Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Glupost godine (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19046)

Don Solaris 16-08-2007 08:44 PM

Glupost godine

Pazite šta je lik napisao na jednom forumu:

---- quote je na strani 3 ---

Zanimljivo. Znači svi ovi profi producenti koji koriste MiniMoogove su po njemu budale, jer eto ima nove opreme, a "budale" kupuju staro.

Nemoš vjerovat. Nemam pojma šta da mu odgovorim. Poslo bih ga u k... ali onda ja ispadam budala.

ANITA 16-08-2007 09:43 PM

Re: Glupost godine

Ne znam kakav je kontekst, no nije mu misao baš toliko blesava.
Paradox da se ostaje uz nešto (s današnjeg aspekta) "zastarjelo" a što (je nekad) predstavlja (lo) futurizam, tehnološki progres itd....

Ustvari, želi reći da su ljudi ostali uz instrument umjesto uz ideju koju taj instrument predstavlja (ne govori očigledno o zvuku), jer tada bi (ako su ostali vjerni simbolizmu instrumenta) morali ostaviti isti i ići "naprijed".

roginator 16-08-2007 09:49 PM

pa da onda bi se svi "KLASICARI" violinisti, pianisti i ostali"isti" trebali vratit DAVNOOOOO U Proslost!!!!!!

sRce 16-08-2007 10:00 PM

Sve u svemu se svodi na to 'ko sta voli'... J.M.Jarre zajeba sve sprave i nakupova nove (Virus TI, Andromeda, Roland V-Synth...) za novi album... tako mu i zvuci.

p.s. Mozda sam klasicar ali volim taj analogni zvuk ...:cool:

"7" 16-08-2007 10:02 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 165779)
Zanimljivo. Znači svi ovi profi producenti koji koriste MiniMoogove su po njemu budale, jer eto ima nove opreme, a "budale" kupuju staro.

Pa napisi mu to

"7" 16-08-2007 10:09 PM

... mada, glupo je raspravljati o takvim stvarima (kao i na nasem forumu) jer ne postoji resenje tj. on ce uvek misliti svoje a ti svoje... i nikad kraja. Dobro je i jedno i drugo, samo zavisi kad i sta ti treba...
... ignorisi ga, sta ce ti u zivotu nerviranje oko takvih gluposti. Zamisli da se nerviras oko svake izjave sa kojom se ne slazes... ne valja za zdravlje...

Pozz

roginator 16-08-2007 10:13 PM

lagano udjes u musku menopauzu na takve izjave...boli te, boli te i bas te zaboli K...C za takve izjave :D :D :D

Don Solaris 16-08-2007 10:13 PM

Jesam, poslao sam reply.

Lik tvrdi da sprave koje su nekad predstavljale pojam budućnosti, neki koriste danas, ignorirajući dana?nju tehnologiju i ujesto toga propagiraju drugima 30 godina stare sprave.

Ja sam mu jednostavno rekao - jel ti misli? da su producenti glupi ?to daju 3000 za minimoog, kada za 600 mogu kupit sh-201.

Najva?niji je ZVUK.

HeatMan 16-08-2007 10:13 PM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 165795)

... ignorisi ga, sta ce ti u zivotu nerviranje oko takvih gluposti. Zamisli da se nerviras oko svake izjave sa kojom se ne slazes... ne valja za zdravlje...

^kao npr. zemlja nije ravna plocha? :? :D

DaBear 16-08-2007 10:32 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 165797)
Jesam, poslao sam reply.

Ja sam mu jednostavno rekao - jel ti misli? da su producenti glupi ?to daju 3000 za minimoog, kada za 600 mogu kupit sh-201.

Najva?niji je ZVUK.

Ajde kad ti kazes....navedi mi neke od skorasnjih hitova / velikih ploca koje su bile velike zbog "TOG ZVUKA"?
Gde ste zadnji put (sa sigurnoscu) culi mini moog? Ako ga je Jamiroq (na pr) koristio...ko jos?

A sve druge ploce i svi drugi producenti su majmuni..?

Sto ne koriste staru analogiju.....

obrazlozi malo..

All times are GMT +1. The time now is 05:01 PM.