Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-12-2007, 07:40 AM   #1
Max
Pro Member

Default Re: LEBISOL - novi album

" Pogacha & slatko " ?

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 08:29 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
" Pogacha & slatko " ?

Pozdrav

" MLEKO I JAJA " !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2007, 10:10 PM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

'Luk i voda'
Old 14-12-2007, 01:57 AM   #4
slowstar
Pro Member

Da bi neko bio ZAISTA vrh od muzicara, potrebni su sledeci elementi:
1. Osnovni talenat - muzikalnost (tu kompromisa nema!)
2. Posvecenost, zelja i odlucnost da se bavis muzikom (strpljenje)
3. Znanje, obrazovanje (ne samo muzicko, opste obrazovanje je VEOMA BITNO)
4. Inteligencija - bez toga nema nista, izuzev kod nekih vrsta muzicara dalekim poreklom iz Indije, i to samo kafanska varijanta...("endemski" sviraci)
5. poslednje, ali veoma, veoma vazno ISKUSTVO (godine i godine provedene u bavljenju i proucavanju muzike)
Kod Vlatka su tacke 1, 2, i 5 nesumnjive, ali je zato tacka 3 pod znakom pitanja, a verovatno i tacka 4, i zato mislim da je "ostatak" Leb i Sol grupe, posebno moj kolega Koki, koga pozdravljam, i vise nego dovoljan da grupa pod tim casnim imenom opstane, ja u to verujem, a i voleo sam grupu zaista, jer je bila svetionik
u moru Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike...
Old 14-12-2007, 09:56 AM   #5
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
1. Osnovni talenat - muzikalnost (tu kompromisa nema!)
2. Posvecenost, zelja i odlucnost da se bavis muzikom (strpljenje)
3. Znanje, obrazovanje (ne samo muzicko, opste obrazovanje je VEOMA BITNO)
4. Inteligencija - bez toga nema nista, izuzev kod nekih vrsta muzicara dalekim poreklom iz Indije, i to samo kafanska varijanta...("endemski" sviraci)
5. poslednje, ali veoma, veoma vazno ISKUSTVO (godine i godine provedene u bavljenju i proucavanju muzike)
To je to...

Samo mala opaska na tacku 3. ...muzicko znanje je korisno ali ne i neophodno...

Skoro sedimo u kafani i posle dosta litara ...jedan odlican pijanista kaze meni:

"...muzicar koji nema muzicko obrazovanje moze mnogo vise da doprinese muzici nego neko sa muzickom akademijom...".

Ima tu logike... znam dosta njih koji su vrh-vrhova kao kompozitori, a nisu nikad videli notu... onog kog najvise volim i cenim je Vangelis . Verovatno kroz dugo muzicko obrazovanje ti se usade neka "pravila" koja vrlo tesko odbacujes kasnije u radu, a dok ova druga grupa muzicara problemu pristupa drugacije... Znaci sam pristup komponovanju kod ovih dveju grupa je "drugaciji".

Naravno, ovo je moje razmi$ljanje...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 10:00 AM   #6
Sava
Member

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
... i zato mislim da je "ostatak" Leb i Sol grupe, posebno moj kolega Koki, koga pozdravljam, i vise nego dovoljan da grupa pod tim casnim imenom opstane, ja u to verujem, a i voleo sam grupu zaista, jer je bila svetionik u moru Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike...
Leb i Sol se pojavio dosta pre ere "Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike" kako ti to naziva?, ali je tačno da su bili svetionik u moru. Krenuli su nekom muzikom koja se u to vreme pogre?no nazivala "jazz rock", ali je tačno da su bili jedinstveni i prvi su krenuli tim pravcem na na?im prostorima. U to vreme je Vlatko davao intervjue u kojima je isticao kako nikada neće praviti drukčiju muziku i da on ?eli da ne?to vredno ostavi svojoj budućoj deci. Kako su godine prolazile "para ga je uzela pod svoje" pa je počeo da pravi hitove tipa "čukno vo drvo" i slično, ali ga ja razumem jer od para se ?ivi (on sigurno dobro jer svaka njegova gitara je reda 3.000 E i vi?e). No, članovi Leb i Sol u bilo kojoj varijanti su vrhunski muzičari i ako zadr?e originalnost i ne utope se u prosečnost jo? kako mogu da uspeju.
Sava is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 12:37 PM   #7
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sava View Post
Leb i Sol se pojavio dosta pre ere "Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike" kako ti to nazivaš, ali je tačno da su bili svetionik u moru. Krenuli su nekom muzikom koja se u to vreme pogrešno nazivala "jazz rock", ali je tačno da su bili jedinstveni i prvi su krenuli tim pravcem na našim prostorima. U to vreme je Vlatko davao intervjue u kojima je isticao kako nikada neće praviti drukčiju muziku i da on želi da nešto vredno ostavi svojoj budućoj deci. Kako su godine prolazile "para ga je uzela pod svoje" pa je počeo da pravi hitove tipa "čukno vo drvo" i slično, ali ga ja razumem jer od para se živi (on sigurno dobro jer svaka njegova gitara je reda 3.000 E i više). No, članovi Leb i Sol u bilo kojoj varijanti su vrhunski muzičari i ako zadrže originalnost i ne utope se u prosečnost još kako mogu da uspeju.
Leb i Sol se nije pojavio pre punka i ska, koje si nazvao Endemskim bolestima muzike, sto je cista glupost za reci...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 01:37 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

@Slowstar
Apsolutno je nedopustivo da muzicka velicina poput vas nicim izazvano trpa Ska muziku u isti kosh sa Folk i Turbo-folk muzikom. Ni Punk takodje ne zasluzuje takvo poredjenje, ali Ska je muzika veoma bogate istorije i vrsnog muzickog sadrzaja. Osim mozda u slucaju par snimaka koji ste vi verovatno jedino imali i prilike da cujete, sto u svakom slucaju nije opravdanje za ovako neodmerenu glupost. Zaista sam zbunjen
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 04:51 PM   #9
Sava
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Leb i Sol se nije pojavio pre punka i ska, koje si nazvao Endemskim bolestima muzike, sto je cista glupost za reci...
Nisi pa?ljivo čitao jer "endemske bolesti" nisam ja dijagnosticirao već sam citirao prethodnog sagovornika pa sam zato to stavio pod navodnike. Znači drugi put kada nekog napadne? prvo pa?ljivo pročitaj tekst.

?to se tiče pojave punka kod nas koliko se sećam prvi su bili "Pekin?ka patka", a mislim da su se pojavili posle Leb i Sol. No, moguće je i da gre?im jer pi?em po sećanju i zaista me mrzi da pretra?ujem net, to ostavljam tebi i drugima. Ja sam za Leb i Sol prvi put čuo na festivalu "Omladina 77" (znači 1977.g.), a obzirom da ne volim punk moguće je da sam "Patku" čuo i ranije pa da sam to jednostavno potisnuo u sećanju.
Sava is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules