|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Trebala bi mi pomoc oko ovog zvuka gitare. Da li bi neko od gitarista ovde mogao da napravi preset u NI Guitar Rig-u, Amplitube-u ili slicno da zvuk lici na primer koji prilazem? Ili bar neke smernice. Nisam gitarista tako da ne mogu ni da pretpostavim kako.
Bio bih zahvalan.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Auh... dao si jedva tri sekunde primera, nisi rekao kako i sta snimas i nisi dao nikakve druge smernice ti nama da bi mogli bar da pokusamo da zamislimo sta radis...
Da li snimas direktno iz gitare ili preko pojacala, da li koristis neki interfejs, DI box, da li ides sa ili bez procesora....milion mogucnosti postoje... Evo generalnog stava sto se gitara tice. Govorim samo za overdriven i distorded zvuk jer to je ono sto tebi treba. 1. snimanje sa pojacalom Tu i nema bog zna kakve filozofije, ono sto snimis je obicno dovoljno. Treba ti vrlo malo podesavanja.. EQ,mozda... Hall, Reverb ili tako nesto 2. gitara sa procesorom ili sa pedalama bez pojacala Zavisi od procesora, ali uglavnom ti treba neki amp simulator i dobar kabinet simulator. 3. gitara bez procesora ili pedale E tu ti treba amp simulator koji ima dobar gain, kabinet simulator, plus svi oni efekti koje bi dao u procesoru....plus EQ... Ukoliko snimis gitaru VEC distorziranu i neko ti posalje preset sa distorzijom, dobices preteranu distorziju koja nije upotrebljiva (ja to zovem "izgorela gitara", kao kad svetlost "izgori" sliku na fotoaparatu). Tako da... hajde ti nama reci lepo, kako bi dosao do snimkail jos bolje posalji gitaru snimljenu na nacin kako mislis pa da malo mi mucnemo glavama. Vazi?
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
apsolutno se slazem da se treba truditi snimati onako kako je Bog rekao-znaci gitaru preko git. pojacala ali ako za to nemas uslova probaj SimulAnalog Guitar Suite ima simaulaciju jcm marshalla i za rif meni radi bolje od guitar podriga.Bukvalno samo prebacis na drive kanal i to je to.Posl u mixu ce ti trebati hpf i vrlo malo eq-a.Probaj da tako usnimis dupleks gitare i bacis ih na stereo
Pozdrav Last edited by allegrosteva; 12-11-2007 at 11:24 AM. Reason: lapsus |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Hvala na odgovorima. Bicu iskren - u pitanju su samplovi clean elektricne gitare(poprilicno dobro snimljeni). Znaci nije u pitanju potreba da ukljucim gitaru i da je snimam nego da vec probam od postojeceg zvuka da napravim nesto. Ne znam da li je to moguce. Probavao sam da cackam po presetima ova dva navedena vst i uglavnom je dobro ali ni priblizno boji gitare na ovom primeru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ceo zivot sam ptroveo sa gitarom (znaci da je naravno-volim i postujem)ali mi se ipak par puta desilo da me mrzi da setup-ujem sve da bi snimio neki rif koji treba da bude u 10-om planu.Posto su mi i "najbolji" semplovi dista odvratni probao sam to-da sempl klina provucem kroz amplitube, guitar rig... I onda bih ustao i ukljcio gitaru.Jednostavno to nije to.Bar sto se mene tice.
Pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
To "ore" neki Les Paul ili neki Telecaster? A "ore" se kroz neki Marshall JCM ili kroz neku Marshall JCM emulaciju?
Možda bi mogao da probaš Rocktronovim Metal Aceom ili Dunlopovim Rockmanom (ako možeš da ga nađeš).
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Da li uopste taj "Nu-metal" zvuk moze da se dobije preko emulacija i koja mu je receptura ovako? Prilazem jos jedan malo duzi primer.. Nadam se da vas ne gnjavim ljudi (jako ![]() ![]() Thx svima Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Moze i to veeeoma dobri rezultati mogu da se postignu...
Cak mozes da snimis cistu gitaru i da je izdistorziras samo tako... da neko pomisli da imas brdo opreme. Semplovi ce oduzeti mnogo vise vremena da ih nadjes i sklopis, nego da uzmes gitaru u ruke i snimis sve to.... Jedino je problemcic ako nisi gitarista...
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Meni se sviđa ovaj wavesov GTR3 zasad za emulacije. Doduše još nisam probao sa gitaristom, ali ovaj vikend će se sv simulacije isprobat. ;D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Svirao sam jedno dva sata i ukapirao sam kako mi je laknulo kad sam prvo uradio by pas, pa cuo zdravu, clean gitaru, pa onda upalio Pod-a. Od mene nula poena, osim kad hoces da snimis neki glup plastican ton, pa nemas nista sto mi takav zvuk moglo da proizvede.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc !! Deformisan zvuk na monitorima :-( | ugljesa | Computer Hardware | 6 | 26-05-2009 12:13 AM |
Gitarski pedalboard | zadresar | Gitarska Produkcija | 11 | 20-03-2009 11:18 PM |
gitarski rekording vol. 2 | duck | Gitarska Produkcija | 25 | 07-02-2005 12:39 AM |
Gitarski recording | Arthur | Gitarska Produkcija | 65 | 31-12-2004 01:02 PM |
-= Gitarski setup =- | ProkDu | Gitarska Produkcija | 5 | 05-12-2004 04:10 AM |