Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-03-2008, 01:39 AM   #31
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: API 500 Moduli?

Da nebih sad Quote-vao nekoga, ali evo!
Yugo kosta 4000 E i tezak je 750 kg. Jaguar kosta 110 000 E i tezak je 1,5 tona.
Koju logiku da primenimo?
Ili da Yugo kosta 75 000, ili da Jagura kosta 8 000?
Znam da vam se svidja ova druga opcija. Ali nece moci, blizi smo prvoj.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 08:44 AM   #32
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

pa neznam dali bih se slozio sa svime sto Rajko kaze ali dijelom je u pravu dijelom nije!!!!

imao sam priliku slusati recimo 1176 i 1176 klonove....neki 1176 klonovi rade bolje i tocka!!!!! i to u vecem broju slucajeva...
PULTEC klonovi rade mozda 2% losije od orginala a kostaju 1/10 cijene!!!!!

a ove API igracke..hmmm e tu je problem jer dobro uparit tranzistore za diskretni opamp i sloziti ga nije lak to se slazem , ali pobogu ima API opampa 2520 za kupit na ebayu od 50-70 eura, isto tako jensena i izlaznih trafoa...pa na kraju ista stvar koju placas 600 eura moze kostat 300..to meni bome nije isto!!!!! za primjer sam uzeo API 312

a ova pretjerivanja s switchevima od 50 eura nemaju smisla jer 90% i apija i neve i ssl koristi push switcheve ( schadow)..imam ovde doma par api modula od automatiziranog pulta..bez ljutnje ali meni to vise izgleda kao DIY nego nesto skupo...
a i svi kazu da je stari api bolje zvucao nego novi i na vecoj je cijeni..
ja tu ne vidim spektakl od dijelova osim diskrtenog 2551B i 2520
apsolutno sve drugo su jeftilen komponente...od VU metara koji su najskuplji
cca 8 eura do pushswitcheva koji su u ducanu kod nas 1,4 eura komad
jednostavno to nije skupo napravit...

PONAVLJAM " KAPA DOLE 2520"

Last edited by roginator; 27-06-2008 at 11:12 AM.
roginator is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 08:50 AM   #33
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

e da ima ovde nekoiko jako sposobnih i pametnih DIY freakova koji su vec radili i 312 i 1176 i pultece...znaju koliko sve na kraju kosta....
roginator is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 06:35 PM   #34
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by RAJKO View Post
I jos jedna zanimljiva stvar,koliko sam ja uspeo da ispratim,veoma je zanimljiva tema ko je od koga ukrao deo strofe ili refrena,pa onda veoma ostre kritike mnogih,e pa sad mi nesto nije jasno,ako sa jedne strane zahtevamo cistu autorsku muziku,koja je licno usnimljena i prosla ceo trnoviti put do objavljivanja,zasto onda ne bi smo zahtevali i autorske poduhvate na terenu elektronike.
U ovome se potpuno slazem ..... mislim da tu realno lezi i najveca razlika u ceni ...... zapravo u tome sto je neko osmislio koncept koji radi , a delovi zapravo i nisu skupi ...

Rezgledao sam ( namerno koristim ovaj izraz jer nisam strucnjak ) i skuplje delove i nisam video da i sa skupim delovima sprava dolazi do trecine troskova nove sprave .... a opet ponavljam ..... radio sam u studiju sa 8 x 1176 .... i razlike su bile toliko velike da bi kao devetu spravu 'ladno mogao da stavis i DIY i da ne bude ni najbolja ni najgora ...... zato sm te i pitao za misljenje .....

A sada , intelektualno ili autorsko pravo .... znam da je bilo pitanja oko toga i u elektronici , ali nesto nisu mogli ( ko zna zbog cega ) da zastite ......

A ako mi " siromasni " mozemo da dodjemo do necega sto moze sonicno da poboljsa ono sto radimo a za " korektan " iznos para ..... zasto da ne ?

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 01:16 AM   #35
RAJKO
Member

RAJKO's Avatar

U potpunosti se slazem da nekada treba pristedeti neki dinar,zasto da ne,ali ako resimo da uzmemo ideju a ustedimo na radu,onda nas udeo u radu mora biti upravo na visini ideje,a ne kao da su se deca igrala.Pa povrh toga tri puta ili pet puta jeftinije,verujte nije, moze biti ako ste realni i ako koristite postene delove oko 30% jeftinije.Napominjem niko ne racuna rad ili je rad DIY ekipe za dzabe.Moj nije i mnogih koje znam nije i ima svoju cenu koja ravnopravno utice na cenu uredjaja.Sigurno kada neki DIY prodaje svoju spravu ne racuna koliko je delova utrosio,verovatno mora da doda i na rad.E onda ajde da pricamo o ceni.
Ako bi ti MAX uzeo neku pesmu i u potpunosti je iskopirao,a ja zeleo da kupim to i dosnimim svoj vokal da li bi to kostalo 0 dinara.Ne bi, ti znas to da napravis,ulozio si vreme trosio si svoju tehniku i normalno je da sad taj projekat ima cenu.E o tome ja pricam.Kladim se da ima itekako velik broj ljudi koji se polakomio na lake price kako je to jednostavno i jeftino pa onda negde na pola puta rekao-sta mi bi da ulazim u sve ovo,bolje da sam kupio novu spravu,ja sam ipak muzicar a ne elktronicar.Ne izmisljam ovo ,porilican broj ljudi me je kontaktirao svih ovih godina na ovu temu,zaglave negde sa nekime pa onda pitaju sta da rade.
Ja samo iznosim svije misljenje,uopste me ne dotice cela ova tema,jos mi je pomalo i zanimljiva,tako da me ne shvatite pogresno,ja sam svoj stav o kopiranju uredjaja odavno postavio.
Samo se ponekad zapitam ,kada vidim sliku poput predjasnje,kako neki ljudi imaju zivaca za sve to,ja nemam,da pravim nesto sto je kao nesto,pa sta ce mi kao kad mogu da imam to,ili sam ja kao.
Da i na temu prekidaca,nisam u svom predjasnjem postu ni pomenuo njihovu cenu,rekoh preklopnici,a ne prekidaci i oni zaista jesu od 50 E pa na gore,ako neko moze da mi nabavi Grayhill-a jeftinije na malu kolicinu odma castim.A ako umesto istih zalemimo Piher potenciometar i onda na tom temelju pravimo racunicu -priznajem poraz-ta sprava ce biti sigurno visestruko jeftinija.
Ako se kopira onda nek se kopira za sve pare-samo to zelim da kazem-pa koliko to kosta neka kosta.

Izvinite,moram i ja malo da se borim za elektroniku,dosadili ste mi vi muzicari sa ko je kome ukrao koju notu,sto bi mi koji se bavimo elektronikom bili gori od vas,vidite da i mi znamo po koju da kazemo.

Bre
RAJKO is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2008, 06:59 PM   #36
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by RAJKO View Post
Izvinite,moram i ja malo da se borim za elektroniku,dosadili ste mi vi muzicari sa ko je kome ukrao koju notu,sto bi mi koji se bavimo elektronikom bili gori od vas,vidite da i mi znamo po koju da kazemo.

Bre
Sa ovim se i vise nego slazem .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules