|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Meni se dopada kako zvuci A snimak jer volim jasan bas.
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Evo, da se ukljucim...jope
Ima malo nejasnoca u testu..... fali kanal klavira u G, reverb na saxu, i ne samo na njemu, u A cudan brum u B.. Test C mi cudno zvuci, veliko, lepo, a opet sa nekim reverbima koji ne postoje u ostalim mixevima..... da li je sve posledica kvaliteta sume, ili ...... Evo, bicu do sad najhrabriji i istipovati-istripovati ![]() ![]() Tip 1 Mozda su analogne sume C E i H, zbog slicnosti sa reverbima, ali brum na B me navodi da je to neka analogna suma zbog toga tip2: C - Neve (meni se uz E najvise svidja) E i B - SPl ili Kovinic (kao da je limiter malo pipkao) D i F - su mi skoro identicni, nekako uzani, sa manjom dinamikom od ostalih - Kom Cubase kom PT LE H - dobar, fin...neka bude PT HD (mada mi je malo limitiraniji......) A- dedukciom ostao za Logic, mada ne znm sto je ovako presushen G onaj r....., kontam da je Buzge nov u njemu pa zagubio kanale.... Hrabroo.....aj' sad vi
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 09-08-2007 at 08:39 PM. |
![]() |
![]() |
#3 |
SuperModerator
|
![]()
hrabro hrabro, OFF-u rakija u bufet rumski za hrabrost
![]() ![]() pozz ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Nisam uspio sve skinuti. Od a do f samo. Puko mi net,sad sam na mobu.
A mi najtoplije zvuci,najljepse. Konkretan u niskim...nesto analogno? Neve? Bio mi C najljepsi na prvo slusanje,zbog reverba koji se fino cuje,tomova koji su odlicni i sterea koji je sirok. B je najlosiji,muljav i ne kontam sto zuji? D i F su slicni i lijepo rade... E je Nuendo? Ne svidja mi se kako se cuje reverb..
#5 |
Member
|
![]()
Ako sam puno lupao,to nije sto sam gluv,nego sam mamuran cijeli dan
![]()
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pozdrav,
Ima li jos zainteresovanih da nesto napisu, ili da objavljujemo imena fajlova? ![]() pozdrav bogi
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Umalo da sve pogodim ![]() Salu, na stranu, sad kad vidim rezultate, moram da kazem jos koju impresiju.... Za mene je definitivno pobednik testa PT HD..... kada sam slusao, izdvojile su mi se 3 sabirnice, (ispostavilo se - NEve, SPL i PT HD), ali je B morala biti analogna suma..... zato sam pretpostavio da je H - pt a E - SPL, jer sam ocekivao da je SPL bolji (ma sta to znacilo)... Sad, ovo nikako ne shvatam jednoznacno, tj. da PT HD bolje sumira od SPLa, uvek, kao sto ne treba shvatiti da je Nuendo govno, iako se dalo prepoznati (naravno, posle dubljeg i pazljivijeg slusanja) sta su Nuendo i PT LE . Mislim da je PT HD najbolje ispao (u odnosu na ocekivanja) bas zato sto se mixalo (zapravo, pesme su se snimale i editovale u njemu), pa je bio, kako da se izrazim, najspremniji za test..... Odnosno, radjeno je 'po njemu'....Da je radjeno u Nuendu, verovatno bi se dodalo reverba, ili sta znam vec, uglavnom covek bi se u startu prilagodio Nuendovom zvuku i izvukao bi puno bolji rezultat, nego sto je samo sumiranje u Nuendu, 'tudjeg' projekta (ako je neko skontao sta sam hteo reci, blago njemu ![]() Definitivno, hvala obojici na trudu i odlicnim primerima, ushtedeli ste mi 6000,7000 e (aurora+neve) ![]() ![]() @Bitch 300g sa mesom, molicu ![]()
![]() |
#9 |
Psiho
|
![]()
@ Max: imam jedno pitanje. Je li na onom ITB mixu mozhda korishten PSP Mix Treble?
#10 |
Mason
|
![]()
Buzge... vazi isto sto i za Maxa...!!!
Svaka cast i veliko hvala ![]() ![]() Ne secam se da su se na forumu desile ovako dobre akcije...
Currently Active Users Viewing This Thread: 7 (0 members and 7 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |