|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() koliko je to veliko otprilike? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#92 |
Junior Member
|
![]()
Hi,
Evo za sada samo engleskog teksta posvecenog picolinu 2 uskoro i prevod originalnog uputstva za gradnju ovih kutija, ukljucujuci i opaske konstruktora, na srpskom. Excerpt of the review in Hobby HiFi 5/2007 "Using our review system in our listening room we noticed a sound that seemed to come from a full size speaker. Bass was bone dry, clearly structured and remarkably deep. In comparison with the original Pico Lino a little less caution is required at higher volumes: even though these small, handsome speakers cannot reproduce sound at the original level, they still surprise the listener with respectable dynamics in relation to their size. Vocals are absolutely realistic, and individual timbres are even better projected than with the predecessor. The tops are so clear and detailed that we believe the Mark II beats the Mark I hands down. Although some people might have preferred an additional super tweeter, this is certainly not necessary anymore. The higher resolution of the tops also results in a considerably wider and deeper sound stage. While the Mark I was rather reserved but still precise in this regard, the successor excels in presenting a generous sound stage, instruments within reach, precisely placed vocals and clearly structured three dimensionality. There is no intermingling of vocals and instruments, no wandering in dependence on frequency: the three dimensional sound stage is absolutely stable. This is certainly thanks to the full range driver displaying a perfect spatial illusion due to the superior timing, something that's difficult to achieve with multiple driver configuration." Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Pro Member
|
![]()
Uskoro ce stici krupne i jasne fotke sheme sa merama za pravljenje Pico Lino II.
Imamo nameru da kontaktiramo tvorca samog Pico Lina gospodina Dipl.Ing. Bernd Timmermanns-a i da mu iznesemo nase dojmove i da ga pitamo da li ima neke savete za nas i kako najbolje da resimo pravljenje istih. ![]()
![]() |
#94 | ||
Moderator
|
![]()
Evo dimenzija komada azmafona za unutrasnju apsorpciju, koje treba iseci....
Quote:
Quote:
bogi
![]() |
![]() |
#95 |
Senior Member
|
![]()
Evo slike i novog picolina2
![]() Hmm... da li ja to pogre?no kapiram ili su ove cifre pogre?ne ![]() Ako je debljina medijapana 16mm, zar ne bi trebalo da je ?irina svakog parčića picolino1 162-16*2=130mm a du?ina srednjeg 100+16+117=233mm mo?da cm manje, ne znam koliko se izgubi zbog ugla. mali 100+117=217mm |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Moderator
|
![]()
Zdravo analog, hvala sto si proverio
![]() Sirinu azmafona u slucaju starog pikolina sam suzio za 10mm (5mm sa svake strane) da ne bi azmafon smetao lepljenju bocne stranice, posto je prilicno troshan, i uvek se neki konchic odvoji i ubaci se izmedju bocne stranice i stranice na koju se lepi ista. Srednji komad jeste malo kraci jer postoji nagib izmedju prednje stranice i unutrasnjeg zida na mestu lepljenja, i to skracenje nije iskotirano, mora se izracunati.... 7mm sam oduzeo. Manji komad sam racunao kao 100-16+117=201mm koliko sam i napisao. Takodje, znam da je nemoguce iseci azmafon ovako precizno, i u svakom slucaju, bitnije je da komadi budu isti za levi i desni, nego da budu "tacni" i cak i to... ne mora "u milimetar" ![]() Ostaje jos da proveris najduzi komad, da li su sabirci dobri. ![]() pozdrav bogi
![]() |
#97 | ||
Senior Member
|
![]()
Prema ovoj fotografiji iznad, koliko ja mogu da vidim, stavljen je i neki beli materijal na bocne stranice
![]() Quote:
Quote:
![]() Mogao bi i neko drugi malo da se počeše po glavi :P |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#99 |
Pro Member
|
![]()
Ovako izgleda drvo za kutije u kitu. U pitanju je kit za Pico Lino MKII, nesto sire i nize nego za prethodnu verziju.
![]() |
#100 |
Pro Member
|
![]()
Koliko kosta par u fullu!!!??? Dakle, drajveri, kutije itd. Koliko sve to (bez krechenja) ispada na kraju?
Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vifa PicoLino DIY pasivni monitori | Moritz | Monitoring | 45 | 17-09-2006 10:07 AM |