Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2007, 10:32 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Glupost godine

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Jesam, poslao sam reply.

Ja sam mu jednostavno rekao - jel ti misli? da su producenti glupi ?to daju 3000 za minimoog, kada za 600 mogu kupit sh-201.

Najva?niji je ZVUK.

Ajde kad ti kazes....navedi mi neke od skorasnjih hitova / velikih ploca koje su bile velike zbog "TOG ZVUKA"?
Gde ste zadnji put (sa sigurnoscu) culi mini moog? Ako ga je Jamiroq (na pr) koristio...ko jos?

A sve druge ploce i svi drugi producenti su majmuni..?

Sto ne koriste staru analogiju.....

obrazlozi malo..
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2007, 11:20 PM   #2
mirzaa
Member

mirzaa's Avatar

ma va?na je muzika. jebo zvuk.
mirzaa is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 12:49 AM   #3
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Evo opet bespredmetne rasprave na pomolu...
... kad sam bio klinac kazem ti ja caletu da treba da bacimo neki budjavi Kamacrown stub i da kupimo neki Sony-jev iz komponenti jer ima xxxW, extra zvuk itd. na sta on meni odgovara: " a sta ce nam to, sto da bacamo lovu... pa i ovo se cuje":o

Dakle...

... ja bih voleo da je neko od vas bio tada tu da objasni mom caletu kako bolji uredjaji imaju "masniji" zvuk, bolje basove, prirodnije visoke, ne izoblicuju zvuk... ... kakva bi to uzaludna prica bila...
... kao i ova (analogno vs digitalno, staro vs novo...)

Vi ste ovde jedni od iskusnijih producenata ovde, dajte pricajte nam malo na cemu sada radite, kako radite, sta koristite, neki tip, savet... bice zanimljivije i vama i nama.

Pozz
Old 17-08-2007, 12:55 AM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ja i dalje volim svoje stare leviske 501!
Old 17-08-2007, 12:58 AM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
ja ih jos uvek nosim!
lesha is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 01:07 AM   #6
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Ne znam da li smem , ma neces mi zameriti ...setio sam se scene...

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
ja ih jos uvek nosim!
Nisi ih skidao toliko godina Uzas promiskuiteta ...
Old 17-08-2007, 01:12 AM   #7
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Nisi ih skidao toliko godina Uzas promiskuiteta ...
da, da :]]]]
lesha is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 02:46 AM   #8
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
509 rulaju!
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 02:00 AM   #9
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by mirzaa View Post
ma va?na je muzika. jebo zvuk.
+1000

opce rasprava o "zastarjelom" i "novom" je kretenska. ako kao umjetnik ili artist imas sto za rec, trebas to rec s onim instrumentom koji je dio tvog "glasa" onim sto te najvise inspirira.

nove i moderne ideje nalaze se u ljudskim glavama, a ne ono sto izadje na novom NAMM showu.

roginatorova poredba sa violinama je odlicna. znaci sad bi svi morali svirati ZETA elektric violine, inace nemogu se smatrati da imaju viziju buducnosti niti mogu raditi nove zanimljive stvari.

ta logika mozda vrijedi u usranom top40 popu.. gdje muzike ionako odavno ima samo u tragovima. vec crnkinje vrte svoje debele guzice, i lanci i ferrariji se voze.. gdje svi kopiraju jedni od drugih.

al svako malo dodje i neka nova stvar npr. na akusticnoj gitari, bubanj metlice (sto je to nesto fenomenalno novo?), super glas, odlican tekst i melodija.. i pjesma rasturi..john meyer, plain white T's itd itd..

nitko ne pita kako to da je snimljen neki stari slingerland ili martin gitara iz 80tih. koga briga ako zvuci dobro i pjesma radi..

mozes uzeti gudacki kvratet, za koji se pise vec 300 godina i, ako imas dara i neku viziju, napraviti nesto dobro a sto nitko nikad nije cuo.

ako zvuk ili "modernost" postane sama sebi svrha.. tu glazbe vise nema. to je samo za drkazdije bez ideje, koji uvijek kasne u fazi.. jer smao znaju kopirati. nikad nece vidit sunca.

sad konkretno, modenri insturmenti koji zaista donose nesto novo mogu biti interesantni. novi intrumenti koji samo kopiraju i aproksimiraju neki drugi insturment su problematicni. opcenito, u drugim granama glazbe i instrumenata nema ovoliko kretenskih teorija kao kad su u pitanju sintevi.. nije mi jasno? jedino objasnjenje koje imam za to jest.. valjda svi razmisljaju ko mali Mujo.. pa jel ima tipke?.. pa to je sve isti kur*c.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2007, 02:22 AM   #10
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
u drugim granama glazbe i instrumenata nema ovoliko kretenskih teorija kao kad su u pitanju sintevi.. nije mi jasno?
upravo tako.. pojavila se variax 700 gitara i svi su rekli "wow, to je super".. umesto da kao kad su u pitanju synthovi, kazzu: "ma to je samo plagijat moog-a i rolanda"..

i stvarno ne kapiram.. koliko god voleo da pricham sa iskusnim muzicharima i producentima.. i voleo da (ne)delim mishljenja oko nekih stvari, ovo je vishe postalo preterano.. svadjate se koja je boja lepsha.. plava ili zelena.. obe umiruju, i nekome se manje svidja ona druga.. ne morate da ubedjujete ljude da je plava jedina opcija..

stvarno.. od ITB i OTB prepirki, preko stare ili nove opreme.. ajde malo da se svi ugledamo na gitariste.. prekjuche postavio pitanje koji procesor mi preporuchuju, i nigde prepirki i svadji.. prosto i jednostavno.. svako ima svoj, vec izgradjen, ukus i mozze samo da mi ponudi da chujem vishe stvari.. a ne da me ubedjuje da je to JEDINI PUT!

ljudi, kao shto neko vec reche, prichajte o novim projektima.. pomozite jedni drugima.. ne budite zajedljivi i prepotentni.. nema potrebe.. EJ! pa tu smo svi zajedno da bi se druzili i delili iskustva.. a ne da bi se izdrkavali (ja se izvinjavam) jedni nad drugima..

choveche, odem na navijachki forum (a tamo bi svi rekli da su usijane glave) i tamo svi pristojni.. nema prozivki.. na poshtovanje se odgovara poshtovanjem.. prichaju o raznim stvarima (koje ne razumem u sushtini, jer ne pratim fudbal) i pomazu jedni drugima.. ako padne prozivka, lik je momentalno banovan. dodje do sukoba mishljenja.. ali chak se ni na finjaka ne pljuju (kao shto vecina ovde to radi).. zashto? verovatno zato shto prate neki codex, a i zato shto bi dobili batine..

ovo mi lichi na jedan rep forum na kom sam moderator.. gomila usijanih glava punih sebe (PONAVLJAM: CHAST IZUZETCIMA, kojih svakako ima).. svako ima svoj ukus i svoje afinitete.. probajte nekome da otvorite ochi time shto cete reci zashto mislite da je analogno bolje od digitalnog, a ne da kazzete "ma vi samo to mozete.. nemate para, pa kao balvani verujete u digitalno.." ili kako je vec ishao jedan post koji me je razjario..

tu smo.. puni smo pitanja i odgovora.. zashto troshiti rechi na svadju?

hvala na paznji.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules