Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2007, 04:41 PM   #41
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: LEBISOL - novi album

afekat je cudna stvar. No dobro, naravno da nij automastki glup onaj ko izjavi glupost. Sto se argumenata tiche, slobodno se obratite piratskim kanalima za celokupni zivotni opus sastava "Skatelites", i narocito obratiti paznju na datume objavljivanja tih albuma. Mislim da ce se tu naci dovoljno muzikalnosti i estetike da se opovrgne izrecena klasifikacija. Zao mi je, kontam da je taj stav nastao na osnovu par domacih posalica iz 80tih godina koje su bile jednostavno uradjene poput "Niko kao ja" ili "Crno-beli svet". Meni su te pesme simpaticne, ali razumem gosn Slowstara koji se u to vreme bavio ipak komplexnijom muzikom.
Od domace obratiti paznju i na novosadsku Labaratoriju zvuka (braca Vranesevic) kao i hrvatski Haustor. Mislim da ti zaista ima jednako kvalitetne i duboke muzike kao Leb i Sol.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2007, 08:22 PM   #42
Sava
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Sorry Savo
No problem, već zaboravljeno!
Sava is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2007, 03:25 AM   #43
slowstar
Pro Member

Tako je Arthure, upravo na osnovu tih i takvih numera sam i izrekao misljenje o SKA muzici, sto ne znaci da tu nema nekih vrednosti svakako, ali u te dve i jos ponekim numerama izrazito iskace "Animalizam" autiora i izvodjaca, sto mislim da je nepotrebno, ili se bar ne sme svrstavati u kategoriju "muzike"
Samo toliko sam hteo, a Arthur je dobro "provalio" na sta sam mislio, a opet usudjujem se da tvrdim suprotno od Gdina Petra Lukovica (muzicki "kriticar" iz ranijeg perioda) da PUNK kao pojava, nije kako on kaze doneo "svezu" krv u muziku, nego je naneo prilicno veliku, mozda i nenadoknadivu stetu, uzimajuci u obzir kojim je pravcem tadasnja muzika mogla da krene, mislim naravno i na "domacu" i svetsku. Po mom skromnom misljenju, dolazak na velika vrata PUNK-a je izraz krajnje nekreativnosti i dekadencije, i ogroman ustupak ne minimalizmu, nego "Animalizmu" u muzici. Srecom, izgleda da polako dolazi do nekog oporavka, mada je ogromna steta evidentna.(opet, to je moje misljenje, a ko misli, taj i gresi verovatno...)
Old 16-12-2007, 03:31 AM   #44
slowstar
Pro Member

P.S. uzmite mi molim vas kao "olaksavajuce okolnosti" da sam u tom dobu mladosti jako mnogo slusao YES, NICE, REFUGEES, a zatim u "funk" fazi Earth, wind & Fire, Herbie Hancock, C. Corea, George Duke, Stanley Clarke, i slicno, da bi se period nastavio okretanju ka ambijentalnoj i tome slicnoj muzici, dakle po pitanju Punka i Ska, prilicno sam "nenacitan", pa samim tim i manje tolerantan....(izvinite na logoreji, ova tastatura je toliko dobra da me sama "tera" da kucam preduge postove)...
Old 16-12-2007, 03:55 AM   #45
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa dobro, drago mi je da smo se razumeli. Izmedju ostalog, licno iz hobija sviram sa jednim srpskim Ska bendom, pa sam slucajno detaljno upucen u tu tematiku. Iako nisam slusao ska pre toga, a ni sad ga ne slusam privatno, iznenadio sam se tim albumima iz 50tih i 60tih godina, karibi, jazz orchestri sa jako puno clanova i sve u tom stilu.
Sto se Punka tiche, nisam ni njega licno mirisao privatno (odrastao sam na thrash-metal-u i ambijentalnoj elektronici/triphop/lounge/chill stilovima :P ),
ali poznajem jako puno momaka koji to ozbiljno dozivaljavaju. Animalno ili ne, to je neretko jedini nacin da odredjena individua iskaze svoje emocije i duhovno stanje, podeli ih sa ostatkom sveta. A to je prilicno blizu moje definicije uzroka i svrhe postojanja muzike same po sebi. Razumem itekako razlike izmedju nivoa sadrzaja, ali ne dozvoljavam sebi da sudim ljudima koji jednostavno nisu odrasli ili imali srece da dospeju do tih nivoa pismenosti i uzvisenosti. I jako ih postujem zbog zelje i hrabrosti da se otvore.
Tako da, zapravo, najvise prezirem muziku nastalu same sebe radi, tek da se nesto svira "tralala", privlaci neka paznja i stice korist (novac/zene/droga).
A takvih slucajeva definitivno ima u svakom "zanru".
Old 18-12-2007, 06:49 AM   #46
Bojan5150
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
...sam krenuo da snimam u studiju Hammer. Replacement za Vlatka Stefanovskog je Dimitar Bozikov (www.dimitarbozikov.com), ostatak znate, Koki, Dragoljub i Bodan... kad se vratim u NS uploadovacu fotke iz studija, a ako uspem i po koji raf mix. Miksace se ili u UK ili u NS, odlucice englezi

Eto. Soon to come

pozz
S obzirom da je Vlatko bio i, ?to se ka?e, pjevač, ?ta je sa tim pitanjem, odnosno, da li će biti pjevanja?
Ako mo?e neka informacija o tome - instrumentali/vokalne kompozicije, koliko čega...

Usput, ja moram priznati da mi je drago da čujem da je Dragoljub u ekipi.
Old 18-12-2007, 09:33 AM   #47
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Meni je drug koji svira bubnjeve rekao da je Dragoljub Djuricic nas najbolji bubnjar. Je li to tacno?

Svetlana
dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2007, 10:16 AM   #48
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Meni je drug koji svira bubnjeve rekao da je Dragoljub Djuricic nas najbolji bubnjar. Je li to tacno?

Svetlana
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2007, 10:21 AM   #49
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

dvuckovicu preti ban zbog previse efektnog smisla za humor
Old 18-12-2007, 10:23 AM   #50
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

A ja samo pitala...

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules