora... odlicno radi na bubnju... a tek na vokalu!!!

pozdrav!
Old 16-03-2008, 11:03 AM   #24
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

da.. ja sam se istripovao da prichate o sidechainu.. ne.. sad sam se zbunio skroz.. uhh...

izvini spider za ovo.. mod bi mogao da splituje topik..
Old 16-03-2008, 11:22 AM   #25
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

da spojimo dva offtopica u jedan - jel' probao neko paralelnu kompresiju na masteru?
Veoma zanimljiva stvar
Old 16-03-2008, 11:51 AM   #26
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by Miha Blaze View Post
aaaa, znam sta je to... barem mislim da znam samo ga znam pod drugim nazivom "New York compression trick" znam da sam negde citao o tome...

slanje signala putem aux-a na compressor, onda return na neki slobodni kanal... i naravno jaaaako tvrda kompresija... umiksas originalne i komprimovane kanale i dobijes kompresiju koja ipak dishe... jel to?

mnogo jaka fora... odlicno radi na bubnju... a tek na vokalu!!!

pozdrav!
Nema sta da dise. Na zajebanom kompresoru u preteranom modu nema disanja ako podesis attack i release kako treba. Fora je da nabudzis punch, a ne "disanje" izmedju. Onda layerujes trake i dobijes krupnu, udaracku pricu (naravno, ako ti osnova i sam kompresor udaraju, od govana se pita ne pravi).

A da, to je to. Neki je zovu i tako.

@Off... Ne bih se igrao na masteru, mislim, probali smo i to, ali nema smisla. Ovo je prvenstveno fora za grupe, tj. ritam sekciju. A vokal... Oprezno, moze da se uslinavi vrlo lako ovom metodom.

Pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2008, 11:52 AM   #27
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
da.. ja sam se istripovao da prichate o sidechainu.. ne.. sad sam se zbunio skroz.. uhh...

izvini spider za ovo.. mod bi mogao da splituje topik..
Sidechain je kad "necim" trigerujes komp. kojim kompresujes "nesto". Nije isto. Usput, kompresor mora da ima KEY INPUT, dakle da bude "SC READY".
perun is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2008, 12:19 PM   #28
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
Nema sta da dise. Na zajebanom kompresoru u preteranom modu nema disanja ako podesis attack i release kako treba. Fora je da nabudzis punch, a ne "disanje" izmedju. Onda layerujes trake i dobijes krupnu, udaracku pricu (naravno, ako ti osnova i sam kompresor udaraju, od govana se pita ne pravi).
Pozdrav!
mislio sam na disanje kada izmiksujes nekomprimovanu i komprimovanu grupu bubnja... dobijes cvrst, i pounchy zvuk ali nije onako uzasno zategnut vec "dishe" zbog odredjenog udela nekomprimovanog zvuka u tom miksu
ne znam dal sam sad lepo objasnio...

naravno da kad mu ga das po hard kompresiji dobijas tesko komprimovan zvuk koji se meni i ne svidja preterano....

pozdrav!
Old 16-03-2008, 03:51 PM   #29
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Sidechain je kad "necim" trigerujes komp. kojim kompresujes "nesto". Nije isto. Usput, kompresor mora da ima KEY INPUT, dakle da bude "SC READY".
ma da.. ja sam mislio na sidechain kompresiju.. ono, mene to podseca na paralelno, iz nekog razloga..
Old 16-03-2008, 04:58 PM   #30
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

a master kompresor za house/elektronsku muziku?

mislim naravno na hardverski

iz mog iskustva, master komp u vst prici, je za neki opusteni hausic Precision limiter skroz super, ako je neka tvrdja varijanta ili minival onda volim da metnem PSP VW, a ako je neka tvrdoca onda nepre*ebivi Timeworks mastercomp.

a sto se tice paralel kompa ja se upravo napalih na UAD SPL-TD, bruka kako radi!

eto jedan dobar reply i 2off-a
Hollywood is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules