|
|||||||
| Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Malo OT: E sad, taj njegov proizvod ce se zvati remix, a zasto ne novi aranzman, ili kako vec da se to nazove, i u cemu je uopste razlika izmedju remixa i aranzmana, nije mi jasno. Kako bi ti (ili neko drugi) ovo prokomentarisao? RM |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Postoji citava "plejada" DJ-eva, cija mi se muzika izuzetno dopada, iznenadjujuce, obzirom na moj licni izraz u muzici, a i godine, i oni se uglavnom bave "svojim kompozicijama", a ponekad i remixima. Razlika u terminu "aranzman" i "remix" je prvenstveno u tome, sto je aranzman PRVA OBRADA NEKE MELODIJE, kada se radi o POP muzici, a remix je kao sto mu i samo ime kaze PONOVNI MIX necega za sta vec postoji originalan aranzman, pa slao ti njemu samo glas, ili sve po kanalima, prvi aranzman je vec uradjen, pa se zato i zove aranzman, a nema prefix RE u smislu REmixa, jel' tako?
Napominjem da NIKAKO ne zelim da podcenim ili precenim nijednu od ove dve kategorije, samo moram da skrenem paznju da je gledano siroko i u proseku za ARANZMAN potrebno dosta vece znanje i iskustvo, nego za REMIX, ali opet, cast CASNIM IZUZECIMA, u kojima mi se vise dopada remix nego originalan aranzman...
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Skoro zaboravih:
dakle, ukoliko covek kome si poslao glas da ti nesto uradi, SIGURNO nije cuo originalni aranzman, nego ima samo glas, tojest melodiju, u tom slucaju, bar po meni, to ima sve odlike aranzmana, a ne remixa, tako da se moze zvati i aranzman, zasto da ne? Poz. izvini na naknadnom zvrljanju!
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|