|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MCI Master
|
![]()
hehe
coool ali ja sam od toga odustao jer to nije 100% skyline difuzor kalkulacija je ovdje za to i crknes dok napravis jedan POSTENO!!!! http://www.mhsoft.nl/DiffusorCalculator.html ja sam odlucio ici na QRD difusore....OLD SCHOOL i rade 100% ![]() ako jedan Shot ov i moj kolega ih je upravo narucio od covjeka koji ih je meni radio i lik je super povoljan platio sam komad 120x120 cm oko cca 380 Eura ..sto je BAGATELA za taj proizvod....ako neko oce kontakt od covjeka ja mu dam telefon!!!! ili mail.. tip je iz zg...radi Rackove, Difusore, stolove za pulteve, bass trapove..... evo i slike QRDa toga je 6,6 metara x 120 cm u mojoj reziji ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
radio sam skyline sa gredicama od jasena kupljenim u metrazi i nije bila nikakva bedara,
malo strpljenja i sve ok.. ljudi, ne dajte pare ako netreba! DIY rulezzzzzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MCI Master
|
![]()
pa nije bacanje love s obzirom da je mene 60x60 skyline ispao oko 600 kuna , ovi su difuzori 120x 120 znaci 4 x vise.....
no nebitno di si nasao letve 50mm x 50mm?????? ako su vece ili manje od toga to znatno narusava Skylineovo svojstvo tj.drasticno mjenja frekvenciski opseg na kojem skyline radi....a s time se nije za zezat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
@anita, ciao, nije me bilo neko vrijeme, nikako da se dogovorimo za kafu..
a skyline, stavicu fotke kad ga okacim na zid.. na kraju krajeva, da nemate doma nikakav alat, jedino ti treba pila i ljepilo. naravno ruchni cirkular na struju (cca. 150kn-pevec) ce ubrzati stvar, ali ak ti je muz snaznijih ruku za tili cas ce to prepiliti ruchnom-list pilom(a i netrebate bacat pare na fitness) ok su one koje dodju sa vodilicom za kutno piljenje (cca.20kn). ljepilo-drvofiks, ali onaj sa krachim vremenom stezanja @rogi , mislim da je shot dobro objasnio djelovanje skylinea, gredice nemoraju bit 5x5cm- sto deblje, to nizu frekvu tretitamo, naravno sve prema njihovom kalkulatoru i redoslijedu postavljanja |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
difuzor se radi po sobi ...znaci potrebno je znati koju frekvu rijesavat.... nije svejedno uzet bilo koji matrijal i ajmo.... daleko od toga da se neke stvari mogu i napamet ali .... prvo pogledat koje frekve sobe rijesavat, a onda pravit difusore i birat modele... ima ih standardnih, a ima i onih drugih... ja samo znam da jedna firma u ZG koja je izuzetno jaka QRD difusere 60x60 prodaje za 2000 kuna.....( mislim cak i + PDV) u usporedbi s time moj pajdo ove 120x120 radi prakticki badave i nije da ga reklamiram ..NEGO GA HVALIM NA SAV GLAS....USKORO CE TO JOS NEKI KOJI SU UZELI OD NJEGA DIFUSORE.... PA ON IPAK JEDINI TO TU RADI I NISU SVI ZA DIY.... ( meni ni iz djepa ni u djep...jednostavno sam zadovoljna musterija) a evo jos nesto sto mi je napravio malo OT ali da se vidi ![]() vjerujte mi u svemu ovom najteze je naci dobrog stolara..to vec svi koji su prosli ovo dobro znaju ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Jel' pravi i ISA ili samo RED seriju ?
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Zdravo svima,
Interesantan vam je ovo thread. Vidim da bi mnogi zeleli da urade svoj DIY diffuser. Nije to tako lako ali i nije ni nemoguce. Prvo treba znati zasto sluze diffuseri i gde bi ih trebalo postaviti da bi bili najfunkcionalni. Drugo postoje razlicite vrste diffusera i zavisno od potrebe adekvatni difusser se treba upotrebiti. Trece pri dizajnu diffusera potrebno je postaviti preduslove koje treba diffuser ispuniti i prema tome pojednostaviti slozenost diffusera a stime i olaksati nacin izrade. I normalno diffusser treba ispunjavati estetske zahteve aritekta ili krajnjeg korisnika. Sada sam malo u guzvi sa poslom pa nemogu detaljno vam objasnjavati ali ako ima zainteresiranih mogu vam nekih od ovih dana objasniti malo opshirnije. I wish you a Merry Christmas and Happy New Year. Joka |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MCI Master
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Difuzori - super link | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 25-09-2009 08:56 AM |
Pravljenje Karaoka od Midi fajlova! | Mogli | Tutorijali | 1 | 27-12-2005 12:34 AM |
Pravljenje farbi za Korg Triton seriju | darkstar | Tutorijali | 7 | 15-12-2005 01:09 AM |
Difuzori-par ideja | OFF | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 21-11-2005 04:22 PM |
pravljenje VST instrumenata | nixylive | Audio Software | 24 | 08-11-2004 08:51 AM |