|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Monofoni analogni:
1. Pro One 2. Minimoog 3. MS-20 Polifoni analogni: 1. Jupiter 8 2. Prophet 5 rev2 3. MKS-70 Digitalni: 1. JD990 2. Wavestation 3. D-50 VA: 1. Waldorf Q 2. AN1-x 3. Ion |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Moja je "skala" skoro potpuno ista kao DONova, s' razlikom da bi u polednjoj grupi umesto Waldorf Q stajala Supernova 2, koju doduse nisam imao licno, ali sam je dosta "ispipavao", (par popodneva) i obrnuo bi redoled prva dva sinta u prvoj grupi, znaci 1=MINIMOOG 2=Pro One. Sto se poslednje grupe tice, mislim da bih veoma rado kupio ION, sto cu verovatno i uciniti, obzirom da je finansijski veoma dostupan (Citaj - skoro dzabe)
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
P.S. veoma me cudi sto bas NIKO nije spomenuo nijedan sint firme ARP, cija sam dva modela imao, a takodje i cuveni "OMNI2"
Sint 2600 je naprosto legendarni, i na njemu sam napravio nalepsi SAW BASS koji sam ikada imao prilike da koristim. On je takodje bio cudan, jer je mogao da svira i 2 glasa (duophonic) naravno, ne bas nezavisna... Veoma mi je zao sto sam ga prodao, ne znam mu cak ni ime, bio je iz Ljubljane, i kada je cuo da prodajem, doputovao, ispljuvao pare, popio kafu i otisao na avion. Cini mi se da se predstavio kao klavijaturista grupe "Jugoslavija" za koju nisam cuo ni tada, a ni sada. Inace, vecinu sintova na tadasnjoj ploci grupe "ZUR" i na singlu "meteorologija" svirao sam na ARPovima i malo na OBERHEIMU FVS 4
![]() |
#4 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Moja 3 dream sinta? Vrlo me zanima JD990 posle price sa clusterchord-om, a inace me privlaci Elka Synthex i Virus TI. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Valjda bi trebao da i ja nesto ovde napisem, a i ne moram posto je vec sve spomenuto...
Neznam... ali meni je lista ovakva: 1. Yamaha CS-80 ... kaze Rogina da se mnogo kvari...ali ja jednostavno volim taj zvuk... 2. Minimoog 3. Elka Syntex ...naravno ima jos ali ajde da ispostujemo pocetni thread (jer ako bude + ...bice dugacak spisak...). p.s. dzaba sve ovo pisemo kad je nema muzika... ocu to da cujem i da me pomeri...
![]() |
#6 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
pa da glede Yamahe to stoji kao i memory moog i Chroma... jednostavno vole biti nemilosrdni prema novcaniku vlasnika ![]() ![]() ![]() ali i dalje su to opake pile ![]() nadam se da ce clusterchordu njegov skoro doci da se malo upoznam s CS 80...uh vec dugo on to dovlaci iz USA!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Roland D 50 Roland Super JX + programmer Roland S 550 sampler Expanded + TV out (RACK) Yamaha DX 7 (prvi model, nije dvojka) KORG DDD1 drum machine (sa prosirenjima) ROLAND MC-500 digital sequencer (nema kompjutera!!!!) Mislim da je to sve, ne mogu da se setim svih detalja tacno, bilo je pre vise od 20 godina...mixano je DIREKTNO, bez trake,sa sequencera odmah na master traku, bez visekanalnog magnetofona koji smo i tada imali (TASCAM 86-16 sa DBX noise reduction) Mixer je bio D&R series 9000 32/24, a master tape je bio STUDER A 810, na BASF LGR 50 1/4 inch traku, na 76 cm/s Mastering nije radjen, u to vreme nije ni postojao na ovim prostorima...
![]() |
![]() |
#8 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Slowstar, fascinantni detalji, a sto ste koristili za reverbove ? delaye?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MCI Master
|
![]()
MOZDA MOJ URSA MAJOR 8x32??????????????????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Roland flanger u racku, Roland Dimension 4, Nova Systems Aural Exciter, Bio je i DBX stereo kompresor, onaj crni (nismo ga mnogo koristili) Secam se i da smo koristili Electro harmonix "small stone" phaser, morali smo preko direct boxova, zbog impedance, monitori su bili ALTEC 604-8H u custom made kutijama, i neizbezne Yamahe NS 10 tek su se pojavile tada kod nas... Alteci su bili "ganjani" sa CROWN DC 300, a Yamahe + jos jedan par nekih malih AR zvucnika sa tada jako dobrim SANSUI AU 919. Mixao je Theodor Yanni, sound engineer iz Australije koji se tada zatekao u Beogradu, i mi ga "isplatismo", pa je doduse pod nasim nadzorom to uradio mislim za 2 ili 3 dana (popodneva) Toliko se secam, mislim da je uglavnom to, ali moram da napomenem da smo SAMI radili akustiku u studiju na osnovu tzv "boltovog niza" i LEDE dizajna - napred gluvo, pozadi britko, sa spanskim zidom veoma rapavim, i nekim primitivnim difuzorom pozadi, ali je to tada sigurno bila najbolje zvuceca rezija u gradu, jer ostale su bile modifikovani podrumi "ogluvljeni" do bola. Nije bilo ni interneta, a ni Googla, do svakog podatka se veoma mucno dolazilo, i da nije bilo naseg "dubokog" poznanstva sa nekim ljupkim stjuardesama, tesko bi zavrsili te zadatke, a naravno bio je tu i cuveni SFRJ pasos (tada najskuplji na crnom trzistu) pa se u New York putovalo kao do Panceva, a o Londonu, i slicno da i ne govorim... Izvinjavam na smoru i off topicu...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pomoc u odabiru sinta | dogmeat | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 24 | 01-05-2008 07:00 PM |
konstrukcija sinta ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 06-09-2006 07:19 PM |