|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MCI Master
|
![]()
pa slozi si scsi u pc i uzivaj...floppy diskovi i nemaju nekog smisla
npr 6 diskova za 1 sound |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
o.k.,......mozda je asr svejedno o.k., ja sam sa njim imao samo losa iskustva.....i da...kupljen je bio kod Nova music kao i tona ostale opreme u to vrijeme.....ja ga nikad nisam kupio, ali sam radio sa njim kod frenda ili je on dolazio kod mene u studio i uvijek su bile neki problemi slicni onim koje si opisao.....
A siguran sam da bubnjevi na bilo kojem Akai sampleru bolje zvuce nego na ASR-ju.....mozda je ASR o.k. za neke klavire i slicno ali drums and loops nisu njegova jaca strana..... Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MCI Master
|
![]()
nebih se slozio
timbaland , missy eliot, daft punk, neptunes.... svi ga koriste za loopove i drumse a mislim da je zastitni znak HIP HOPA u USA uz SP 1200 i MPC serije Nije akai bolji od njega 100% jer sam imao doma S1100 i S3000XL i ASR 10R istovremeno i probao!!!! ja osobno jako volim S950 i S1100 ali ASR ih pojede... imao sam 20 samplera u zivotu moja topl ista do sada po soundu je: 1. PPG Wavetherm B Wave 2.3 sampling ( volio bih kupit jos EVU..imao i budala prodala oba komada ......bas sam debil) 2. EMU Systems Emulator III 3. ASR 10 4. ADD ONE 5 S1100 sampling u S950 Playback....ta kombinacija UBIJA 6. Emu Systems EOS ali ne ULTRA ...ULTRA EMU ima malo TANJI SOUND od Classic serije 7. ROLAND S760 8. Emulator II 9. Roland S550 10. AKAI S3000 XL ali to sam samo ja ......uskoro ce jos jedan sampler pa cemo vidjet di ce na top listu ![]() Gregore..kava u srijedu ...cujemo se |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
ja sam do skora ima S900, CD3000i, CD3000XL i S6000.
Sve sam prosao (za sitne pare!) i ostavio S6000. Polako prebacujem sve na soft sampler, zbog brzine.. Akai ima internal scsi 50GB i external Zip250 i CD ROM, ali je search pain.... Zvuk...sta znam. Meni sve to radi.. Uostalom Wiliam Orbit je uradio Maddonin Ray of Light album sa dva S3000 ! I jos uvek radi na njima (ima 4 komada)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Imam Ensoniq EPS 16 8 outa, EMU 6400, i ne treba mi nista vise, za zvuk ameri su zakon, sirovo dobro opako
P.S ne zelim da ih prodam heehehehe |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ne zelis...
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Sto se mene tice, imao sam i Roland (S 550) i AKAI (S 3000 XL) a sada imam Z8, sa kojim sam prezadovoljan, izuzev katastrofalne sporosti editinga kada editujem preko kompa i USBa.
Sound - to je za pricu...Mislim da mu nijedan hardware sampler ni blizu ne prilazi. ASR sam probao odavno, kod Kobca, ono sto sam cduo je malko "zujkavo" ali interesantno. Sa EMU sam radio dosta, i zaista je dobar, mada nije ni blizo AKAI Z8, kada su simfo zvuci u pitanju, za bubanj nisam siguran, ali gudaci, duvaci, horovi, simfo perkusije, solo drveni duvaci, i slicno - TU CARUJE cak i kada se poredi sa vrhunskim soft samplerima i dobrim D-A konvertorima, AKAI je definitivno bolji, jer ima taj svoj "Personality" taman koliko treba, bez preteranog farbanja i "midlovanja" kao kod EMU...Moj Z8 ima full memoriju (512 meg) i ATA hard od 120 giga, kao i 10 izlaza, a i dodao sam mu USB CD pisac, tako da i citam i pisem setupe. sve radi besprekorno, i ne bih ga nikako prodao i pored svih kontakata, EXSova i Giga na MACu i na PC-u...
![]() |
#8 |
Mason
|
![]()
A tu ti je prednost i velicina banke, posto su (po meni) Akai, STS, Roland 7xx vec out, u odnosu na danasnja ogromna chudovista...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-12-2007 at 07:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
kad smo kod semplera da li neko zna gde se moze nabaviti 64 mb edo rama kao i fx karta za e6400?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
mnogo puta mi pomogne u miksu njegovih 16 izlaza...kad nema vise ulaza na velikim faderima.... zvuk , manje vise..meni je sve isti k....! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|