|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ovo sa pdv-om mi je jasno.ali ako tako uradim onda ulazim u sistem pdv,sto mislim da je losija varijanta nego biti pausalac ili ne? Sto se biznis plana tice, nisam siguran kako to da zavrsim na najbolji i najjeftiniji nacin naravno,ako se radi o strucnoj proceni isplativosti projekta, u to sam siguran pa mi ne treba sad naucni rad u vezi toga,nego nesto o osnovnim podacima biznisa sa kojim cu se baviti,cisto da bi se kredit odobrio.Mozes li mi preporuciti neku agenciju koja radi biznis planove i procenu nekretnina?Adresu ili telefon. Ako ima zainteresovanih za ovu temu mogu da nastavim sa upoznavanjem svih detalja u vezi kredita. Veliki pozdrav! Last edited by grada27; 28-02-2008 at 12:00 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Najnovija informacija sto se tice fonda,ne moze se odobriti kredit od 30k,ako se registruje agencija,sto ce reci mora da se registruje preduzece i da ulazi u sistem pdv a. Sada sam totalno zbunjen ako Boggy kaze:
Da ce takav zahtev odobriti samo ako je godisnji prihod veci od 2.000.000... u suprotnom ga ne treba ni podnositi. Ajde da bude tako ali sta se desava ako je moj godisnji prihod manji od te cifre,sta u tom slucaju??I da li se ta cifra odnosi na prihod ili uopste na promet? Dok ako se registruje markentinska agencija i ako se porez placa pausalno u tom slucaju odobravaju maksimalno 15k sto je nedovoljno za neki iole ozbiljan studio i rad u njemu. Veliki pozdrav! Last edited by grada27; 23-04-2008 at 02:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Sto znaci ako sam dobro razumeo,da studio nije neka trgovinska radnja pa da ima toliki promet,(mozda neki i imaju) to automacki znaci da sto se tice mog slucaja i otvaranja studia nije ga moguce registrovati kao agenciju i dobiti maksimalni iznos.U tom slucaju moze se dobiti samo 15 k sto je nedovoljno.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav! Last edited by grada27; 23-04-2008 at 12:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Hm, znao sam da ce nesto izmisliti potpuno bezveze. No nista nije problem, registruj pravno lice: komanditno drustvo ili drustvo sa ogranicenom odgovornoscu. Sto se tice PDV, bez obzira sto je limit 3.000.000 za PDV(preko ove cifre si automatski u PDV sistemu) mozes staviti zahtev poreskoj upravi da odmah budes u sistemu PDV-ako i tu ne izmisljaju nesto potpuno bezveze. Nece biti velike razlike, nesto vise ce biti rashodi, veca je komunalna taksa. Prema tome sta traze to i uradi, prosto je, samo da im uzmes pare hehehehehehe. Razliku koju oni prave to je potpuno bezveze iz njimasamo znanih razloga, svi apsolutno svi placaju poreze prema tome dodje mu na isto. Sto se tice prihoda misli se na ukupna prihod po svim mogucim osnovama koji ti stignu na racun, ti prihodi mogu da budu razni od usluga, od imovine, od zakupa od svega. Eto toliko, ja se uvek trudim da budem pragmatican, a nasa drzava sa oprostenjem uvek tupi, je tamo rade neke birokrate, a birokrate uvek imaju svoj odgovor na sve i svoja razmisljanja o svemu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ipak sam se odlucio za agenciju i pausalni porez,mada ce to biti "samo" 15k
videcu da taj novac potrosim na najbolji racionalni nacin,sto se tice same opreme i akustike,trebace mi dosta srece,ali kapiram za neki skromni pocetak moze, posto vec nesto i imam od opreme. Veliki pozdrav i hvala na savetima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Samo da javim uspeo sam danas da predam zahtev,registrovao sam studio,posle svih jurnjava od saltera do saltera,strajkova,padanja sistema u opstini itd i itd..da stignem da predam sve papire koji su neophodni za odobrenje u minut do dvanaest ali ipak na vreme
![]() Hvala svima koji su mi pomogli savetima u vezi kredita i opreme. Veliki pozdrav! ![]() Last edited by grada27; 19-05-2008 at 08:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fond za nove bandove koji zele zaobic labele | redroom | Razno | 0 | 24-07-2009 10:26 PM |
Razvoj analognih i digitalnih AV tehnologija | dexyco | Tutorijali | 3 | 13-09-2007 12:05 AM |
Razvoj efekata na GPU-u | peraZdera | DSP forum | 31 | 10-05-2006 10:31 AM |
Nazadni razvoj | Tazman | Razno | 31 | 27-04-2006 11:24 AM |