|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Pro Member
|
![]()
ko ce vam svima odgovoriti ima vas kao onih kontrolora u matrixu
![]() Dakle, ovde niko ne slusa grand, niti bi iko zeleo da mu dete to slusa i da bude deo takve kulture, ali niko ne sme da kaze zasto ne slusa grand niti zasto ne zeli da mu dete to ne slusa? Niko ne slusa grand i ne bi zeleo da mu dete to slusa ali kada se ponudi odredjena suma novca sa kojom ce se napraviti kakva pesma koja ce doprineti sirenju takve kulture ... nema problema, moze!? ![]() Opet vidim da se vrsi zamena teza i ispada da mi koji kazemo ono sto mislimo imamo komplekse od mileta kitica ili da nam on uzima prostor. Mislim dajte ljudi. Pa grand najvise i slusaju deca do 18 godina, meni to zasigurno nije ciljna grupa. Posle 18 oni se "urbanizuju" i onda ih eto na house. Nije bitno, samo da je fancy, da je skupo i da je extra, a sto imam osmogodisnju skolu nema veze ... ali kako ja nekome ko je prostak smem reci da je prostak, pa to nijie drustveno prihvatljivo zaboga ![]() Slazem se Sandy, to je samo jedan deo stranputice kojim je nase drustvo krenulo, kada kazem drustvo mislim globalno, nista bolje misljenje nemam o britney nego o ceci. sgracanin, da li si svestan sta govoris? Ajde zamuti ti neki buckuris u svojoj kuhinji i otidji potisni koka kolu? Sta? Ne cujem? Prejaki su? Mnogo se reklamiraju? Imaju trziste? Imaju medije? Bas odlican si, neko da se reklamira 24/7, da visi po tabloidima, reklamama, super marketima, da mi izlazi iz vc solje i ormara i sad ja ili neki drugi pojedinac treba da parira medijskom konglomeratu? Ako ne mozes da priznas da je jedini razlog njihovog uspeha reklama reklama i reklama ne znam sta da ti kazem. Ako ipak mislis da ta muzika ima kvaliteta, ti ih slobodno navedi, ja sam te zamolio da navedes jos pre nekoliko postova ... Sa druge strane, slazem se da alternative nema ...
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 04-07-2007 at 12:57 PM. |
![]() |
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
Kakva gomila gluposti.
|
![]() |
![]() |
#43 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#44 |
Pro Member
|
![]()
Zasto si obrisao post!? Reci sta imas, video sam post posto mi stize izvestaj na mail, pre nego sto si ga obrisao.
#45 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#46 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa da nema onih kojih zive od muzike - sta bi slusao onda ????? SVOJU MUZIKU SAMO ??? ![]() ![]() ![]() samo da znas, "njima" nije zao sto si ti takav kakav si... |
|
![]() |
![]() |
#47 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Meni je jasno sta je tebi u glavi, i zao mi je zbog toga ![]() Uostalom, i sam si pisao o tome. Skup zivot u U.K. studiji se zatvaraju masovno, nema se posla, remixi se placaju tri puta manje nego nekada... i gde je tu mesto za sirotog Jugovica koji trazi mesto pod suncem u belom svetu. Poshtujem tvoje savete mladim muzicarima da se ne zalecu i batale poslove kojim se bave zarad snova o zivotu od muzike, ali shvati, ne razmisljaju svi muzicari kao ti. Ja ne zelim da zivim od muzike, bavim se drugim poslom od koga zivim, a ovo mi dodje kao ozbiljan hobi, i super mi je bas zbog toga sto sam rasterecen od problema koje ti imash.Ne bi se sa tobom menjao NIKADA, jer si rob industrije. |
|
![]() |
![]() |
#48 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Da li mislis da si ti iskreniji u pravljenju svoje "muzike" zato sto nedeljno ukrades par sati za kompom u spavacoj sobi sa slusalicama na usima da ti ne bi kenjale komsije zbog glasne muzike stvarajuci nevidjene hitove, ili neko ko je ipak ceo zvoj radni vek (pa i zivot, sto da ne?) posvetio zaista BAVLJENJU muzikom (nebitno da li je sviranje, komponovanje, aranziranje, orkestracija, produkcija, snimanje,...)? Sledece pitanje: Da li mislis da si pozvan da komentarises (podrazumevam da se svi po nekom idealnom modelu trudimo da budemo sto objektivniji) rad tog nekog? Nije mi jasno kako pojedinci mogu da pljuju tako opusteno nekoga ko ima staza koliko oni godina zivota... Namerno se nisam dotakao muzickog obrazovanja (a da to nije npr. niza muzicka) Ajmo momci sad mi lepo vi objasnite sta je to iskrenost u bavljenu muzikom. Nadam se da mi niko nece reci da je skrivanje iza sigurnog radnog mesta u nekoj npr. drzavnoj firmi (ili banci, nebitno), i bavljenje muzikom "kad se ima vremena". Pa sto niste poceli npr. da skupljate salvete ili znacke, otprilike isto vremena oduzima, a i ozbiljnosti ne nedostaje...
The computer allows you to make mistakes faster than any other invention, with the possible exception of handguns and tequila. ![]() "And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche ![]() |
|
![]() |
![]() |
#49 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na dobrodoslicama.
Ljudi treba malo i vrijeme pratiti, a ne uvjek ici unazad. Sada je ovaj stil muzike u trendu i treba ga pratiti dok ne izadje neki novi stil. Mislim da je najveci problem to sto pojedinici nisu u stanju sa znanjem da prate ovaj novi stil, a ne zbog toga sto im se muzika ne svidja. Ako svirate u zivo kao ja, znate da turbo folk (orijentalna), kako god hocete da je zovete, nije ni malo lagana za svirati. Treba sjesti i stolicu dobro zagrijati da bi skinuo pjesmu, naucio nove skale i izvjezbao tehniku. Ako svirate aranzer kao ja, znate da treba i po cijelu sedmicu dana provesti praveci jedan ritam za taj aranzer. Nekada je sve bilo u ritmu Rumba, Dvojka, Sedam Osmina, Devet Osmina, SaSaSa i UDRI (dovoljno 10 ritmova). Danas nije uopste tako. Potrebno je najmanje 10 razlicitih vrsta Rumbe da bi mogao da pokrijes repertoar. Ako cemo vec pricati o tezini, danas je mnogo teze muzicaru svirati nego sto je nekada bilo (to jeste ako ces odraditi svoj posao kako treba). Danasnja muzika je raznovrsna i nije dosadna!!! A NAJVECI problem je taj sto pojedinici su lijeni da vjezbaju, sredjuju materijal i onda se bune i govore ovo ne valja ono je valjalo i guraju svoje staro. A i oni su svjestni svega ovoga sto sam napisao. Pratite vrijeme i ne ubijajte nove ideje! |
![]() |
![]() |
#50 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sad ko je rob a ko nije, to ne znam! Znam samo da "sva ta probrana muzika" koju slusas je snimljena za pare! Bend je MORAO da potpise nekakav deal, dobije avans, studio se platio, mastering, CD se odstampao, distribuirao, pare su se trosile na sve strane u nadi da ce napraviti neke pare!! NIKO NE RADI DOBRU MUZIKU BESPLATNO - verovao ili ne!! Ako si pratio postove pre (i moje a i drugih ljudi koji zaradjuju od muzike) niko nije seo i rekao - "sad cu da zaradim pare od toga". Svi su krenuli radeci nesto svoje pa ih je neko cuo kako to rade i onda trazili da to isto urade i za njih! Bilo miks / remix / aranzman / teks..sta vec! pa kad to tvoje dobro prodje, onda jos vise mrmota dolazi i tako dalje... E kad se situacija promeni, onda treba "re-invent" sebe i svoj stil ili sta vec! Ja nikad ovo nisam gledao kao "posao". Ako ce neko da mi plati da radim nesto sto volim - super! Ali zbog cele situacije u muzickom biznisu, gledam kako mogu da ostanem u kontaktu sa industrijom a da radim jos nesto drugo. Takodje vec 2 i po godine pripremam VELIKI projekat koji ce uskoro da dobije zeleno svetlo i da me okupira jos narednih par godina. Russell Simmons (osnivac DefJam records, multi biznismen, i bilioner) je rekao: Posao treba da bude zezanje, da se ne osecas kao da nesto radis!! " Malo je poslova koji se mogu tako raditi, ali muzika / film / show biz itd..mogu da se svrstaju tu! A kad postane tesko, onda ne treba klonuti i otvoriti cevabdzinicu (kao sto neki rade), nego naci nacina da se postane. Uvek ce postojati dve grupe ljudi - oni koji imaju zelju da nesto stvore i ostave neki trag iza sebe (muziku, filmove, stripove, crtace, parfeme, namestaj..bilo sta) I oni koji konzumiraju sve to: kupuju muziku, magazine, gledaju filmove, crtace, kupuju sve od kola do klope... Ko je sad tu rob industrije??? |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|