|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav,
Naime, interesuje me sta se obicno u refrenima u pop rock muzici stavlja od back vokala, znaci mislim na nisku tercu, visoku tercu, sekstu i slicno, znaci postoji li neki standard po kome svi rade taj tip muzike. Nadam se da me razumijete, Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Hvala Anitaaaaaaaa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
ali imaj na umu da ne idu uvek terce, a ni kvinte.. da ce ovisno od kompozicije, verovatno morati da variraju.. napishi glavnu liniju, i onda je podebljaj sa onim shto ti lezzi na tome.. ja to obichno radim tako shto odsviram klavir dok ide glavna linija.. pa pevachu udje u glavu kako treba da peva..
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
hmm.... nekad bas ovi intervali daju ono nesto... ali to je ipak za malo naprednije...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
pa u glazbi i je najzabavnije 'rusit pravila'...
recimo, zigolo od davida lee rotha... meni su vokali u refrenu predivni. ili beatlesi... ili ona sekunda u more than words od extreme-a.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Dobra je ona stara dzezerska - nauci prvo sva pravila, pa ih onda sve zaboravi...
![]()
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
U rock glazbi se bas i ne pretjeruje s back vokalima (ako pravila uopce postoje) poneka terca, seksta u pojedinim dionicama u refrenu je sasvim dovoljna. Cesto znaju i instrumenti (npr. drive guitar) pratiti melodiju, pa uvelike upotpunjuju spektar melodicnosti pjesme. Bitno je da autor (arranger) na neki nacin stavi naglasak na dijelove pjesme (uglavom refrene) koje zeli istaknuti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Heh, a ja sam imao čudan proces da napravim ne?to iz glave, ne poznavajući nikakva pravila i učeći pravila shvaćam da sam ih slijedio (!?).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ili osecaj, ili matematika, a najbolje oba tri...
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
vokali-usnimavanje, mix, itd... | gorjan | Ogi Radivojević | 10 | 28-03-2008 08:54 PM |
Vokali u refrenu and more | Blaze | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 05-12-2005 01:04 AM |
BACK VOKALI | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 61 | 22-08-2004 11:50 PM |