|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
ok Quote:
Quote:
To je prica o trimeru pored DBX chipa... kojim se to podesava,... ovi novi koje THAT proizvodi, dolaze u vise varijanti... utrimovani fabricki, ili sa ostavljenom mogucnoscu trimovanja... kako ko voli... Ti verovatno imas stare oklopljene module... koji su mozda vec utrimovani... posto to sve ne znam, od skora se time pomalo bakcem... daj semu tog detalja, pa da pogledam... iskeniraj nekako ako mozes... to parcence... Imas li neku metodologiju ti? pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#62 |
MCI Master
|
![]()
kartu ????
imam samo jadni RME spojen na jadni SSL alpha link ![]() ![]() ![]() to su DBX 202c goldcan VCA...sad sam mrtav umoran...sutra cu sve naci uploadati....imam i neke info oko stelanje ali zamjenskog MC202 ...hebiga nema veze s ovim mojim!!!!! inace imam GSSL e s 202c i Thatovima..THATOVI su smijesni i sterilni u odnosu na 202c ![]() sutra nastavljamo..rusim se...od 9 ujutro radim na modulima!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Moderator
|
![]()
a.... jbg... posluzice ako ima analogne ulaze i analogne izlaze (barem po dva)
Alpha link nam nije neophodan. Nadam se da nemas striktno MAC na tom RME, inace smo najebali... posto ne znam da li uopste ima ikakvog fft/thd softvera za mac... mozda i ima... ali ja to ne znam... mozemo zajedno pogledati. Quote:
A sad, GSSL ti je jedina veoma javno dostupna referenca sto se stelovanja tice, ako nemas MCI dokumentaciju... a ovo mislim da pricas o kompresoru u MCI... ili se (opet) varam? Ajd pre nego sto krenes srafcigerom.... da pogledamo sta tu treba podesavati... ako ista treba... Ne valja cackati, ako ne znas sta treba da postignes... a sad... ja licno mislim da znam sta treba cackati i sta postici... ali samo MISLIM! Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#64 |
MCI Master
|
![]()
eto mene ..
nisam jos kod VCA kalibracije.-..jos dva tri dana pa malo probavan neke stvari!!! boggy daj mi reci jesi li probao slijedeci IC http://www.national.com/ds/LM/LME49710.pdf#page=3 likovi koji imaju NEVE, SSL se kunu u njega da ima opaki sound...sto ti znas o tome????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi EDIT: Znam da je National izbacio par ultra-giga-mega-turbo-4WD audio cipova... ali ih nisam do sada koristio... ne znam za ovaj... ali jedan drugi mi je bio valjda preskup... ne secam se... mozda cemo prvo probati na nasim pojacalima na ulazu... jednom prilikom.... kada budemo radili A4002+.... modifikovanu verziju postojeceg A4002.
![]() |
![]() |
#66 |
MCI Master
|
![]()
NISAM PRICO O MCI KOMPRESORU
nema ga ......mislim ima ali samo su 6 komada napravili:o ja sam napravio UTIMATE GSSL CLONE za MCI 500 kao modul klasicni G-SSL klon ima 1 S/C i 2 vca moj Compressor ima ULTIMATE mod..tj. dva s/c , 2 para !!! VCA 2x THAT 2181LA i 2 x DBX 202c...mogu birati koje VCA hocu u MIXU...taj mod zovem ponosno ROGINATOR MOD!!!!!! nisam to nigdje vidio!!!! moja idea..jedan comp..dva razlicita VCA pa biraj!!!! imam na tom G-SSLu 2x Super side chain i EXTERNAL S/C |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Onda je u redu... za GSSL kalibraciju imas informacije na onom forumu... tako da nemas problema... jedino je problem da vidimo da li tvoje modifikacije ista menjaju u proceduri... posto se dokumentacija odnosi za obicne DBX/THAT cipove pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#68 |
Moderator
|
![]()
UH!!!
Pogledao sam karakteristike cipa... malo ima takvih... u toj klasi su cipovi u Sparrow (ako ne i nesto "brzi" i sa vrlo lepom distortion freq. karatkteristikom) Evo... ako ti treba jos jedno "tapsanje po ramenu" da probas... IMAS GA! Samo... to tek onda nece biti MCI... ![]() EDIT: Veliki je problem sa ovakvim cipovima bio do sad, sto nisu bili preterano "muzikalni"... no pojavom potrebe za nekim drugim bitnim performansama cipova u telekomunikacijama, unapredjena je tehnologija, a kada smo to sto su unapredili probali u obicnom analognom audiu... nastao je Sparrow ... ![]() Jedino MORAS probati... i dalje nema grafickog prikaza niti tabelarne vrednosti za "muzikalnost" cipa... to ces morati na usi! pozdrav bogi
![]() |
#69 |
MCI Master
|
![]()
iduci tjedan cu dobit dva samplea...pa cu probati...javim ti rezultat!!!!!
BTW kao je moguce da postoji tolika razlika izmedju Texas instrumentsa 5534 AP i Signetic 5534 A ili N..signetic je opako muzikalan, a AP vrlo sterilan u odnosu na AN????? imas li gdje source za signetice???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
MCI Master
|
![]()
inace SPARROW izgleda OPAKO!!!!!
![]() koje bi mi pojacalo preporucio za NS 10m??? ono vase...volio bih to cut!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
malo glupo pitanje,ali... | dlukace | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 19-10-2007 08:52 AM |