|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() ![]() Kazi ti meni kao prijatelj prijatelju, kao intelektualac intelektualcu, kao covek coveku, kao ribolovac ribolovcu... sta tebi zvuci lepse za te pare, ima li to neke veze sa sex-om, od koje godine svog zivota tako mislis i jesu li te roditelji tukli i zlostavljali kad si bio mali? ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ivane drzim ti djale
![]() ![]() Ne bih ga menjao ni za U87 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
a sad ako mozete da mi pomognete da mi kazete da li za rode nt2 odgovara preamp preamp Behringer TUBE ULTRAGAIN MIC200 ,i koji bi za taj mikrofon bio najbolji odgovarajuci preamp i pitanje za demonia,koji ti imas preamp hvala unaprijed |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
nemoj uopste da se dvoumis u vezi nt2a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
Tebi ili je mali ili si impotentan... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
Moj post jeste malo sarkastican iz razloga sto sam do sada cuo odlicne usnimke, sa ne preskupim mikrofonima, od strane ljudi koji su vesti sa opremom, uz dobre pevache, a isto tako sam cuo i smece od vocala, przevine i paljevine sa ne znam ni ja kakvim chudima. Dakle, rekao bih da ako imas NT2A, a usnimci vokala ti nisu dobri, problem trebas da potrazis pre na drugom mestu, pa tek na kraju da kazes "ne valja mic"... tesko da je mic u pitanju... Ali... mi smo ipak Srbi... moramo mi ipak malo da ga tupimo ![]() Metallica je glas snimala sa Shure SM7B, Michael Jackson je sa tim mic-om radio "Triler", za vocal na albumu "Stadium Arcadium" - R.H.C.P. bese valjda koriscen SM7, ili SM57... a meni vocali na tim izdanjima ne zvuce bas tako jadno ![]() Po meni, posto je covek postavio konkretno pitanje, ako uzme taj NT2A, ne bi trebalo da pogresi, pogotovu ako se uzme u obzir to da nije pitao "Da li da uzmem U-47, ili jubilarnu seriju radjenu za Hitlerov treci rodjendan"... Ako mislis da se AKG C-4000 hiljade ichim izdvaja u ovoj klasi, hmmm... ja to ne bih bas mogao da kazem... dakle, po meni... prednost za NT2A od pomenutih za te pare, a od ne pomenutih Oktavi MK-319... narocito uz eventualnu kasniju doradu OVDE
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 27-06-2007 at 02:06 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Nemam ništa protiv NT2A, ako pročitaš moj prvi post, videćeš da sam rekao da je NT2A bolji od Behringera (bar 1000 puta).
U direktnom poređenju, kad postaviš nekoliko mikrofona, čuje se razlika između svakog mikrofona, jer svaki ima svoju karakteristiku. Na te priče "mi smo koristili SM57 za vokale, i uvek je bio jedan take..." ne dajem više ni pet para. Ja lično sam bio prisutan kada je Mariah Carey pevala vokale i napunila 24-vorku sa tejkovima koristeći "The Tube" od AKG, i posle su pričali kako je glas usnimljen live, sa shure mikrofončićem... lažu kao navijeni. U New Yorku sam video mnoge stvari koje su poljuljale moju admiraciju prema "velikim" imenima, tako da sam ponekad možda i previše sarkastičan ili možda čak previše ignorišem koliko ljudi idealizuju PR bullsh*t i veruju takozvanim facama... No offense... peace? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Mason
|
![]() Quote:
NT2A coveku predlazem jer je dobar mic (za te pare), a na boljem glasu, posto se cesto na to sa cim se radi ne pristupa iz ugla slusanja, vec gledanja i poredjenja sa napamet naucenim tekstovima i sve to pomalo lichi vise na klince schminkere u petom osnovne, vozenje dzipa po gradu itd., nego na muziku... , a pretpostavljam i da je NT2A malo kvalitetnije izrade nego B2, tj. da su manje sanse da se mesec dana nakon kupovine raspadne. Moj B2 se nije raspao i i dan danas je ziv i zdrav, evo vec oko 5 godina, ali pretpostavljam da kod tih zutaca tako nesto nije iskljuceno, jer imaju losu kontrolu kvaliteta i ne biraju previse materijal od kojeg se radi. Ako za SM57 i SM7B lazu u svojim izjavama neke od najvecih zvezda na svetu, ako laze Rick Rubin, Bob Rock.... uhhh... mucno za slusati... opet nas mentalitet... svi su glupi, jedino Srbin zna... ![]() ![]() Kakav Peace coveche? Nisam ja sa tobom u ratu, a ni sa bilo kim drugim. Ovde dodjem zbog svojih prijatelja na forumu i da bih eventualno nekome izasao u susret, ukoliko je to u mojoj moci. Cela ta vasljiva prica "kome je koliki" me se ni najmanje ne tiche, jer... imam svoj posao i gledam svoja posla... Nista ne prodajem i ne reklamiram. Neka decko kupi sta hoce, a zahvaljujuci "konstruktivnosti" i tripu "svaki ciga svoga konja hvali" , najpametnije bi mu bilo da pogleda Gearslutz... Nece me biti nekoliko dana, posto putujem, ali... eto, koristim priliku da ti se izvinim sto sam se drznuo da kazem da mi se NT2A vise svidja od C-4000 i da bi moj izbor izmedju ta dva mic-a bio NT2A...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 27-06-2007 at 12:15 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Moj glas takodje ide za nt 2a. c4000 smo testirali i uopste nisam bio zadovoljan njime. Ni samim zvukom, ni kako upada u matricu. Neko vec rece da Akg ima smisla jedino ako je u pitanju c12 ili c414 (i to u specijalnim primenama, posto na vecini vokala zna da bude jako grub i ostar) i ja se sa time slazem.
B2 sam cuo kako radi kod Idekiusa, cak mi je slao neke trake vokala snimljene njime, na sta su ljudi komentarisali, ne znajuci da je to tamo snimano, a znajuci sta ja imam od opreme: "Svaka cast! Odma se cuje skup usnimak!!!". I usnimak i jeste bio dobar, iako pevac cak i nije, a lanac je bio los pevac-B2-Ultragain 2200-Adi 2-Luna- meni na mejl. Nema tu mnogo pravila. Svako bira sebi sta zeli, a nase je da eventualno damo neki savet ili svoju impresiju. Pozdrav!
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
metar: nema potrebe pitati na vise mesta - uvek odgovorim
![]() ![]() Evo i ovde... NT2A ide direktno u preamp na MBox2ci i sa vrlo malo ulazne kompresije (kako ja vec volim), usnimljeni vokali izlazi EXTRA ![]() ![]() I da... ako imash koji U87 vishka, ono, da ti ne treba, odmah trejdujem za NT2A ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rode k2 vs NTK | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 28-03-2011 07:32 AM |
Rode NT5 ili... | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 17-05-2009 09:14 PM |
rode ntk | koca | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 12-03-2009 04:31 PM |