|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
hvala na odgovoru
![]() sad je samo pitanje dali mi se isplati prelazak sa creamware-ovih konvertora na sm pro tj. da ne presipam iz supljeg u prazno ili cu morati da se malo vise otvorim da bih osetio razliku. pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
O tome i ne razmisljaj ..imao sam nekoliko meseci Lunu...Smpro konvertori su nekoliko svetlosnih godina ispred...ne razmislaj mnogo..ako imas para ...kupuj
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sto se tice konvertera od Creamwarea, mogu ti reci iz prve ruke jer imam dvije A16tice. Njihov AD nije bog zna kakav... Ja bas nisam pretjerano zadovoljan jer cujem razliku u signalu monitoriram preko pulta i onda poslusam snimku. Zato sam uzeo Swissonicov AD koji mi je puuno bolji. Nisam probao SmPro 192 ali kad se pojave neke prave recenzije, ne one reklamne, mozda ga uzmem. Cim se on usporedjuje sa RMEom, a i zna se da su neki Lynx elementi u njemu (iako to ne mora nista znaciti!) mora da je dobar. Sigurno bolji od Creamwareove AD konverzije.
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
ja imam luna box 24/96 pa me zanima dali imaju iste konvertore? ako uzmem 2 mono ad konvertor dali nesto gubim ako snimam sa sa hard sinta na wav pa tako miksam(vise sintova jedan po jedan)? pozz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da, Ultra modeli su...
Nemam pojma jesu li to isti konverteri! Mislim da nisu, ali nisam siguran. Nisam nikada probao Luna box. Znam da on ima samo nebalansirane ulaze na cinch, a A16 Ultra ima jackove balansirane. I tu je vec razlika. Al sam chip... pojma nemam jel isti...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
dali bi jos neko od vlasnika ovog konvertora sa foruma bio ljubazan da baci koji post na ovu temu
![]() hvala Sale i Shot ![]() pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Evo ja cu da dodam jos da ovaj moj primerak radi malo uvrnuto(cas se izgubi kanal na DA, cas nece da primi sample clock sa spdfi...jedino AD ne pravi neke probleme)....izgleda da je to cena ovako dobrog odnosa cena/kvalitet.
I jos jedna stvar s/n ratio se nigde ne spominje...a ja sam na ulazu izmerio -84.3 db, a na maximum gaina preampi pocinju bas da suste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
kakvi su to konvertori?
jel ima swissonic neki sajt koji radi? dali ima na forumu jos ljudi koji su imali ove konvertore?
![]() |
#9 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Jako dobri i jako jeftini. Koliko se meni cini, negdje bi ih stavio u klasu s RMEom. Ali ne bolje od RMEa! To je firma koja je propala. Krenuli su pod imenom MusicNet, zatim su htjeli prolaz na americko trziste pa su promijenili ime u Swissonic, i onda u nekoj fazi propadanja ih je kupio Sonorus pa se ista sprava moze naci i pod njihovim imenom. Ima ih u nekoliko studija tu u Zagrebu gdje sam ih prvi put cuo, i onda kad su mi naletili odma sam ih uzeo. Ne znam ti puno reci o njima. Ulazni konverter (AD) ima u sebi clock ali ga ja do sada nisam probao kako radi. Odi na google i gearslutz potrazi, modeli su AD24 i DA24 (ulazni i izlazni, svaki sa 8 kanala)...
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
koliko si ih ti platio ako nije tajna?
ima li ih polovnih? pozz.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li postoji neki Audio Meter nalik na Pingin Audio Meter ali da radi na Windows 7?? | HM Produciton | Audio Software | 0 | 30-10-2009 11:37 AM |
M-AUDIO Fast Track Ultra - USB audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 0 | 16-06-2009 06:19 PM |
KRISTAL Audio Engine - jednostavni programcic za audio... | Psydon | Audio Software | 1 | 20-07-2005 10:36 AM |