|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Receptura ne postoji, ali svako ima neke svoje trikove. Bitno je da se sve snimi sto bolje, tj. kvalitetnije! Pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Greska! Vocal booth izleda isto i tamo i ovde u boljem studiju pravljenom sa malo vise "mozga". Ne zavaravaj se da se vokali preko snimaju u live roomovima od 400 m2! Snimaju se u prostorijama od desetak-dvadeset kvadrata, pricam o modernim zanrovima i close miking metodi kao najzastupljenijoj u istim!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
...Da se i ja nadovezem na Peruna. Zaista, vokal igra tu najvecu ulogu! Badava ti sva oprema ovog svijeta ako pjevac nije dobar! Bio sam prosli mjesec u pulskoj areni na koncertu Norah Jones i nevjerojatno kako ta zena ima uvjerljivu interpretaciju, s kakvom lakocom se poigrava glasovima (a k tomu jos i odlicno svira). Jest da su tonci napravili velik dio posla i da je zvucalo kao na cd-u, (atmosfera koja je varirala iz pjesme u pjesmu) ali njezin vokal je taj koji je dominirao i u kojem smo uzivali.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Ovo je verovatno najvaznije od svega. Glas samog pevacha, u ovom sluchaju repera.
Kad ga crnac odradi jednostavno mora da zvuci odlicno. Npr. slusajuci The Game-ov album iz 2006.(npr. pesma Too Much) ja sam otkidao na onaj vokal. To je tako zategnuto, shiroko, pravo u facu i toliko opako da je to chudo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Kad su vec pomenute prostorije gde se snima, evo jednog video primera.
U pitanju je Lil Jon i njegov vocal booth u plakaru. Nije nikakva zajebancija. Kratki filmic govori o saradnji Rhymefest-a i Lil Jona. http://youtube.com/watch?v=lMDCdlVe5...elated&search= Skoro sam gledao na MTV Cribs kucu Lil Jon-a i sad, prikazivali su studio i vocal booth je improvizovan na jos jedan lud nacin. Stoji neki dushek u cosku, a unutra mic. ![]() Last edited by Tribal_kg; 19-09-2007 at 01:50 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
E, danas je dan kada sam par puta vec bio u iskusenju da kazem :" Daj da cujem!", moram priznati da bih voleo da cujem kako izgleda deeserovan master i kako zvuci pre njega, pa da mu deeser treba!
Danas je neki ludi dan na forumu... ![]()
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Savjet početnicima... | satara | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 14-04-2009 12:54 AM |
usb kartica - savjet | funksoulbrother | Computer Hardware | 5 | 19-01-2009 01:45 AM |
savjet-sekvencer | vuckovic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 15-12-2007 12:02 AM |
Molim za savjet! | playboy | DSP forum | 8 | 01-09-2007 12:49 AM |