|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Banned
|
Quote:
Pretpostavljao sam da ne moze ali rekoh mozda ima pametnijih glava kad ono Po meni sve sto bi trebalo je da ,kad midi impuls npr dobosa dodje ranije ili kasnije procesor to cuje ili vidi i kaze necu proizvesti zvuk sad, nego prije ili poslije i to na mjestu koje je najblize odredjeno quantize brojkom,sto ustvari i radi ali u usnimku a ne u real time. Ali u svakom slucaju hvala na teoriji relativnosti Last edited by drzox; 14-12-2007 at 08:48 AM. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Ma to ne moze, Slowstar ti je plasticno objasnio iz kojih razloga.
A s'druge strane, ako vec imas "zivog bubnjara", i ako on ne pravi prevelike greske (u smislu tempa), zasto bi hteo da sve bude toliko kockasto i ultra tacno. Pa fora je upravo u tim finim nijansama odstupanja! A opet, ako to i nisu bas fina odstupanja..... .... znas vec...
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
Ma valjda mi mozak ovih dana radi 300 na sat i ne trpim nikakve nijanse, a bend je nov,bubnjar nije sviro 15 godina,a ja u studiu uvijek pod klikom pa me malo opterecava, ali nije to tako strasno samo sam mislio da sprijecim bilo kakvu greskicu ali u svakom slucaju hvala.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Vi svirate sa slusalicama, a vani pustate svirku sa zakasnjenjem - quantizovanu. Mozes i vidjet nakon sola da li se publika odusvila dok si u transu zatvarao oci. Dok dodje do njih ti si ga vec odsvirao i sad sjedis i gledas kako reaguju.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Mason
|
Pa sta je onda problem???
![]() Jedino ako nije problem dusevno spokojstvo... Za to postoje razna reshenja. Recimo chip u glavi, angazovanje Cylonca iz serije "GAlaktika" da caskom odsvira taj bubanj. Mozes to i sa npr. BFD, ali samo ako iskljucis humanizaciju, koja upravo to radi, da bubanj ne bi imao zvuk robota.Ipak, najlakse i najbrze resenje je bubnjar - Cylonac Preporucujem Model 6!
|
|
|
#6 |
|
VIP Member
|
snimis bubanj, otvoris nesto tipa "Beat Detective" on ti isecka tvoj groove i kvantizuje ga...
Onda pustas traku uzivo i k'o bajagi sviras u ritmu !! |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Kolega dobar ti ovaj bubnjar!
Kol'ko para za rad u studiju?
|
|
|
#8 |
|
Pro Member
|
Ma ni u looooodilooo ne bi sve u metar.....zvuci ko robot i hladno je da se smrznes
dajte mu malo masnoce..... ne ponistavajmo nas smisao na ovoj planeti.... robot ne moze ko mi , a mi ne mozemo ko on.....i tako treba da bude i ostane.. Ipak gde se pali humanize u cubaseu......? A de se pali to da kad snimish sa midi klavijaturom poredja note u metar....? Tj. ispravi greske ? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
a da nadete klavijaturistu?!
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Resenje, nadji bubnjara koji konstantno zuri pa ce "mashina" non-stop u real-time ispravljati tipa koji zeli da sto pre zavrsi svirku. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|