| 
 | |||||||
| Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  | 
|  24-01-2008, 08:19 AM | #1 | |
| Senior Member Join Date: Jun 2004 
				 |  Re: Radna fotelja-preporuka? Quote: 
 Posao kojim se bavimo je nazalost vezan za svakodnevno visecasovno sedenje, i da kupis mega-extra-anatomsku stolicu izlivenu po tvojoj kicmi za 100000 eu, nece ti nista pomoci... Sedenje nije pirodan polozaj tela i tu je problem. A stolica sto ima vise podesavanja, to je losiji izbor, jer niko od nas specijalista na stolice nece znati da je podesi kako valja, a drugo, podesavanja su tu da namestis kako tebi najvise odgovara i vise da ne diras.. Kupi stolicu za max 150eu koja se nece slomiti za 2 meseca, koja ti je udobna a umesto podesavanja lepo ustani sa stolice, prosetaj do bazena, odplivaj pola sata dnevno i da vidis kako nestaju problemi sa kicmom, a i usi se odlicno odmore pod vodom ;-) Kod mega-extra-anatomsko aerodinamicnih rupicastih stolica placas samo design i marketing da je bas ta najbolja! pozdrav... | |
|   |   | 
|  24-01-2008, 11:17 AM | #2 | |
| Member Join Date: Apr 2006 Location: Beograd 
  ali tu smo i da razmenimo misljenja. Slazem sa da nijedna stolica ne moze da eliminise problem o kom govorimo,ali sigurno moze da ga umanji ako je dovoljno kvalitetno anatomski odradjena. Nije namestanje stolice nesto za sta ti treba obuka kao za SSL ili slicno.Provalices za par dana i namestis,i ne mislis vise na to. Takodje,sto se sporta tice,slazem se,ako neko misli da ce mu bez adekvatnog vodjenja racuna o fizickoj kondiciji bilo koja stolica sacuvati ledja ,jako gresi. Pozdrav. | |
|   |   | 
|  24-01-2008, 04:23 PM | #3 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Apr 2003 Location: Bg 
				 |  Re: Radna fotelja-preporuka? 

...i dolazimo do zakljucka -  stolica do 50 eura. +950 eura na placanje bazena teretane,kupovine bicikla,pravilne ishrane = NEMA PROBLEMA. | 
|   |   | 
|  24-01-2008, 04:34 PM | #4 | |
  Hm,vozim mount-bike aktivno cesto i preko 100 km dnevno(leti na odmoru),u gradu po 40-50 km dnevno, koliko  vec stignem od obaveza,isao na teretanu godinama(i nije neka fora,bike je mnogo bolji),i veruj mi da osecam razliku u stoilicama od 50 i 500 e,sigurno. Ja sam za sledece: Stolica od 300 e pa navise(shodno mogucnostima) plus 950 e za sport i rekreaciju  ... i onda , MANJE PROBLEMA... | |
|   |   | 
|  28-01-2008, 01:02 AM | #5 | 
| Stara Rumski Elita 2003. Join Date: Apr 2003 Location: Bg 

VLY-a za predsednika ! ! !  Napokon da nadjem nekoga ovde da se slazem sa njim   | 
|   |   | 
|  28-01-2008, 04:39 PM | #6 | 
				 |  Re: Radna fotelja-preporuka? | 
|   |   | 
|  29-01-2008, 02:31 AM | #7 | 
| Pro Member Join Date: Sep 2005 Location: Belgrade, Serbia 

Aeron je u USA okolo 1200$, tako da sam iz cuga odustao, NE DAM PARE za stolicu uz koju ide samo NEVE 88RS, ili (eventualno) neki SSL serije 9000, a ja da unesem u moju radnu sobu  i drzim pored Soundcrafta - malo mi ne ide, zar ne? Siguran sam da ima odlicnih, anatomski dobro uradjenih stolica u tom fazonu za max 300 evrica, a ja sedim na stolici koju mi je drug poklonio kada je zatvorio CD-DVD klub, doduse ja sam ispod 90 kg, sa teznjom da to jos vise smanjim, pa mogu da me izdrze "kancelarijske" stolice, bar za sada. 
				__________________ We are not alone in the Universe... | 
|   |   | 
|  31-01-2009, 06:56 PM | #8 | |
| Mason Join Date: May 2003 Location: Otkude Ni?, Serbia 

__________________ http://www.facebook.com/idekius | |
|   |   | 
|  31-01-2009, 11:24 PM | #9 | 
				 |  Re: Radna fotelja-preporuka? | 
|   |   | 
|  |