|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
svaka cast i mast ! :]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Don,konacno si osvezio kolekciju sa pravom analogijom
![]() ![]() Cestitamo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Digitalije odlaze. Prodao sam ih preko pola (imao sam oko 30 synthesizera prije par meseci) ali od sve te digitalije ostavljam samo čistu klasiku koja se ne mo?e zamjeniti: D-50, D-70, JD-990, SQ-80, CZ-1 to su sve redom jebene sprave. CZ-1 sam skoro prodao prije mjesec dana, ali odlučio sam jedan dan sjesti i ići raditi bassove. Od onda mi vi?e ne pada na pamet to prodavati!!! Sljedeće planiram uzet OB-8, od istog čoveka i naravno Jupiter (zna se koji).
@rogina (ako nisi na moru, a sigurno jesi): Pitao si me za opremu. Ovo je moja trenutna postava nakon "či?čenja" vi?ka digitalija: Roland: D-50, D-70, JD-990 + vintage, JP-8080, XP-30 + world + sfx, Juno 60 + midi, MKS-50, MKS-70 + PG800 Oberheim: Matrix 6R Yamaha: VL1-m V2, CS-15, AN1-x, YS-200, TG-33 Korg: Polysix, Wavestation A/D, N1-R Spectral Audio: Neptune 2 Casio: CZ-1 Ensoniq: TS-10, SQ-80, SQR+ Analog efx: Boss PH-3, CE-300, DE-200, Dynacord VRS-23 x 2 Prodano: Yamaha SY-35, Yamaha SY-77, Yamaha SY-85, Korg DW-8000, Wavestation A/D (pre?ao na soft), Kurzweil K-2500R, Roland XV-5080, Korg Delta, Roland HPD-15 Handsonic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Prodao XV 5080?
Jednu od NAJBOLJIH masina ikada izaslu, kralja bread&butter soundova... Blago onom ko je kupio, ja imam, a voleo bih jos jedan, naravno ako je povoljan.. Izgleda da je ta "analogomanija" opaka i teska bolest, dobro je da sam te sprave imao kad im je bilo vreme...
![]() |
#5 |
MCI Master
|
![]()
eh nisam na moru
![]() ![]() ![]() pa dobro Don di je prava analogija...ovo su sve samo ne analogni sintevi top klase ![]() mislim ima par stvarno ok digitalaca ali nema spektakla..a prodao si i najbolje digitalije koje si imao.... XV i WS ![]() ![]() ili su ovo tvoji strojevi TRANSFORMERSI pa ponoci prerastu u Jubitere i Operheime ![]() ![]() ![]() inace CS 15 je entry level mono sint... BTW otwori ga i pogledaj unutra mozda je trafo predvidjen za 220V..a mozda ima i switch 110/220....ja sam kupio iz usa LINN i imao je switch pa je sve radilo... a drugo mislim da nema v/octava cv..nego Hz kao MS 20 ajde uziva u CS 15 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja sam ti inače teški fanatik za kompletnu JV / Super JV / XV seriju. Znam ih sve napamet, proveo sam desetljeće programirajući ih. Ostavio sam si najbolje: JD-990 i XP-30 (preko 1300 waveformova imam u njemu). Inače svi waveformovi sa JD-990 koje imaš u XV-5080 su ti 44.1 kHz, ali ostali su ti nažalost 32 kHz. To sam nedavno otkrio sa analizatorom spektra. Ali XV-5080 i dalje nema filter kakav ima JD. JD-jev filter je neusporedivo bolji, gotovo analognog zvuka u high-endu. Quote:
Quote:
Međutva ovo đubre ima samo dva izvoda. I da stvar bude gora, kada sam to spojio na 120V, crko mi regulator (čip) napajanja u CS-15. A bio sam siguran da će radit preko step down konvertera onog EU-USA 240->120V. Ne mogu vjerovat da razlika od 20V na primaru može sjebat čip. Inače ostatak syntha je bio odspojen i regulator je točno davao +15 i -15 na izlazu. Kako sam spojio ostatak syntha (povuko struju) tako je regulatorski dio crko. Nemoš vjerovat. Stoga sam uzeo napajanje od Polysixa, +15 i -15 i to spojio na CS-15 i synth hvala bogu radi. Ali treba ga kalibrirati komplet. Ama baš sve je raštelano!! Sutra idem u Elektro Sklop da mi naprave toroidni trafo za 220V za CS-15 i to je to. @mirza: zahvaljujem !!!! Last edited by Don Solaris; 20-07-2007 at 10:15 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MCI Master
|
![]()
ej ...nemoj Toroid... naprav i stari dobri EI trafo ... a ako nemas ...dam ti jaj jedan iz OBSx.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MCI Master
|
![]()
@ mirza
se je to OK ali di naci MAT ove |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nego, zbog cega mislis da toroid nebi bio dobar? Pa u svakom pogledu je superiorniji. A mislim da nije puno skuplji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() opet, mozda gresim ,godine su prosle.....
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stigo Minimoog OS!!! | gregor z | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 17-11-2008 12:42 PM |
Stigo Oberheim OB-X !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 15-11-2008 02:42 AM |
Stigo' stojadin ! | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 33 | 27-02-2008 09:11 PM |
Stigo Powercoreeeee | loomen | DSP forum | 8 | 15-09-2007 07:56 PM |
stigo mi luna2 | saki | DSP forum | 20 | 02-11-2005 10:33 PM |